Maak deze geroosterde pompoen met sla en feta en ik weet zeker dat je gaat smullen!

Het is zo’n gerechtje dat perfect is als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht. Ik eet dit soort gerechten graag als lunch, heerlijk en zo lekker herfstig. Dat is natuurlijk ook wel luxe, ik werk over het algemeen thuis dus heb dan ook de mogelijkheid om dit soort gerechten te maken.
Als voorgerecht zou dit ook heerlijk zijn. Zelfs als hoofdgerecht! Maar dan zou ik er voor kiezen om iets meer pompoen te roosteren, of eet er nog iets anders bij.

Overigens koop ik meestal een oranje “standaard” pompoen. Ik zag deze mooie gestreepte groene variant liggen en vond het leuk om die mee te nemen voor de afwisseling. Ik kom bij de kassa, hup alle boodschappen op de band en bij het scannen vraagt de caissière aan mij ‘wat voor pompoen is dit mevrouw?’. Waarop ik dus moet zeggen dat ik geen idee heb en ik deze alleen meeneem voor de mooie kleur. De meneer achter mij moest grinniken en ik denk dat dit stiekem mijn hele dag goed maakte.
Want ik neem iets mee omdat ik het mooier vind… en daarbij; mensen die écht grinniken: love it!

Geroosterde pompoen met sla en feta

De apetina kaasblokjes light die ik in dit recept gebruik zou ik eerlijk gezegd zelf niet zo snel kopen, ik kreeg ze opgestuurd om eens te testen. Nu ben ik echt fan van feta, dat eet ik het liefste heel de dag door. En deze kaasblokjes heten volgensmij kaasblokjes omdat je ze geen feta mag noemen (zo heetten ze vroeger wel). En tja, ze zijn wel lekker. Maar als ik heel heel heel eerlijk ben; ik heb liever echte feta. Maar goed, dan heb je aan mij ook echt een lastige om deze te laten testen ?.

Geroosterde pompoen met sla en feta

Heerlijk als lunch, voorgerecht of maaltijd
Voorbereiding10 minuten
Bereiding50 minuten
Totale tijd1 uur
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 0.5 pompoen kleine
 • 3 el olijfolie
 • 1 snuf zout en peper
 • 80 g gemengde sla
 • 2 el olijfolie
 • 1 el rode wijnazijn
 • 40 g feta (ik gebruikte apetina witte kaasblokjes light)
 • 2 el pompoenpitten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
 • Snijd de halve pompoen in 4 stukken en schep de pitten eruit. Leg op de bakplaat en besprenkel met olie en een snuf zout en peper.
 • Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 35-40 minuten gaar. Leg ze op een bord.
 • Maak de sla aan met de olijfolie en azijn.
 • Verdeel de sla, witte kaasblokjes en pompoenpitten over de stukken pompoen. Maak af met een snuf zout.

Pin deze geroosterde pompoen!