Diner Hartige snacks Recepten

Vegetarische plaattaart met gerookte tofu

Plaattaart gerookte tofu

Tags:      

Deze vegetarische plaattaart met gerookte tofu is zo lekker, dat geen enkele vleesliefhebber er iets aan zal missen! Natuurlijk kun je een vleesvervanger zoals rooktofu niet helemaal vergelijken met spekjes, maar het heeft wel dezelfde lekkere hartige rooksmaak.Β Je kunt de gerookte tofu eigenlijk overal inzetten waar je anders spekjes voor zou gebruiken.

Door dit soort kleine veranderingen eet je op een makkelijke manier zonder vlees. Ik ben dol op het uitproberen van vleesvervangers en vega(n) recepten en laat deze dan ook regelmatig voorbij komen op mijn InstagramΒ @taschaskeuken.

Deze hartige taart is heerlijk met een frisse groene salade of lekkere kop soep. Ideaal als je een dagje zonder vlees wilt eten!

Plaattaart gerookte tofu

IngrediΓ«nten
– 1 lap vers bladerdeeg (+- 24 x 35 cm)
– 180 gr gerookte tofu reepjes
– 3 el creme fraiche
– 2 el groene pesto
– 3 rode uien
– 2 el olijfolie
– Peper en zout naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden C.

Rol de bladerdeeglap uit en leg op een bakpapier. Prik vervolgens in het midden een paar keer in het deeg met een vork.

Dan meng je de creme fraiche, pesto en wat peper in een kommetje en verdeel je het over het bladerdeeg. Laat ongeveer 1 cm tot de randen vrij.

Snijd de rode ui in dunne plakken en leg deze op het pesto mengsel.

Bestrijk vervolgens de vrije randen van het deeg met ongeveer 1 eetlepel olijfolie en bestrooi licht met zout en peper (naar smaak).
Daarna zet je het in de oven en bak je het in het midden van de oven af, ongeveer 20 minuten of tot de plaattaart goudbruin en gaar is.
In de tussentijd bak je de rooktofu reepjes in een eetlepel olijfolie knapperig in een koekenpan.

Zodra de plaattaart uit de oven komt, kun je de knapperige tofu reepjes er overheen strooien.

Dit recept is gemaakt door Natascha van @taschaskeuken.

Plaattaart gerookte tofu

Heb je de smaak te pakken en wil je meer vega bladerdeeg lekkers maken? Probeer dan eens deze heerlijke hartige taart met champignons en ui van Simone.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze hagelwitte meringuetaart schreeuwt toch gewoon  kerst?! πŸŽ„πŸŽ… Mocht jij nou team toetje/nagerecht zijn Γ©n weet je nog niet wat je wil gaan maken?β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dan is deze smeuΓ―ge meringuetaart met kokos Γ©cht een aanrader! πŸ™Œ Persoonlijk vind ik het er al als een feestje uitzien.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dit lekkere recept komt uit Modern Baking, het nieuwste koekboek van Donna Hay. Al een tijdje was ik een beetje aan het struggelen met de boekreviews. Maar... op deze manier zijn ze veel leuker! Ik deel een lekker recept Γ©n ik vertel iets meer over het boek. Win win! ❀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerst2018 #kerstdecoratie #kerstrecepten #kerstrecept #christmas #christmasdecor #kokos #kokostaart #coconut #meringue #meringuetaart #taart #cake #gebak #schuim #nagerecht #toetje #delicious #heerlijk #recept #lekkereten #foodie #modernbaking #donnahay #review #foodquotesnl
  • Weet jij al wat je de komende feestdagen op tafel gaat zetten voor ontbijt/brunch/lunch/diner/nagerecht? Ik ben zelf nog enorm aan het twijfelen πŸ˜….
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Er staan al een aantal lekkere recepten online en er komen er nog wat meer aan deze en volgende week πŸ™Œ. Morgen sta ik in ieder geval weer een dagje in de keuken voor de lekkerste kerstrecepten πŸŽ„. Beetje last-minute maar dat komt door die fijne vakantie.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Vandaag staat er trouwens een artikel online met daarin de 5 foodtrends voor de komende feestdagen! Plus ik vertel wat meer over al het lekkers dat ik zag en proefde bij het @allerhande  kerstevent. Samen met Saskia van @christmaholic  dompelde ik me onder in kerstliedjes en hapjes op 16 november. πŸ™Œβ€
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link in bio!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerst2018 #kerstinspiratie #kerstboom #kerstdecoratie #christmas #allerhande #kerstevent #allerhandekerst #foodtrends #foodie #kerstrecepten #recepten #receptontwikkeling #memyselfandi #christmaholic #gezelligheid #foodquotesnl
  • Weet je wat lekker is? Deze pizza πŸ™ŒπŸ˜!! Op een courgette bodem en met pittige kip, crΓ¨me fraiche en groene groenten. Check het recept hieronder! πŸ‘‡
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Perfect krachttoer tijdens het opzetten van de kerstboom als je het mij vraagt! πŸŽ„πŸ•mijn kerstboom staat bijna helemaal, met allemaal nieuwe ornamenten 😍 ben er zo blij mee!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Heb jij een speciaal ritueel qua eten en drinken tijdens het opzetten van de kerstboom? πŸŽ„ β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dit heb je nodig voor 2 pizza’s:
- 2 courgette bodems van @magionipizza - 4 el crème fraiche
- 1 bol mozzarella
- 80 g kipfilet
- 2 volle tl currypasta van @blueelephant_nl - 300 g broccoli
- 4 el doperwten
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zo maak je het;
Meng de kipstukjes met de currypasta.
Bak gaar in een koekenpan met olijfolie.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Snijd de broccoli in halve roosjes en kook samen met de erwtjes gaar.
Laat de broccoli goed uitlekken.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Bak de pizza’s 4 minuten voor op 210 graden.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Haal uit de oven en bestrijk met de crème fraiche.
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel erover.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Verdeel broccoli, erwtjes en kip over de pizza en bak nog eens 6 a 7 minuten in de oven op 210 graden.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Smakelijk eten!!! πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#pizza #pizzaparty #magioni #magionipizza #blueelephant #kip #currykip #chicken #groenten #gezond #gezondeten #gezondleven #lekkereten #kerst #kerst2018 #christmas #groentenpizza #smakelijketen #samenwerking #foodie #foodblogger #foodquotesnl
  • Een nagerecht voor de kerst dat supermakkelijk te maken is: βœ” Check! Deze gebakken appel met nougatine en ijs zit boordevol smaak Γ©n is een licht nagerecht na een flinke maaltijd.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Persoonlijk vind ik appel altijd een beetje ondergewaardeerd als nagerecht 🍎. Mensen gaan met de feestdagen eerder voor aardbeien, ananas, of wellicht een andere vrucht uit een subtropisch land. Maar dat appeltje, vind ik stiekem gewoon net zo lekker hoor! πŸ™Œβ€ En eerlijk is eerlijk, je kunt er de lekkerste gerechten mee maken.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Als je nou al van plan was om de nougatine van gisteren te gaan maken... Zet dan ook meteen dit lekkere receptje op het lijstje erbij. 😁
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar het recept in m'n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerst2018 #kerstrecept #christmas #nagerecht #dessert #ijs #slagroomijs #appel #nougatine #steranijs #kaneel #boordevolsmaak #lekker #lekkereten #snoepen #kristal #receptontwikkeling #foodblogger #kerstboom #foodquotesnl
  • Heb jij al eens zelf nougatine gemaakt? Nee? En als ik je nu vertel dat dat echt tΓ© makkelijk is, ga je er dan mee aan de slag? Ja toch?!! β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Echt doen! πŸ˜… Als ik had geweten dat het zo makkelijk zou zijn dan had ik het al veel eerder gemaakt! Misschien nog wel belangrijker: het is zoooo lekker ❀😍. Lekker om zo van te snoepen bij koffie/thee of verkruimeld over je nagerecht of gebak.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Oh enne, morgen geef ik je een overheerlijk nagerecht om te maken met je homemade nougatine πŸ‘©β€πŸ³.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept staat in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#nouga #nougatine #bakken #lovetobake #hhb #heelhollandbakt #amandel #amandelen #snoepen #snack #koffietijd #tussendoortje #suqar #kookboek #kerst #kerstrecept #christmas #kerstlampjes #nagerecht #foodie #foodquotesnl #foodblogger
  • Stel je toch voor.... dat je 's ochtends wakker wordt en dit je uitzicht is 😍🀩. Ik zou er wel aan kunnen wennen hoor Lekker over het strand wandelen, een duik nemen wanneer je wilt en lekker veel vitamine D opdoen πŸ™Œ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ondertussen zijn we alweer een week terug uit Zanzibar en zit ik vol in de kerst. Kerstrecepten, styling, trends en kadootjes πŸŽ„ . Oh en deze week ook echt een kerstboom!! Nu al zin in.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Maar tussendoor droom ik nog over Zanzibar, het eiland dat ons hart heeft gestolen ❀.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#zanzibar #zanzibarisland #zanzibarbeach #zanzibarlife #island #islandvibes #beach #beachgirl #strand #genieten #dromen #kerst #kerst2018 #travel #travelgram #travelholic #traveltheworld #tanzania #dreamofzanzibar #travelgirl #travelwithme #foodieopreis #foodquotesnl
  • πŸŽ… It's beginning to look a lot like Christmas πŸŽ„β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Laat ik de kerstrecepten beginnen met een lekker voorgerechtje. Deze romige broccolisoep is makkelijk voor te bereiden en boordevol smaak. Oh en met een twist uiteraard! πŸ˜‡β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De bladerdeegsterren zijn niet nieuw, maar maken elk gerechtje extra kerstig en gezellig. Plus het voegt een lekker krokantje toe.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Als je nou niet weet hoe je je gerecht wat extra kerstgevoel geeft; deze bladerdeegsterren zijn altijd goed! πŸ™Œ Je kunt ze gemakkelijk hartig Γ©n zoet maken.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept voor de soep en sterren staat in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Enne, uiteraard is deze soep ook lekker voor en na kerst πŸ˜‰.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kerst #kerstmis #kerstrecepten #kerstrecept #kerstdecoratie #christmas #kerststerren #sterren #bladerdeeg #bladerdeegsterren #kerst2018 #kerstgevoel #soep #voorgerecht #broccolisoep #broccoli #foodie #receptontwikkeling #foodquotesnl  #foodblogger
  • Vier jij Sinterklaas, of wil je eens de chocolade kruidnoten ergens in verwerken? Deze cake is heerlijk!! Aanradertje hoor, enne... cake bakken is zo makkelijk πŸ™Œβ€οΈ.
Dit jaar maak ik geen Sinterklaas recepten, maar er staan er al een paar op de website.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Link naar het recept staat in m’n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ok, eerlijk is eerlijk: wij vieren geen Sinterklaas en ik sta zelf in de keuken voor kerst te bakken. Of ja... kerstrecepten πŸŽ…πŸΌπŸŽ„. Zo leuk!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik ❀️ kerst. En misschien nu nog wel iets meer sinds ik dit jaar Saskia van @christmaholic  leerde kennen. πŸ‘―β€β™€οΈ Alsof we elkaar al jaren kennen! Trots op haar kerst-imperium en dat ik haar een vriendin mag noemen πŸ™Œ.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Oh en vul je even de poll in die ik zo deel in m’n stories? Want vanaf wanneer zal ik die kerstrecepten eens delen?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#sinterklaas #sinterklaasfeest #sinterklaasrecept #kerst #kerstmis #sinterkerst #kruidnoten #pepernoten #chocolade #chocoladekruidnoten #cake #bakken #hhb #heelhollandbakt #recept #foodie #foodquotesnl