Normaal ben ik de lunchen-zonder-boterham expert. Maar lunchen mét boterham kan ik ook hoor! Daarom vandaag deze overheerlijke toast met kwarkspread en gemarineerde komkommer.

Afwisseling is key; in alles! Meestal lunch ik zonder brood, zoals een salade of soep. Maar soms kan dat ook een lekkere boterham zijn. Het liefste dan wel een beetje speciaal en extra lekker gemaakt. En laat dát nou net mijn specialiteit zijn! 🙂

De Heks’n kwarkspread is redelijk nieuw in het assortiment en ik kreeg een pakketje opgestuurd om te testen. Ja die lusten wij wel en daar kan ik genoeg lekkers mee verzinnen! Op brood zoals hier is natuurlijk te verwachten, maar ik beloof je dat ik je nog zal verrassen met een ander recept. Overigens ken ik Heks’n kaas door mijn opa, die groot fan is van dit smeerseltje en het het liefste elke dag eet. Tja… als mijn opa er van houdt dan kan het niet anders dan lekker zijn.

De gemarineerde komkommerlinten zijn echt zo onwijs lekker! Ze geven net dat beetje extra en dan in combinatie met de chili vlokken: hemels! Oh, wel 1 waarschuwing: deze toast eten zonder te knoeien is mij niet gelukt.

toast kwarkspread en komkommer

Ik gebruikte dit toffe ronde brood van de bakker. Uiteraard kun je ook gewoon voor een normale boterham kiezen.

Toast met kwarkspread en gemarineerde komkommer

Een overheerlijk gerecht voor de lunch!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 1 komkommer
 • 1 el olijfolie
 • 0.5 citroen
 • 4 sneeën brood
 • 4 el Heks'n kwarkspread
 • 1 tl dille
 • 0,5 tl chili vlokken
 • 1 snuf zeezout

Instructies

 • Snijd de uiteindes van de komkommer af en schaaf in dunne linten. Doe deze in een kom met de olijfolie en knijp de citroen er boven uit. Meng goed door elkaar.
 • Rooster het brood.
 • Verdeel de Heks’n kwarkspread over de toast.
 • Leg op elke toast wat van de komkommer linten. Bestrooi met dille, chili vlokken en wat zeezout naar smaak.

Pin dit overheerlijke lunchgerecht!