Grote smaken en weinig moeite, dat is wel een beetje hoe je mij als kok zou kunnen omschrijven. Deze zoodles met pesto en kip passen dan ook perfect bij die stelling.

Ik hou van gerechten die geen ellenlange ingrediëntenlijst hebben en waar je geen “rare” gereedschappen voor nodig hebt. Ik hou van gerechten die boordevol smaak zitten en die niet super moeilijk te maken zijn. Het liefste met verse ingrediënten en veel groenten.

Groenten vind ik zo lekker, dat als je mij als diner een bord met verschillende groenten zou geven je me daar ook echt gelukkig mee maakt. Ik heb vaak ook geen aardappelen/pasta op mijn bordje maar extra groenten. Zoals bij deze zoodles met pesto. Voor manlief maak ik dit gerecht met spaghetti, maar mij maak je echt veel blijer met zoodles. Daarbij is het ook nog eens een makkelijke manier om wat extra groenten te eten.

Zelf maak ik graag een lekkere pesto, dat deed ik ook voor onderstaand recept. Zelf maken is echt helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan kant-en-klaar uit de winkel.

Zoodles met pesto

Je hebt voor onderstaand recept niet het hele potje pesto nodig. De rest bewaar je in een schone pot met een klein laagje olijfolie erop in de koelkast.

Zoodles met pesto en kip

Grote smaken en weinig moeite
Voorbereiding10 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 el pijnboompitten
  • 1,5 courgette
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 3,5 el pesto

Ingrediënten pesto

  • alle blaadjes van 1 basilicum plantje
  • 2,5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el pijnboompitten
  • 6-7 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Maak de pesto; doe alle ingrediënten hiervoor samen in een keukenmachine en mix tot een egale pesto. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout/peper toe. Doe de pesto in een schoon potje.
  • Maak de rode en gele paprika schoon en snijd in blokjes.
  • Snijd de gerookte kipfilet in stukjes.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika tot deze bijna gaar is. Voeg de pijnboompitjes en kipfilet toe en bak 2 minuten mee.
  • Snijd de uiteindes van de courgette en draai/snij tot zoodles.
  • Doe de zoodles en pesto bij het groentemengsel in de pan en schep in een paar minuten goed door elkaar.

Notities

Tip; rasp er, net voor het serveren, nog wat Parmezaanse kaas over.

Pin deze zoodles met pesto en kip!