Deze pastasalade met kwarkspread is een overheerlijke en lichte maaltijd. Bovendien zet je het in binnen 20 minuten op tafel en is het ook koud nog superlekker.

Ik hou er van, een recept dat altijd goed is; winter/zomer, warm/koud of lunch/diner. Deze maaltijd kan gewoon écht altijd. Als ik eerlijk ben is dat voor mij het beste aan een recept, gewoon lekker en dan altijd. Boordvol smaken en gemakkelijk te maken. Nog een voordeel aan dit recept is; doordat we de spinazie blancheren in hetzelfde water als waarin de pasta gekookt wordt heb je minder afwas én water nodig.

Als je me op Instagram volgt dan had je wellicht al gezien dat ik een emmer vol lekkers van Heks’n had gekregen, met daarin onder andere de nieuwe kwarkspread. Deze smaakt echt onwijs lekker en is naast gewoon op je cracker/boterham ook perfect voor dit soort gerechtjes. Volg je me nog niet op Instagram? Klik op deze link, dan zie ik je daar graag!

Pastasalade kwarkspread

Het maakt voor onderstaand recept niet uit welke kleur paprika’s je gebruikt. Ik had een halve gele, oranje en rode paprika liggen die ik gebruikte voor dit recept. Meteen fijn wat kleur!

Ik gebruik in onderstaand recept de kwarkspread van Heks’n, deze kun je eventueel vervangen door jouw favoriete roomkaas.

Pastasalade met kwarkspread en spinazie

Een overheerlijke salade; perfect als maaltijd, bij de lunch of BBQ
Voorbereiding5 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd19 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 130 g fusili
  • 80 g spinazie
  • 1.5 paprika
  • 1.5 el pesto
  • 3 el Heks'n kwarkspread of andere roomkaas
  • 2 el pijnboompitten

Instructies

  • Kook de fusili gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de spinazie grof en doe samen in een kom.
  • Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan zonder olie.
  • Als de pasta gaar is giet je deze over in de kom. Roer door zodat de spinazie iets slinkt en giet vervolgens af. Doe de afgegoten pasta en spinazie terug in de kom.
  • Voeg de pesto en kwarkspread toe met een snuf zout en peper. Schep goed door elkaar.
  • Strooi de pijnboompitjes er voor het serveren overheen.

Pin deze pastasalade!

pastasalade