Laten we de kerstrecepten beginnen met een voorgerecht, namelijk deze romige broccolisoep met een twist. Omdat soep nou eenmaal een alltime favourite van me is kan deze natuurlijk niet ontbreken.

Een tijdje geleden vroeg ik op mijn Instagram naar wat voor recepten jullie op zoek zijn voor de kerst. Daar kwam een flinke lijst uit met daarop onder andere gerechten voor een 3/4/5 gangen diner die je gemakkelijk kunt voorbereiden. Zoals jullie wel weten vind ik het fijn als dingen voor te bereiden zijn, het liefst al een dag van te voren. Deze romige broccolisoep is daarvoor perfect!

Je kunt de soep en de sterren van te voren maken. De soep hoef je dan alleen nog even op te warmen, ongeveer 10 minuten voor je gaat eten. De sterren van bladerdeeg zijn koud gewoon lekker. Daarbij kun je deze gemakkelijk 2 dagen bewaren in een luchtdicht doosje/zakje. Ideaal dus!

In dit recept wilde ik eens wat anders doen met de soep. Want broccolisoep kennen we ondertussen allemaal wel. De romige twist in deze soep komt door het gebruik van Heks’n room twist.

Romige broccolisoep twist
Romige broccolisoep twist

Met onderstaande ingrediënten maak je genoeg als licht voorgerecht voor 4 personen, of als lunch voor 2 personen.

Romige broccolisoep met een twist

Een heerlijke soep voor de kerst!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 4 porties

Ingrediënten

Ingrediënten bladerdeegsterren

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaadjes

Ingrediënten soep

  • 1 el olijfolie (of klontje roomboter)
  • 1 sjalotje
  • 1 broccoli
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 g Heks'n roomtwist knoflook-fijne kruiden

Instructies

Bereiding bladerdeegsterren

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Laat de bladerdeegvellen ontdooien. Gebruik een koekjessteker om er sterren uit te steken, leg deze op het bladerdeeg.
  • Klop het ei los en bestrijk hier de sterren mee. Verdeel er wat sesamzaadjes over.
  • Bak de sterren 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Bereiding soep

  • Verhit olijfolie of roomboter in een soeppan.
  • Maak de sjalot schoon en snipper deze. Fruit aan in de pan tot deze zacht is.
  • Snijd de broccoli in stukken en bak 3 minuten mee met de sjalot.
  • Voeg de groentebouillon toe, doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra deze kookt en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur, roer de roomtwist door de soep en pureer de soep met een staafmixer.
  • Serveer de soep met de bladerdeegsterren.

Pin deze romige broccolisoep!