Een nagerecht voor de kerst dat supermakkelijk te maken is: Check! Deze gebakken appel met nougatine en ijs zit boordevol smaak, wedden dat je er iedereen blij mee kunt maken?

Het is een licht nagerecht dat boordevol lekkere smaken zit. De appel en nougatine kun je van te voren maken en het ijs koop je. Makkelijk maar met een erg lekker resultaat! Als je de appeltjes van te voren maakt zorg dan dat je ze nét niet gaar kookt, zo kun je ze veilig opwarmen net voordat je het nagerecht wil serveren zonder dat je er appelmoes van maakt. Want dit nagerecht is toch echt het lekkerste als de appel warm is.

Het recept voor de nougatine deelde ik gisteren met jullie. Deze kun je met gemak een paar dagen van te voren maken, zorg dan wel dat je deze luchtdicht bewaard in een bakje of zakje.

Verder koos ik voor slagroomijs bij dit nagerecht. Zacht en vrij neutraal ijs vind ik persoonlijk het lekkerste hierbij. Uiteraard kun je ook kiezen voor kaneel of pecan/karamel ijs.

Gebakken appel met nougatine en ijs

Onderstaand recept is voor 2 personen. Je kunt gemakkelijk meer maken als je met meer personen bent.

Ingrediënten
– 1 harde appel
– 1,5 el water
– 1 tl honing
– 1 steranijs
– 0,5 tl kaneel

– 2 stukken nougatine

– 4 bollen slagroomijs

 

Bereiding
Schil de appel en snijd het klokhuis er uit.
Snijd de appel in kleine dobbelsteentjes.

Doe de appel, water, honing, steranijs en kaneel in een steelpannetje.
Warm door, terwijl je regelmatig roert, tot de appeltjes zacht zijn.

Doe de nougatine in een keukenmachine en hak tot kruimels.

Verdeel het ijs over 2 bordjes.
Schep het appelmengsel erbij en verdeel de siroop die in het pannetje achterblijft erover.

Garneer als laatste met de nougatine.

 

Gebakken appel met nougatine en ijs