Inspiratie Recepten Reviews Zoet

Meringuetaart met kokos

Meringuetaart met kokos

Tags:        

Deze hagelwitte meringuetaart met kokos schreeuwt toch gewoon kerst?! Steel de show met deze smeuïge taart met een tropisch tintje.

Een knapperig kokoslaagje, romige kokosvulling en 4 laagjes smeuïge meringue; dat is wat deze taart zo speciaal maakt. Qua looks vind ik hem persoonlijk echt geweldig mooi om te zien! De smaak daar was ik vooral benieuwd naar omdat het echt iets compleet anders is dan ik normaal maak, maar wat is het lekker! De meringue die ik bakte was nog zo smeuïg dat het bijna iets weg had van de luchtige vulling van chocozoenen. Dat is denk ik ook precies wat deze laagjestaart anders dan anders maakt.

Modern baking – Donna Hay

Het nieuwste boek van Donna Hay… als er iets is om blij van te worden is dit het wel. Een boek dat draait om taarten, koekjes en alles daartussenin. En dat dan meer dan 250 keer! Wow, wat een dikke pil is dit boek.. als je hier geen bakinspiratie uit kunt halen dan weet ik het ook niet meer.

Donna Hay maakte dit boek met als intentie een moderne bakbijbel, daarin is ze zeer zeker geslaagd. Het boek gaat van chocolade, naar vruchten en van zuivel naar suiker en specerijen. Daarnaast is elke hoofstuk opgedeeld in “normale” recepten, quick fix én fresh & light. Dat maakt dit boek extra interessant en zo weet je eigenlijk zeker dat er altijd iets naar jouw smaak in te vinden zal zijn.

Meringuetaart met kokos

Onderstaand recept is een recept uit het kookboek Modern Baking van Donna Hay. In het originele recept wordt gebruik gemaakt van double cream, ik verving dit door een slagroom/mascarpone mengsel.
Daarnaast halveerde ik het recept, zo heb je een nagerecht voor 3 a 4 personen. Ben je met meer? Dan kun je alles maal 2 doen en bak je 2 keer een meringue.

Ingrediënten
– 300 ml eiwit (op kamertemperatuur)
– 330 g kristalsuiker
– 1 el maïzena, plus extra om te bestuiven
– 1 el witte azijn
– 50 g kokossnippers

Ingrediënten vanille-kokosroom
– 85 ml slagroom
– 45 ml mascarpone
– 125 ml gekoelde kokosmelk (geen light)
– 1 tl vanille extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Zet een ondiepe bakplaat klaar van ongeveer 40 x 34 cm, vet deze lichtjes in.

Klop het eiwit in de mengkom van een keukenmachine op de hoogste stand tot zich zachte pieken vormen.
Voeg nu de suiker toe, steeds maar 1 eetlepel tegelijk en klop 30 seconden voor je de volgende schep toevoegt.

Schraap de wanden van de kom schoon en klop 8 minuten of tot je een stijve massa hebt.

Meng in een kommetje de maïzena en azijn door elkaar.
Voeg toe aan de meringue en klop 2 minuten of tot de massa dik is en glanst.

Schep het meringuemengsel in de vorm en strijk glad.

Zet 16 minuten in de oven, of tot de bovenkant net droog aanvoelt (bij mij was dat uiteindelijk 20 minuten).

Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, stort op een licht met maïzena bestoven bakplaat en laat volledig afkoelen.

Snijd de meringue in de lengte in 2 plakken en deze weer doormidden, zodat je 4 gelijke stukken hebt.
Eventueel snijd je eerst de zijkanten iets bij.

Klop voor de vulling de slagroom, mascarpone, kokosroom en vanille in een schone mengkom van de keukenmachine tot zich stijve pieken vormen.

Monteer nu het gebak:

Leg 1 laag meringue op een schaal.
Verdeel hier ongeveer 3 el kokosroom over. Maak verdere lagen met de meringue en kokosroom en eindig met een laag room.

Bestrijk de zijkanten licht met de kokosroom. Bestrooi de bovenkant en zijkanten met de kokossnippers.

Serveer meteen, of bewaar het nog 2-3 uur in de koelkast.

Tip: Wil je deze laagjestaart van te voren maken? Bewaar dan alles apart en zet de taart op het laatste moment in elkaar.

Meringuetaart met kokos


Wil je nog meer lekkere inspiratie opdoen?

Modern baking | Donna Hay | Verkrijgbaar bij bol.com en de lokale boekhandel voor € 35,-.

    reactie

  • Anja 11 december 2018 Beantwoord

    Dit ziet er echt superlekker uit! Krijg er nu al zin in 😉

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • En dan loop je in Amsterdam en denk je; waarom ga ik niet wat vaker een dagje in eigen land weg?! 🤔 zoveel mooie steden om nog te ontdekken! Haarlem, Gouda, Delft, Groningen, Maastricht...⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat me even in een reactie weten wat jouw favoriete Nederlandse stad is. Waar moet ik écht een keer heen?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens vond ik 8 uur door Amsterdam slenteren voor nu wel weer genoeg. Die drukte trek ik toch echt niet zo lekker hoor. Maar we hebben er van genoten 🙌❤️, lekker zonnig weer, fijn hotel, heerlijk eten én goed gezelschap. Wat wil je nog meer?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#amsterdam #amsterdamn #canal #amsterdam_streets #canalsofamsterdam #toerist #toeristineigenland #dagjeweg #igersamsterdam #nederland #exploretheworld #genieten #lekkerzonnig #slenteren #dagjeuit #eropuit #foodblogger #foodie #hotspotseeker #travelblogger #lijktmeookleuk #enjoylife #geniet #foodquotesnl
  • Ons ontbijt van vanochtend was heerlijk! ❤️ 🙌 roomboter croissant met jam, vers fruit, salade en ei met groenten. Verse jus, kopje koffie en thee; perfect om de dag te beginnen! 🥐🍳☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We sliepen vannacht in het @qoamsterdam en daar is dus geen ontbijtbuffet, maar je eet a la carte bij @persijnamsterdam . Heerlijk, want zo bestel en eet je waar je op dat moment zin in hebt én het is echt vers. ❤️ it!! Dit wil ik elke ochtend wel. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gisteravond ook echt heerlijk genoten van de uitnodiging om bij Persijn te eten. Zal er snel meer over delen! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#ontbijt #ontbijten #breakfast #ontbijtje #croissant #hotelontbijt #salade #fruit #fruitsalade #gebakkenei #coffee #breakingthefast #persijn #persijnamsterdam #qoamsterdam #qohotel #amsterdam #amsterdamoost #thenetherlands #foodie #nevernoteating #etenisleven #lekkereten #foodquotesnl
  • Deze salade met BBQ pulled chicken en ananassalsa is echt de perfecte mix tussen knapperig, rokerig, zoet en zuur. Hij klopt gewoon tot in de puntjes!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heerlijk als lunch of lichte maaltijd, of tover het om tot een burrito bowl en voeg bonen, mais, kaas en Nacho chips toe. ❤️ ohh ik hou er zo van!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Die ananassalsa 🍍 is echt zooo lekker!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kocht trouwens weer een nieuw ondergrondje en ik ben fan van deze diepe turquoise kleur. Hij matcht niet met al het eten lekker, maar bij deze salade doet ‘ie het wel goed. 😅😇 en ja, artikel over de onder/achtergronden die ik gebruik komt er echt snel aan! Pinkie promise 🤞.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit lekkere recept staat nu online op m’n website, zie de link in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#salade #salad #pulledchicken #bbq #barbecue #bbqpulledchicken #ananas #salsa #ananassalsa #burritobowl #lunch #lunchenzonderboterham #paleo #paleofood #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #lekkereten #foodie #ondergrond #achtergrond #fotografie #foodfotografie #foodquotesnl
  • Gisteren was mijn allereerste interview als ondernemer! 🙌 Zo spannend en zo tof!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is voor een tiendelige videoserie voor @deondernemer.nl  en het gaat over zzp’ers en zaken die ons bezighouden. In elke aflevering staat 1 vraag centraal. Dus je lady shined straks in maar liefst 10 video’s! 😬🙌😄.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Naast het interview maakte ik ook nog een lekker receptje die gefilmd werd. Eerste keer dat ik al kokend gefilmd werd, maar oh! Zo leuk!! ❤️🙌 ik wil meer van dit!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De videograaf , @vinkk , maakte deze 2 actiefoto’s en die moet ik hier natuurlijk wel even delen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De precieze publicatiedatum weet ik nog niet, maar het wordt de maand april. Ik ga jullie op de hoogte houden natuurlijk 😉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#video #videoserie #zzp #zzper #deondernemer #deondernemernl #ondernemer #eigenbaas #interview #ambiteuzevrouwen #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #blogger #eindje #eindhoven #genieten #spannend #yougogirl #yougogirldingen #foodie #foodquotesnl
  • Weet je nog die venkelsalade en dat ik vertelde dat ik meer met venkel wilde gaan koken? 🙋🏼‍♀️ Nou, ik heb er maar meteen werk van gemaakt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze overheerlijke brovcolisoep met venkel en kurkuma staat nú online. Dus als je nog op zoek bent naar een lekker soepje; deze wil je echt maken. ❤️ onwijs smakelijk!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens is dit echt de perfecte lunch als je het mij vraagt. Soep of salade, de meest lekkere lunchgerechten 🙌, sporadisch eet ik een crackertje... maar eigenlijk is het altijd soep of salade.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #soup #broccoli #broccolisoep #venkel #groenten #groentensoep #lunch #broodlozelunch #lunchenzonderboterham #voorgerecht #romigesoep #magimix #fluweelzacht #paleo #paleofood #koolhydraatarm #foodie #lekkereten #lekkerrecept #foodfotografie #foodquotesnl
  • Het is geen geheim dat ik fan ben van @sodejusehv . Ik ga er graag (heel graag) een biefstuk eten met een heerlijke jus en wat brood erbij. 😍❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Extra leuk dus dat ik ze op weg heb geholpen met Instagram! We hebben een ochtend gezeten boordevol tips & tricks om te zorgen dat ze het meeste uit hun insta halen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Én daarnaast hebben we samen gefotografeerd. 📸 Met een tips hoe je je eten nu het meest smaakvol kunt fotograferen. Het fijne is dus dat ze dat vanaf nu allemaal zelf kunnen 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ze hebben een mooi doel voor hun Instagram gesteld en ik denk dat ze dat gaan halen! Dus bij deze even een extra stok achter de deur om er nu toch écht mee aan de slag te gaan 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben benieuwd; haal jij al alles uit je Instagram? Mocht je nu denken; ik wil ook zo’n ochtend vol inspiratie voor m’n horecazaak! 🙋🏼‍♀️ je bent bij mij aan het juiste adres!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m’n bio of stuur me een berichtje.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#sodejus #sodejusdaslekker #daslekker #restaurant #eindhoven #nederland #eindhovenfood #uiteten #biefstuk #beststeakintown #biefstukindejus #jus #hulpvoorhoreca #horecasupport #fotografie #tipsentricks #horeca #beleving #culinair #zzp #zzper #ondernemer #onlineondernemen #eigenbaas #ondernemendevrouwen #ambitieuzevrouwen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • " Simone, als je nu even in dat bad gaat liggen met je laptop dan maak ik wat foto's. Weet je wel, alsof je heel casual aan het werk bent. " 😂 Uiteraard doe ik dat dan ook gewoon en heb ik de grootste lol. Heerlijk ook dat Jamie precies dat moment zo goed heeft vastgelegd! ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vorige week had ik weer een fotoshoot met @byjamiedeleeuw en het resultaat is weer geweldig! Uiteraard komen de andere foto's ook snel hier voorbij, maar deze kon ik jullie niet onthouden 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ga straks weer naar het @bluecollarhoteleindhoven , niet voor een fotoshoot maar om een dagje te werken bij de receptie. Eigen baas zijn is echt ge-wel-dig, maar de dagen die ik in het hotel werk daar geniet ik ook echt van. Werken met andere mensen, gasten ontvangen en gezelligheid; ❤️ it!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus mocht je in de buurt zijn; ik ben er van 3 tot 12 te vinden! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eindhoven #fotoshoot #casualinbad #casual #inbad #badderen #lekkerbadderen #laptop #capturemoments #blijei #grootstelol #bluecollarhotel #bluecollarhoteleindhoven #burlesquesuite #suite #eindhoven #zzp #zzplife #eigenbaas #thisishowiroll #zodoejedat #lekkerwerken #ondernemendevrouwen #foodie #foodblogger #bloggerlife #foodquotesnl
  • Hoppa! Taart!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals jullie gisteren in m’n stories zagen: de taarten zijn af! Genoeg voor 60 man en ik weet gewoon zeker dat ze onwijs lekker gaan zijn. 😍 best wel een beetje trots op hoor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De chocolade motor 🏍 was een last-minute ideetje en die is gelukkig best tof geworden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De dripcake is gevuld met aardbeien en heeft een lichte vulling die naar tiramisu smaakt. De rechthoekige is gevuld met chocolade botercreme en rood fruit. 🤤😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zal ik binnenkort het recept delen voor 1 van deze taarten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#taart #dripcake #cake #chocolade #chocoladedrip #tiramisu #aardbeien #roodfruit #merengue #rodebessen #frambozen #botercreme #motor #chocoladeplak #genieten #koffietijd #hhb #heelhollandbakt #thuisbakker #foodie #foodquotesnl