Met deze krokante aardappelschijfjes weet je zeker dat je een overheerlijk bijgerecht op tafel zet. Een echt allemansvriendje.

Dit is zo’n gerechtje dat met alles heerlijk combineert. Lekker met vis, vlees of bij een vegan maaltijd. Perfect voor de komende kerst dus! Ok, eigenlijk is het gewoon het hele jaar door lekker natuurlijk.
De aardappeltjes zijn aan de bovenkant lekker krokant en knapperig (bijna chips) en in het midden en onderaan gewoon lekker zacht. Dan heb je die lekkere boter en kruiden nog. Het is echt een feestje om te eten.

Je kunt deze aardappeltjes voorbereiden en pas afbakken een uurtje voordat je gaat eten. Minder stress dus met het diner, ideaal toch? Daarnaast heb je maar 5 ingrediënten nodig, dan tel ik dus ook peper en zout mee, dus ook dat valt echt wel mee. Geen stress om dit gerechtje!

Krokante aardappelschijfjes

Onderstaand recept is voor 2 personen; maar je kunt het makkelijk aanpassen.

Ingrediënten
– 500 g aardappelen
– 35 g roomboter
– 2 el verse tijm
– peper en zout

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Schil de aardappelen en gebruik een mandoline om er dunne plakken van te schaven.
Dep ze goed droog met een keukenpapiertje en doe ze in een schaal.

Smelt de roomboter en giet over de aardappelschijfjes heen.

Hak de tijm grof en voeg samen met een flinke snuf zout en peper toe aan de aardappelschijfjes. Schep door elkaar zodat alles bedekt is met een laagje boter.

Zet de aardappelschijfjes rechtop in een ovenschaal. Zorg dat ze niet te strak tegen elkaar aan zitten.

Bak de schotel 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Krokante aardappelschijfjes