Deze hele romanesco is echt een feestje om op tafel te zetten! Niet echt een recept, maar wel een goed idee als je het mij vraagt 🙂 .

Ben je nog op zoek naar een bijgerecht voor de komende feestdagen? Dan heb ik hier het antwoord voor je! Dit receptje is onwijs makkelijk om te maken, maar het heeft wel een groots effect. Want zeg nou zelf… Het lijkt wel een kerstboom met sneeuw toch?

Als het dan niet gaat sneeuwen buiten deze kerst dan haal je de sneeuw toch gewoon naar binnen?

Overigens maakt je hiermee altijd een lekker bijgerecht. Ook als het geen kerst is is dit gewoon erg leuk om weer eens wat anders op tafel te zetten.

Hele romanesco

Ingrediënten
– 350 g aardappels
– klontje boter
– 3 el melk
– 1 romanesco
– Parmezaanse kaas, naar smaak

 

Bereiding
Snijd de bladeren en de onderkant van de steel van de romanesco af zodat ze blijft liggen. Snijd een kruis in het midden van de steel.

Leg in een pan, vul met water en kook de romanesco gaar.

Schil de aardappels, snijd in stukken en doe in een pan met ruim water.
Kook de aardappels gaar.

Giet af, doe de boter en melk erbij en maak er puree van.
Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de puree over een bord, leg de romanesco in het midden en bestrooi met parmezaanse kaas.