Recepten Zoet

Tiramisu dripcake

Tiramisu dripcake

Tags:      

Met deze tiramisu dripcake weet ik zeker dat je de show gaat stelen! Perfect voor de komende feestdagen of elk ander genietmomentje daarna.

Door Coop werd ik uitgedaagd om een klassiek kerstgerecht in een nieuw en vernieuwd jasje te steken. Ik mocht hiervoor aan de slag met de tiramisu. Leuk! Want al eerder maakte ik bijvoorbeeld deze tiramisudip, dus ik hou wel van nieuwe jasjes. Daarbij is tiramisu het lievelings nagerecht van mijn man.
Deze dripcake is natuurlijk echt de ultieme taart als je fan bent van tiramisu. Ik kan je vertellen dat de taart hier in huize foodquotes echt meer dan goedgekeurd is door iedereen. Het is een flinke en hoge taart, dus ben niet te royaal met stukken snijden, tenzij je nog meer dan genoeg ruimte hebt na je kerstdiner dan…

Het fijne is dat je deze taart met gemak de dag ervoor kunt maken, het enige waar je voor moet zorgen is dat je ruimte hebt in je koelkast. Wil je de dripcake maken maar heb je eigenlijk niet genoeg ruimte in je koelkast? Maak dan alle elementen en bewaar deze apart. Het enige wat je dan op de dag zelf hoeft te doen is in elkaar zetten en decoreren.

Tiramisu dripcake

Denk je nou, oh ik wil ook een kerstrecept met een twist maken? Doen!! Maak een gerecht met je persoonlijke twist en deel deze vooral op social media met #coopkerstklassieker. Je maakt dan namelijk kans op een KitchenAid pan. Kun je meteen nog meer lekkers bakken in de pan 🙂

Ik bakte 2 biscuits, een chocolade en een normale. Dat zorgt voor een leuk effect als je de taart aansnijdt.

Onderstaand recept is trouwens zonder alcohol, ook gebruik ik geen rauw ei in de tiramisu vulling. Op deze manier is de taart geschikt voor het hele gezin. Mocht je nu wel graag likeur toevoegen dan is dat natuurlijk wél lekker. Ik zou dat de likeur mixen door het koffiemengsel of dit als extraatje gebruiken om de biscuits mee in te smeren.

Tiramisu dripcake

Ik kan het me bijna niet voorstellen…. maar…. Vind je de taart op de foto een slag te groot? Bak dan 1 biscuit en halveer de ingrediënten voor de vulling.
Schrik ook niet van de lijst van ingrediënten; ja de taart kost echt wel wat werk, maar het valt echt mee!

 

Ingrediënten biscuit
– 210 g ei (dit waren bij mij 4 eieren, maar weeg het vooral af)
– 120 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 90 g bloem
– 35 g maïzena

Ingrediënten chocolade biscuit
– 210 g ei (dit waren bij mij 4 eieren, maar weeg het vooral af)
– 120 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 90 g bloem
– 35 g maïzena
– 15 g cacao

Ingrediënten koffie mengsel (trempeer)
– 200 ml koffie
– 0,5 tl vanille
– 2 el bruine basterdsuiker

Ingrediënten vulling/garnering
– 500 g mascarpone
– 200 ml slagroom
– 8 el suiker
– 2,5 el koffiemengsel

– 200 g pure chocolade
– 20 g roomboter

– 350 g lange vingers

– 1 el cacao voor bestuiven

 

Bereiding biscuits

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet een bakvorm van 20 cm klaar en vet goed in.

Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.

Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.

Giet in de bakvorm en bak 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.

 

Herhaal bovenstaande voor de chocolade biscuit. Maar zeef tegelijk met de bloem en maïzena de cacao erdoor.

 

Bereiding koffie mengsel

Doe alle ingrediënten in een pannetje en warm goed door.

 

Bereiding vulling

Doe de mascarpone in een kom en klop met een handmixer luchtig

Voeg de slagroom, suiker en het koffiemengsel toe en mix met de handmixer tot het mengsel dik is.
(2-3 minuten)

 

Laten we de taart maken!

Snijd de afgekoelde biscuits in 3 lagen.

Leg een naturel laag op een bord/plank/taartplateau.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de helft van de fijngehakte lange vingers.

Leg hier een chocolade laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de helft van de geraspte chocolade.

Leg hier een naturel laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de resterende geraspte chocolade.

Leg hier een chocolade laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.

Leg hier een naturel laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de resterende fijngehakte lange vingers.

Leg hier de laatste chocolade laag op.
Verdeel een dunne laag vulling over de bovenkant en strijk glad.

Houd 2 el vulling apart maar doe de rest in een spuitzak en vul eventuele zichtbare gaten op van de taart.
Pak vervolgens een deegschraper of paletmes die je tegen de taart aanzet. Schraap de overtollige vulling er van af.
Maak tussendoor je deegschraper/paletmes schoon.

Zet de taart in de koelkast zodat alles lekker koud wordt.

 

Overige bereiding net voor het maken van de taart

Hak ongeveer 120 gram van de lange vingers in fijne stukken.

Rasp 40 gram van de pure chocolade.

De overige chocolade smelt je samen met de boter au-bain-marie.
Laat iets afkoelen en doe in een spuitzak (eventueel kun je de drip ook maken met een lepeltje, dat werkt net zo goed).

 

En verder….

Haal de taart uit de koelkast en creëer een drip op de rand van de taart.
Dit doe je door wat chocolade op de rand de spuiten/lepelen, vaak gaat het er vanzelf overheen en anders geef je het een klein duwtje.

Eventuele chocolade die je over hebt kun je over de bovenkant verdelen.

Snijd de onderkant van de lange vingers af, plak deze vast aan de zijkant van de taart met de vulling die je apart hebt gehouden.

Hak de restjes van de lange vingers grof.

Bestuif de bovenkant van de taart met de cacao (dit gaat het makkelijkste met een zeefje). Verdeel hierover de grof gehakte lange vingers.

 

Tiramisu dripcake

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met COOP.

    13 reacties

  • Nadia 19 december 2018 Beantwoord

    Wauw! Wat mooi om te zien! Die zou ik met de Kerst wel op tafel willen zetten, wij zijn allemaal dol op tiramisu en met deze grote cake is er genoeg voor iedereen.

  • Nicole Orriëns 19 december 2018 Beantwoord

    Ik vind ‘m er erg mooi uitzien! Daarmee kun je goed voor de dag komen!

  • lodi 19 december 2018 Beantwoord

    wauw wat mooi en wat lijkt het me heerlijk. Hij kan zo in Heel Holland Bakt! Super gewoon.

  • Felice Veenman 19 december 2018 Beantwoord

    ik ga hier van watertanden…hier maak ik zeker zoonlief heeeel erg blij mee

  • Mario 19 december 2018 Beantwoord

    Lange vingers…. zo lekker. Laatst nog gemaakt met kwarktaart. Ik heb er helaas geen ruimte voor in de koelkast, maar het zou zeker een dessert zijn die in de smaak zal vallen

  • Dhini 19 december 2018 Beantwoord

    Dat ziet er lekker uit maar lijkt mij erg zoet of niet?

    • Simone 19 december 2018 Beantwoord

      Juist niet! Er zit niet veel suiker in de biscuits en vulling. Dus valt echt mee

  • Rory 19 december 2018 Beantwoord

    Wow, wat een prachtige taart. Bijna een kunstwerk. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben zó geen keukenprinses. Herstel, voor een mini Indonesische rijsttafel draai ik mijn hand niet om. Maar bakken, dat is weer heel iets anders. Mijn allereerste ervaring met ‘gewoon’ een cake maken was dat ik de staafmixer bijna stuk maakte door een hele roomboter zo uit de ijskast (echt gebeurd) probeerde te mixen… Need I say more? Als ik zo de ingrediëntenlijst zie dan is dat inderdaad voor mij een reden om het niet te proberen. Misschien in de (verre) toekomst als ik eens wat verder ben gekomen dan cake en pepernoten?

  • Floor 19 december 2018 Beantwoord

    Wij zijn hem nu aan het maken voor 2e kerstdag! De biscuits zijn gemaakt.. het snijden hiervan wordt nog een opgave, maar heb eigenlijk een andere vraag. Je moet een koffiemengsel maken wat je samenvoegt met de mascarpone ed voor de vulling, echter spreek je daarna bij het opbouwen over het koffiemengsel en de vulling apart. Kun je toelichten of je het apart moet doen, samen moet voegen of beide? Hopelijk lukt het op korte termijn te antwoorden omdat we hem morgen verder zullen afmaken (en een stuk vervoeren) 🙈Bedankt en fijne dagen!

    • Simone 19 december 2018 Beantwoord

      Oh wat leuk Floor!
      Ja, maar 1,5 eetlepel door de vulling en de rest gebruiken voor het bestrijken van de biscuits 🙂

  • Floor 19 december 2018 Beantwoord

    Aha, nu snap ik hoe ik het recept moet lezen. Opzich logisch, maar had het even niet door 😉 Waar overigens 2,5 el staat. Maar komt goed, zal laten weten of het is gelukt. Want ik bak nooit Haha.

  • Saar 19 december 2018 Beantwoord

    God, dit ziet er echt wel heerlijk uit, maar iets waar ik me toch eens serieus over zou moeten buigen…

    • Simone 19 december 2018 Beantwoord

      Zeker doen! Zo’n aanrader is deze taart 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ik kon niet kiezen welke van deze 2 foto's ik het mooiste vind... de pink mojito of de spritz. Wat is jouw favoriet?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er staat vandaag een heel fijn artikel online! 📸 Namelijk over food styling voor drankjes. Ik geef je een aantal voorbeeld inclusief uiteraard mijn beste tips zodat je zelf aan de slag kunt gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik over fotografie en receptontwikkeling heb geschreven... maar ik ga m’n uiterste best doen daar verandering in te brengen! Mocht je nog vragen/ideeën hebben; let me know! Mag over vanalles zijn 🙋🏼‍♀️ dan ga ik er mee aan de slag.
.
.
Volg de link in m’n bio om naar het artikel te gaan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#drankje #drankjes #pinkmojito #mojito #aperol #aperolspritz #vrijmibo #borrel #borrelen #alcoholvrij #foodfotografie #feedfeed #fotografie #styling #foodstyling #zzp #zzper #eigenbaas #ditdoeikalswerk #elkedageenfeestje #foodie #inspiratie #artikel #inspiratieartikel #foodquotesnl
  • Start before you're ready!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Weet je, ik geloof hier heilig in. Van uitstel komt afstel, de koe bij de horens vatten; gewoon doorpakken en ervoor gaan. Je kunt dingen uit blijven stellen... wachten tot het perfect is. Maar wanneer is iets perfect? Als ik iets geleerd heb dan is het wel dat goed ook goed genoeg is.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo deelde ik afgelopen weekend mijn eerste receptenvideo. Perfect? Verre van! Want ik had geen rekening gehouden met het weer 🌤⛅️☁️waardoor het opeens onwijs donker werd. Maar ik heb hem wel online gezet. Daar kreeg ik zoveel leuke reacties op dat ik nu wél weet dat jullie meer filmpjes willen zien! Dus vanaf nu worden ze gewoon bij elk filmpje wat beter.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh en deze gezellige foto is vorig jaar in Amsterdam gemaakt. Door @eefsfood of @anniepannie_nl , ik weet het even niet meer. Wat ik wél weet is dat dat de allereerste keer was dat ik deze leukers in het echt zag. ❤️🥰 Love my foodiefriends!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#start #startbeforeyoureready #justdoit #doit #gaervoor #knallen #gaanmetdiebanaan #volleangstvooruit #zzp #zzper #ondernemer #ondernemen #eigenbaas #gewoondoen #niettwijfelen #volgjepassie #foodie #bohotiffin #lunchbox #lunchenzonderboterham #receptonwikkeling #foodfotografie #allemaalleuks #foodquotesnl
  • 🥰 Is het al vrijdagmiddag?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want deze borrelplank wil je hoor! Voor de afwisseling is deze namelijk gevuld met zowel hartig als zoet. Én als spreekwoordelijke kers op de taart: ook nog eens helemaal plantaardig! 🤯 Wat? Ja: vegan!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Had je niet verwacht he?! 👋 Move over bitterballen, worst en kaas; dit is een borrelplank 2.0. Weer eens wat anders om op tafel te zetten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m'n bio om te zien wat voor lekkers ik allemaal op deze borrelplank leg. Enne, wanneer maak jij hem?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#borrelen #borrelplank #borrel #vrijmibo #feest #feestje #hapjes #snacks #lekkereten #lekkersnoepen #gezelligheid #koekjes #aardbeien #fruit #rauwkost #spreads #toastjes #feesteten #plantaardig #vegetarisch #vegan #veganfood #whatveganseat #healthy #healthyfood #gezondeten #allesdraaitomdebalans #foodie #samenwerking #foodquotesnl
  • - WINACTIE -
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yumm, daar is 'ie dan hoor! 🙌 De aller-aller-allerlekkerste tomatensalsa voor bij je chips! Vorige week bezocht ik samen met Linse de fabriek van @boederijchips en maakten we er deze lekkere dip. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In mijn stories deel ik het filmpje (de allereerste die ik ooit maakte van een recept, dus 🙈 go-easy-on-me) hoe ik deze lekkere dip maak. Binnenkort komt uiteraard ook nog het recept online. Maar voor nu wil ik jullie deze lekkere winactie niet onthouden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij ook zo'n lekker chipspakket winnen? Geef deze foto een like en reageer met emoticons om aan te geven hoeveel jij van chips houdt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn reactie zou zijn: 🥰😁🥳🤤👏🥔🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chips #boerderijchips #borrel #borrelplank #dip #chipsndip #lekkerdippen #tomatensalsa #tomaten #pepertje #basilicum #lekkerfris #weereenswatanders #kadootje #winnen #win #winactie #snack #tussendoortje #netflixandchill #snoepen #vrijmibo #borrelen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • Met deze gevulde appels zet je eens wat anders op tafel! 🍎Maar 6 ingrediënten, waarvan ik er 5 standaard in huid heb, zijn nodig om er mee aan de slag te gaan.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Romige kaneelvulling, nootjes en appel; het lijkt eigenlijk gewoon op een nieuwe versie van de appeltaart. Lekker gegrild; op de bakplaat, barbecue of in de grillpan voor nét dat beetje extra.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, ook overheerlijk als ontbijt! 😍 Mocht je zin hebben in iets lekkers dit weekend. Of tag hieronder gewoon even iemand die dit wel voor je mag maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appel #appeltaart #gegrildeappel #kaneel #kaneelvulling #romig #pistache #pistachenootjes #lekkersnoepen #ontbijt #nagerecht #snack #grillen #bakplaat #bbq #lekkerrecept #lekkereten #feedthefeed #feedfeed #smullen #ditiszolekker #eetsmakelijk #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodie #foodquotesnl
  • Mag ik even een 🙌 🥰 ❤️ voor jullie?!!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vind het namelijk echt GE-WEL-DIG dat zoveel berichtjes krijg van jullie door mijn stories. Natuurlijk, ik ben graag open over vanalles en nog wat en daar heb ik totaal geen problemen mee. We zijn allemaal hetzelfde toch?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo gingen de gesprekken de afgelopen tijd over staand plassen, mannen/vrouwen/kinderen die een mening hebben 😉 , dode vissen in de tuin en vanalles daar tussenin. Love it!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ok, daar wilde ik je even voor bedanken! Ik vind die interactie namelijk echt het toffe van Instagram.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne woensdag!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, deze happy foto is gemaakt bij @umamibyhan_restaurants tijdens de foodbloggerstour door Eindhoven die ik in mei organiseerde.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#thanks #thankyou #dankjewel #geweldig #dankbaar #loveit #liefde #gesprekken #persoonlijk #foodie #umami #umamibyhan #foodievibesonliny #eindhoven #eindhovencity #eindhovenfood #eindhoven_city #eindje #mocktail #ijsthee #foodblogger #foodbloggerstour #foodie #foodquotesnl
  • Ok, ik weet niet hoe het met jou zit... Maar ik ben echt groot fan van nacho's. 🤤 Het liefste met veel zoute chips, veel kaas en eigenlijk gewoon echt alles erop en eraan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Om het dan toch nog een beetje gezond te houden (af en toe 😅), vind ik deze variant van gegrilde courgettes een goed alternatief. De Sriracha-mayo maakt dit gerecht helemaal af en geeft net wat extra kick.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ideetje voor de lunch? Ik vind van wel namelijk 🥰.
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#courgette #gegrildecourgette #grillen #nacho #nachos #sriracha #srirachamayo #lunch #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #snack #diner #vrijmibo #lekkereten #lekkerrecept #allesdraaitomdebalans #foodie #vegetarisch #zondervlees #wwproof #foodquotesnl
  • Er staat weer een overheerlijk recept online! Eentje zonder vlees, maar met aubergine 🍆 in de hoofdrol. Deze auberginestoof wil je echt een keer maken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aubergine kan namelijk echt een goede vleesvervanger zijn door de structuur en zijn mogelijkheid om smaken op te nemen. Een lekker, vegetarisch en plantaardig recept. Dusse, ja: aanradertje hoor!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben trouwens wel benieuwd: eet jij vaak vegetarisch (of wellicht vegan)? Ik merk namelijk dat wij tegenwoordig steeds vaker een maaltijd eten zonder vlees.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aubergine #auberginestoof #stoof #stoven #autocook #slowcooker #diner #rijst #plantaardig #vegan #vegetarisch #zondervlees #komkommersalsa #lekkereten #lekkerrecept #koken #recept #wewv #watetenwevandaag #maaltijd #gezondemaaltijd #receptontwikkeling #feedfeed #foodie #foodquotes