Recepten Zoet

Tiramisu dripcake

Tiramisu dripcake

Tags:      

Met deze tiramisu dripcake weet ik zeker dat je de show gaat stelen! Perfect voor de komende feestdagen of elk ander genietmomentje daarna.

Door Coop werd ik uitgedaagd om een klassiek kerstgerecht in een nieuw en vernieuwd jasje te steken. Ik mocht hiervoor aan de slag met de tiramisu. Leuk! Want al eerder maakte ik bijvoorbeeld deze tiramisudip, dus ik hou wel van nieuwe jasjes. Daarbij is tiramisu het lievelings nagerecht van mijn man.
Deze dripcake is natuurlijk echt de ultieme taart als je fan bent van tiramisu. Ik kan je vertellen dat de taart hier in huize foodquotes echt meer dan goedgekeurd is door iedereen. Het is een flinke en hoge taart, dus ben niet te royaal met stukken snijden, tenzij je nog meer dan genoeg ruimte hebt na je kerstdiner dan…

Het fijne is dat je deze taart met gemak de dag ervoor kunt maken, het enige waar je voor moet zorgen is dat je ruimte hebt in je koelkast. Wil je de dripcake maken maar heb je eigenlijk niet genoeg ruimte in je koelkast? Maak dan alle elementen en bewaar deze apart. Het enige wat je dan op de dag zelf hoeft te doen is in elkaar zetten en decoreren.

Tiramisu dripcake

Denk je nou, oh ik wil ook een kerstrecept met een twist maken? Doen!! Maak een gerecht met je persoonlijke twist en deel deze vooral op social media met #coopkerstklassieker. Je maakt dan namelijk kans op een KitchenAid pan. Kun je meteen nog meer lekkers bakken in de pan 🙂

Ik bakte 2 biscuits, een chocolade en een normale. Dat zorgt voor een leuk effect als je de taart aansnijdt.

Onderstaand recept is trouwens zonder alcohol, ook gebruik ik geen rauw ei in de tiramisu vulling. Op deze manier is de taart geschikt voor het hele gezin. Mocht je nu wel graag likeur toevoegen dan is dat natuurlijk wél lekker. Ik zou dat de likeur mixen door het koffiemengsel of dit als extraatje gebruiken om de biscuits mee in te smeren.

Tiramisu dripcake

Ik kan het me bijna niet voorstellen…. maar…. Vind je de taart op de foto een slag te groot? Bak dan 1 biscuit en halveer de ingrediënten voor de vulling.
Schrik ook niet van de lijst van ingrediënten; ja de taart kost echt wel wat werk, maar het valt echt mee!

 

Ingrediënten biscuit
– 210 g ei (dit waren bij mij 4 eieren, maar weeg het vooral af)
– 120 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 90 g bloem
– 35 g maïzena

Ingrediënten chocolade biscuit
– 210 g ei (dit waren bij mij 4 eieren, maar weeg het vooral af)
– 120 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 90 g bloem
– 35 g maïzena
– 15 g cacao

Ingrediënten koffie mengsel (trempeer)
– 200 ml koffie
– 0,5 tl vanille
– 2 el bruine basterdsuiker

Ingrediënten vulling/garnering
– 500 g mascarpone
– 200 ml slagroom
– 8 el suiker
– 2,5 el koffiemengsel

– 200 g pure chocolade
– 20 g roomboter

– 350 g lange vingers

– 1 el cacao voor bestuiven

 

Bereiding biscuits

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet een bakvorm van 20 cm klaar en vet goed in.

Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.

Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.

Giet in de bakvorm en bak 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.

 

Herhaal bovenstaande voor de chocolade biscuit. Maar zeef tegelijk met de bloem en maïzena de cacao erdoor.

 

Bereiding koffie mengsel

Doe alle ingrediënten in een pannetje en warm goed door.

 

Bereiding vulling

Doe de mascarpone in een kom en klop met een handmixer luchtig

Voeg de slagroom, suiker en het koffiemengsel toe en mix met de handmixer tot het mengsel dik is.
(2-3 minuten)

 

Laten we de taart maken!

Snijd de afgekoelde biscuits in 3 lagen.

Leg een naturel laag op een bord/plank/taartplateau.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de helft van de fijngehakte lange vingers.

Leg hier een chocolade laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de helft van de geraspte chocolade.

Leg hier een naturel laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de resterende geraspte chocolade.

Leg hier een chocolade laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.

Leg hier een naturel laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de resterende fijngehakte lange vingers.

Leg hier de laatste chocolade laag op.
Verdeel een dunne laag vulling over de bovenkant en strijk glad.

Houd 2 el vulling apart maar doe de rest in een spuitzak en vul eventuele zichtbare gaten op van de taart.
Pak vervolgens een deegschraper of paletmes die je tegen de taart aanzet. Schraap de overtollige vulling er van af.
Maak tussendoor je deegschraper/paletmes schoon.

Zet de taart in de koelkast zodat alles lekker koud wordt.

 

Overige bereiding net voor het maken van de taart

Hak ongeveer 120 gram van de lange vingers in fijne stukken.

Rasp 40 gram van de pure chocolade.

De overige chocolade smelt je samen met de boter au-bain-marie.
Laat iets afkoelen en doe in een spuitzak (eventueel kun je de drip ook maken met een lepeltje, dat werkt net zo goed).

 

En verder….

Haal de taart uit de koelkast en creëer een drip op de rand van de taart.
Dit doe je door wat chocolade op de rand de spuiten/lepelen, vaak gaat het er vanzelf overheen en anders geef je het een klein duwtje.

Eventuele chocolade die je over hebt kun je over de bovenkant verdelen.

Snijd de onderkant van de lange vingers af, plak deze vast aan de zijkant van de taart met de vulling die je apart hebt gehouden.

Hak de restjes van de lange vingers grof.

Bestuif de bovenkant van de taart met de cacao (dit gaat het makkelijkste met een zeefje). Verdeel hierover de grof gehakte lange vingers.

 

Tiramisu dripcake

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met COOP.

    13 reacties

  • Nadia 19 december 2018 Beantwoord

    Wauw! Wat mooi om te zien! Die zou ik met de Kerst wel op tafel willen zetten, wij zijn allemaal dol op tiramisu en met deze grote cake is er genoeg voor iedereen.

  • Nicole Orriëns 19 december 2018 Beantwoord

    Ik vind ‘m er erg mooi uitzien! Daarmee kun je goed voor de dag komen!

  • lodi 19 december 2018 Beantwoord

    wauw wat mooi en wat lijkt het me heerlijk. Hij kan zo in Heel Holland Bakt! Super gewoon.

  • Felice Veenman 19 december 2018 Beantwoord

    ik ga hier van watertanden…hier maak ik zeker zoonlief heeeel erg blij mee

  • Mario 19 december 2018 Beantwoord

    Lange vingers…. zo lekker. Laatst nog gemaakt met kwarktaart. Ik heb er helaas geen ruimte voor in de koelkast, maar het zou zeker een dessert zijn die in de smaak zal vallen

  • Dhini 19 december 2018 Beantwoord

    Dat ziet er lekker uit maar lijkt mij erg zoet of niet?

    • Simone 19 december 2018 Beantwoord

      Juist niet! Er zit niet veel suiker in de biscuits en vulling. Dus valt echt mee

  • Rory 19 december 2018 Beantwoord

    Wow, wat een prachtige taart. Bijna een kunstwerk. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben zó geen keukenprinses. Herstel, voor een mini Indonesische rijsttafel draai ik mijn hand niet om. Maar bakken, dat is weer heel iets anders. Mijn allereerste ervaring met ‘gewoon’ een cake maken was dat ik de staafmixer bijna stuk maakte door een hele roomboter zo uit de ijskast (echt gebeurd) probeerde te mixen… Need I say more? Als ik zo de ingrediëntenlijst zie dan is dat inderdaad voor mij een reden om het niet te proberen. Misschien in de (verre) toekomst als ik eens wat verder ben gekomen dan cake en pepernoten?

  • Floor 19 december 2018 Beantwoord

    Wij zijn hem nu aan het maken voor 2e kerstdag! De biscuits zijn gemaakt.. het snijden hiervan wordt nog een opgave, maar heb eigenlijk een andere vraag. Je moet een koffiemengsel maken wat je samenvoegt met de mascarpone ed voor de vulling, echter spreek je daarna bij het opbouwen over het koffiemengsel en de vulling apart. Kun je toelichten of je het apart moet doen, samen moet voegen of beide? Hopelijk lukt het op korte termijn te antwoorden omdat we hem morgen verder zullen afmaken (en een stuk vervoeren) 🙈Bedankt en fijne dagen!

    • Simone 19 december 2018 Beantwoord

      Oh wat leuk Floor!
      Ja, maar 1,5 eetlepel door de vulling en de rest gebruiken voor het bestrijken van de biscuits 🙂

  • Floor 19 december 2018 Beantwoord

    Aha, nu snap ik hoe ik het recept moet lezen. Opzich logisch, maar had het even niet door 😉 Waar overigens 2,5 el staat. Maar komt goed, zal laten weten of het is gelukt. Want ik bak nooit Haha.

  • Saar 19 december 2018 Beantwoord

    God, dit ziet er echt wel heerlijk uit, maar iets waar ik me toch eens serieus over zou moeten buigen…

    • Simone 19 december 2018 Beantwoord

      Zeker doen! Zo’n aanrader is deze taart 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • En dan loop je in Amsterdam en denk je; waarom ga ik niet wat vaker een dagje in eigen land weg?! 🤔 zoveel mooie steden om nog te ontdekken! Haarlem, Gouda, Delft, Groningen, Maastricht...⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat me even in een reactie weten wat jouw favoriete Nederlandse stad is. Waar moet ik écht een keer heen?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens vond ik 8 uur door Amsterdam slenteren voor nu wel weer genoeg. Die drukte trek ik toch echt niet zo lekker hoor. Maar we hebben er van genoten 🙌❤️, lekker zonnig weer, fijn hotel, heerlijk eten én goed gezelschap. Wat wil je nog meer?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#amsterdam #amsterdamn #canal #amsterdam_streets #canalsofamsterdam #toerist #toeristineigenland #dagjeweg #igersamsterdam #nederland #exploretheworld #genieten #lekkerzonnig #slenteren #dagjeuit #eropuit #foodblogger #foodie #hotspotseeker #travelblogger #lijktmeookleuk #enjoylife #geniet #foodquotesnl
  • Ons ontbijt van vanochtend was heerlijk! ❤️ 🙌 roomboter croissant met jam, vers fruit, salade en ei met groenten. Verse jus, kopje koffie en thee; perfect om de dag te beginnen! 🥐🍳☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We sliepen vannacht in het @qoamsterdam en daar is dus geen ontbijtbuffet, maar je eet a la carte bij @persijnamsterdam . Heerlijk, want zo bestel en eet je waar je op dat moment zin in hebt én het is echt vers. ❤️ it!! Dit wil ik elke ochtend wel. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gisteravond ook echt heerlijk genoten van de uitnodiging om bij Persijn te eten. Zal er snel meer over delen! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#ontbijt #ontbijten #breakfast #ontbijtje #croissant #hotelontbijt #salade #fruit #fruitsalade #gebakkenei #coffee #breakingthefast #persijn #persijnamsterdam #qoamsterdam #qohotel #amsterdam #amsterdamoost #thenetherlands #foodie #nevernoteating #etenisleven #lekkereten #foodquotesnl
  • Deze salade met BBQ pulled chicken en ananassalsa is echt de perfecte mix tussen knapperig, rokerig, zoet en zuur. Hij klopt gewoon tot in de puntjes!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heerlijk als lunch of lichte maaltijd, of tover het om tot een burrito bowl en voeg bonen, mais, kaas en Nacho chips toe. ❤️ ohh ik hou er zo van!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Die ananassalsa 🍍 is echt zooo lekker!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kocht trouwens weer een nieuw ondergrondje en ik ben fan van deze diepe turquoise kleur. Hij matcht niet met al het eten lekker, maar bij deze salade doet ‘ie het wel goed. 😅😇 en ja, artikel over de onder/achtergronden die ik gebruik komt er echt snel aan! Pinkie promise 🤞.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit lekkere recept staat nu online op m’n website, zie de link in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#salade #salad #pulledchicken #bbq #barbecue #bbqpulledchicken #ananas #salsa #ananassalsa #burritobowl #lunch #lunchenzonderboterham #paleo #paleofood #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #lekkereten #foodie #ondergrond #achtergrond #fotografie #foodfotografie #foodquotesnl
  • Gisteren was mijn allereerste interview als ondernemer! 🙌 Zo spannend en zo tof!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is voor een tiendelige videoserie voor @deondernemer.nl  en het gaat over zzp’ers en zaken die ons bezighouden. In elke aflevering staat 1 vraag centraal. Dus je lady shined straks in maar liefst 10 video’s! 😬🙌😄.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Naast het interview maakte ik ook nog een lekker receptje die gefilmd werd. Eerste keer dat ik al kokend gefilmd werd, maar oh! Zo leuk!! ❤️🙌 ik wil meer van dit!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De videograaf , @vinkk , maakte deze 2 actiefoto’s en die moet ik hier natuurlijk wel even delen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De precieze publicatiedatum weet ik nog niet, maar het wordt de maand april. Ik ga jullie op de hoogte houden natuurlijk 😉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#video #videoserie #zzp #zzper #deondernemer #deondernemernl #ondernemer #eigenbaas #interview #ambiteuzevrouwen #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #blogger #eindje #eindhoven #genieten #spannend #yougogirl #yougogirldingen #foodie #foodquotesnl
  • Weet je nog die venkelsalade en dat ik vertelde dat ik meer met venkel wilde gaan koken? 🙋🏼‍♀️ Nou, ik heb er maar meteen werk van gemaakt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze overheerlijke brovcolisoep met venkel en kurkuma staat nú online. Dus als je nog op zoek bent naar een lekker soepje; deze wil je echt maken. ❤️ onwijs smakelijk!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens is dit echt de perfecte lunch als je het mij vraagt. Soep of salade, de meest lekkere lunchgerechten 🙌, sporadisch eet ik een crackertje... maar eigenlijk is het altijd soep of salade.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #soup #broccoli #broccolisoep #venkel #groenten #groentensoep #lunch #broodlozelunch #lunchenzonderboterham #voorgerecht #romigesoep #magimix #fluweelzacht #paleo #paleofood #koolhydraatarm #foodie #lekkereten #lekkerrecept #foodfotografie #foodquotesnl
  • Het is geen geheim dat ik fan ben van @sodejusehv . Ik ga er graag (heel graag) een biefstuk eten met een heerlijke jus en wat brood erbij. 😍❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Extra leuk dus dat ik ze op weg heb geholpen met Instagram! We hebben een ochtend gezeten boordevol tips & tricks om te zorgen dat ze het meeste uit hun insta halen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Én daarnaast hebben we samen gefotografeerd. 📸 Met een tips hoe je je eten nu het meest smaakvol kunt fotograferen. Het fijne is dus dat ze dat vanaf nu allemaal zelf kunnen 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ze hebben een mooi doel voor hun Instagram gesteld en ik denk dat ze dat gaan halen! Dus bij deze even een extra stok achter de deur om er nu toch écht mee aan de slag te gaan 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben benieuwd; haal jij al alles uit je Instagram? Mocht je nu denken; ik wil ook zo’n ochtend vol inspiratie voor m’n horecazaak! 🙋🏼‍♀️ je bent bij mij aan het juiste adres!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m’n bio of stuur me een berichtje.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#sodejus #sodejusdaslekker #daslekker #restaurant #eindhoven #nederland #eindhovenfood #uiteten #biefstuk #beststeakintown #biefstukindejus #jus #hulpvoorhoreca #horecasupport #fotografie #tipsentricks #horeca #beleving #culinair #zzp #zzper #ondernemer #onlineondernemen #eigenbaas #ondernemendevrouwen #ambitieuzevrouwen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • " Simone, als je nu even in dat bad gaat liggen met je laptop dan maak ik wat foto's. Weet je wel, alsof je heel casual aan het werk bent. " 😂 Uiteraard doe ik dat dan ook gewoon en heb ik de grootste lol. Heerlijk ook dat Jamie precies dat moment zo goed heeft vastgelegd! ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vorige week had ik weer een fotoshoot met @byjamiedeleeuw en het resultaat is weer geweldig! Uiteraard komen de andere foto's ook snel hier voorbij, maar deze kon ik jullie niet onthouden 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ga straks weer naar het @bluecollarhoteleindhoven , niet voor een fotoshoot maar om een dagje te werken bij de receptie. Eigen baas zijn is echt ge-wel-dig, maar de dagen die ik in het hotel werk daar geniet ik ook echt van. Werken met andere mensen, gasten ontvangen en gezelligheid; ❤️ it!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus mocht je in de buurt zijn; ik ben er van 3 tot 12 te vinden! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eindhoven #fotoshoot #casualinbad #casual #inbad #badderen #lekkerbadderen #laptop #capturemoments #blijei #grootstelol #bluecollarhotel #bluecollarhoteleindhoven #burlesquesuite #suite #eindhoven #zzp #zzplife #eigenbaas #thisishowiroll #zodoejedat #lekkerwerken #ondernemendevrouwen #foodie #foodblogger #bloggerlife #foodquotesnl
  • Hoppa! Taart!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals jullie gisteren in m’n stories zagen: de taarten zijn af! Genoeg voor 60 man en ik weet gewoon zeker dat ze onwijs lekker gaan zijn. 😍 best wel een beetje trots op hoor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De chocolade motor 🏍 was een last-minute ideetje en die is gelukkig best tof geworden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De dripcake is gevuld met aardbeien en heeft een lichte vulling die naar tiramisu smaakt. De rechthoekige is gevuld met chocolade botercreme en rood fruit. 🤤😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zal ik binnenkort het recept delen voor 1 van deze taarten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#taart #dripcake #cake #chocolade #chocoladedrip #tiramisu #aardbeien #roodfruit #merengue #rodebessen #frambozen #botercreme #motor #chocoladeplak #genieten #koffietijd #hhb #heelhollandbakt #thuisbakker #foodie #foodquotesnl