Recepten Zoet

Tiramisu dripcake

Tiramisu dripcake

Tags:      

Met deze tiramisu dripcake weet ik zeker dat je de show gaat stelen! Perfect voor de komende feestdagen of elk ander genietmomentje daarna.

Door Coop werd ik uitgedaagd om een klassiek kerstgerecht in een nieuw en vernieuwd jasje te steken. Ik mocht hiervoor aan de slag met de tiramisu. Leuk! Want al eerder maakte ik bijvoorbeeld deze tiramisudip, dus ik hou wel van nieuwe jasjes. Daarbij is tiramisu het lievelings nagerecht van mijn man.
Deze dripcake is natuurlijk echt de ultieme taart als je fan bent van tiramisu. Ik kan je vertellen dat de taart hier in huize foodquotes echt meer dan goedgekeurd is door iedereen. Het is een flinke en hoge taart, dus ben niet te royaal met stukken snijden, tenzij je nog meer dan genoeg ruimte hebt na je kerstdiner dan…

Het fijne is dat je deze taart met gemak de dag ervoor kunt maken, het enige waar je voor moet zorgen is dat je ruimte hebt in je koelkast. Wil je de dripcake maken maar heb je eigenlijk niet genoeg ruimte in je koelkast? Maak dan alle elementen en bewaar deze apart. Het enige wat je dan op de dag zelf hoeft te doen is in elkaar zetten en decoreren.

Tiramisu dripcake

Denk je nou, oh ik wil ook een kerstrecept met een twist maken? Doen!! Maak een gerecht met je persoonlijke twist en deel deze vooral op social media met #coopkerstklassieker. Je maakt dan namelijk kans op een KitchenAid pan. Kun je meteen nog meer lekkers bakken in de pan 🙂

Ik bakte 2 biscuits, een chocolade en een normale. Dat zorgt voor een leuk effect als je de taart aansnijdt.

Onderstaand recept is trouwens zonder alcohol, ook gebruik ik geen rauw ei in de tiramisu vulling. Op deze manier is de taart geschikt voor het hele gezin. Mocht je nu wel graag likeur toevoegen dan is dat natuurlijk wél lekker. Ik zou dat de likeur mixen door het koffiemengsel of dit als extraatje gebruiken om de biscuits mee in te smeren.

Tiramisu dripcake

Ik kan het me bijna niet voorstellen…. maar…. Vind je de taart op de foto een slag te groot? Bak dan 1 biscuit en halveer de ingrediënten voor de vulling.
Schrik ook niet van de lijst van ingrediënten; ja de taart kost echt wel wat werk, maar het valt echt mee!

 

Ingrediënten biscuit
– 210 g ei (dit waren bij mij 4 eieren, maar weeg het vooral af)
– 120 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 90 g bloem
– 35 g maïzena

Ingrediënten chocolade biscuit
– 210 g ei (dit waren bij mij 4 eieren, maar weeg het vooral af)
– 120 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 90 g bloem
– 35 g maïzena
– 15 g cacao

Ingrediënten koffie mengsel (trempeer)
– 200 ml koffie
– 0,5 tl vanille
– 2 el bruine basterdsuiker

Ingrediënten vulling/garnering
– 500 g mascarpone
– 200 ml slagroom
– 8 el suiker
– 2,5 el koffiemengsel

– 200 g pure chocolade
– 20 g roomboter

– 350 g lange vingers

– 1 el cacao voor bestuiven

 

Bereiding biscuits

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet een bakvorm van 20 cm klaar en vet goed in.

Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.

Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.

Giet in de bakvorm en bak 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.

 

Herhaal bovenstaande voor de chocolade biscuit. Maar zeef tegelijk met de bloem en maïzena de cacao erdoor.

 

Bereiding koffie mengsel

Doe alle ingrediënten in een pannetje en warm goed door.

 

Bereiding vulling

Doe de mascarpone in een kom en klop met een handmixer luchtig

Voeg de slagroom, suiker en het koffiemengsel toe en mix met de handmixer tot het mengsel dik is.
(2-3 minuten)

 

Laten we de taart maken!

Snijd de afgekoelde biscuits in 3 lagen.

Leg een naturel laag op een bord/plank/taartplateau.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de helft van de fijngehakte lange vingers.

Leg hier een chocolade laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de helft van de geraspte chocolade.

Leg hier een naturel laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de resterende geraspte chocolade.

Leg hier een chocolade laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.

Leg hier een naturel laag op.
Bestrijk met het koffiemengsel en verdeel er een dunne laag vulling over.
Bestrooi met de resterende fijngehakte lange vingers.

Leg hier de laatste chocolade laag op.
Verdeel een dunne laag vulling over de bovenkant en strijk glad.

Houd 2 el vulling apart maar doe de rest in een spuitzak en vul eventuele zichtbare gaten op van de taart.
Pak vervolgens een deegschraper of paletmes die je tegen de taart aanzet. Schraap de overtollige vulling er van af.
Maak tussendoor je deegschraper/paletmes schoon.

Zet de taart in de koelkast zodat alles lekker koud wordt.

 

Overige bereiding net voor het maken van de taart

Hak ongeveer 120 gram van de lange vingers in fijne stukken.

Rasp 40 gram van de pure chocolade.

De overige chocolade smelt je samen met de boter au-bain-marie.
Laat iets afkoelen en doe in een spuitzak (eventueel kun je de drip ook maken met een lepeltje, dat werkt net zo goed).

 

En verder….

Haal de taart uit de koelkast en creëer een drip op de rand van de taart.
Dit doe je door wat chocolade op de rand de spuiten/lepelen, vaak gaat het er vanzelf overheen en anders geef je het een klein duwtje.

Eventuele chocolade die je over hebt kun je over de bovenkant verdelen.

Snijd de onderkant van de lange vingers af, plak deze vast aan de zijkant van de taart met de vulling die je apart hebt gehouden.

Hak de restjes van de lange vingers grof.

Bestuif de bovenkant van de taart met de cacao (dit gaat het makkelijkste met een zeefje). Verdeel hierover de grof gehakte lange vingers.

 

Tiramisu dripcake

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met COOP.

    13 reacties

  • Nadia 19 december 2018 Beantwoord

    Wauw! Wat mooi om te zien! Die zou ik met de Kerst wel op tafel willen zetten, wij zijn allemaal dol op tiramisu en met deze grote cake is er genoeg voor iedereen.

  • Nicole Orriëns 19 december 2018 Beantwoord

    Ik vind ‘m er erg mooi uitzien! Daarmee kun je goed voor de dag komen!

  • lodi 19 december 2018 Beantwoord

    wauw wat mooi en wat lijkt het me heerlijk. Hij kan zo in Heel Holland Bakt! Super gewoon.

  • Felice Veenman 19 december 2018 Beantwoord

    ik ga hier van watertanden…hier maak ik zeker zoonlief heeeel erg blij mee

  • Mario 19 december 2018 Beantwoord

    Lange vingers…. zo lekker. Laatst nog gemaakt met kwarktaart. Ik heb er helaas geen ruimte voor in de koelkast, maar het zou zeker een dessert zijn die in de smaak zal vallen

  • Dhini 19 december 2018 Beantwoord

    Dat ziet er lekker uit maar lijkt mij erg zoet of niet?

    • Simone 19 december 2018 Beantwoord

      Juist niet! Er zit niet veel suiker in de biscuits en vulling. Dus valt echt mee

  • Rory 19 december 2018 Beantwoord

    Wow, wat een prachtige taart. Bijna een kunstwerk. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben zó geen keukenprinses. Herstel, voor een mini Indonesische rijsttafel draai ik mijn hand niet om. Maar bakken, dat is weer heel iets anders. Mijn allereerste ervaring met ‘gewoon’ een cake maken was dat ik de staafmixer bijna stuk maakte door een hele roomboter zo uit de ijskast (echt gebeurd) probeerde te mixen… Need I say more? Als ik zo de ingrediëntenlijst zie dan is dat inderdaad voor mij een reden om het niet te proberen. Misschien in de (verre) toekomst als ik eens wat verder ben gekomen dan cake en pepernoten?

  • Floor 19 december 2018 Beantwoord

    Wij zijn hem nu aan het maken voor 2e kerstdag! De biscuits zijn gemaakt.. het snijden hiervan wordt nog een opgave, maar heb eigenlijk een andere vraag. Je moet een koffiemengsel maken wat je samenvoegt met de mascarpone ed voor de vulling, echter spreek je daarna bij het opbouwen over het koffiemengsel en de vulling apart. Kun je toelichten of je het apart moet doen, samen moet voegen of beide? Hopelijk lukt het op korte termijn te antwoorden omdat we hem morgen verder zullen afmaken (en een stuk vervoeren) 🙈Bedankt en fijne dagen!

    • Simone 19 december 2018 Beantwoord

      Oh wat leuk Floor!
      Ja, maar 1,5 eetlepel door de vulling en de rest gebruiken voor het bestrijken van de biscuits 🙂

  • Floor 19 december 2018 Beantwoord

    Aha, nu snap ik hoe ik het recept moet lezen. Opzich logisch, maar had het even niet door 😉 Waar overigens 2,5 el staat. Maar komt goed, zal laten weten of het is gelukt. Want ik bak nooit Haha.

  • Saar 19 december 2018 Beantwoord

    God, dit ziet er echt wel heerlijk uit, maar iets waar ik me toch eens serieus over zou moeten buigen…

    • Simone 19 december 2018 Beantwoord

      Zeker doen! Zo’n aanrader is deze taart 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Weet je wat het is? Ik ❤️ eten, ik ben gewoon echt een foodie.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het ding is alleen dat de balans de laatste tijd wat ver te zoeken is. Er zijn weer wat extra kilo's (bijna 10) aangekomen van al dat lekkere eten en eerlijk is eerlijk; ik ben echt wel blij met mezelf, maar ik mag wel weer wat gezonder leven. Ik merk namelijk dat ik echt wel weer veel ongezond eet; hallo snoep, chips & koekjes 🤤😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Daarom vind ik het nu tijd om weer de balans terug te vinden. Even terug naar de basis! Maar wel gewoon écht genieten, want ik ben en blijf toch een foodie he.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik sla de handen ineen met @ww_nederland en ga de 21 daagse 'WW, het nieuwe Weight Watchers' challenge aan samen met mijn man. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe we dit gaan ervaren!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, het fijne is dat ik me niet perse dingen hoef te ontzeggen! 🥰 Dus zo'n lekker stukje taart kan heus nog wel op z'n tijd. Zoals ik altijd al zeg: het draait om de balans.
Maar die balans moet ik weer even terug vinden! 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
'Op naar jouw zomerfiguur met WW - het nieuwe Weight Watchers' (alhoewel ik denk dat je dat zomerfiguur altijd al hebt) ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodie #balans #hetdraaitomdebalans #wwnl #opnaarjouwzomerfiguur #summerconfidence #summerhereicome #terugnaardebasis #gezondeten #gezondleven #bodypositivity #loveyourself #gewichtsverlies #samenwerking #taart #chocoladetaart #sodejus #lekkereten #zomerfiguur #letsgo #letdothis #vollekrachtvooruit #zondervallengeenopstaan #persoonlijk #persoonlijkeupdate #foodquotesnl
  • 🙋🏼‍♀️🙋‍♂️ als jij een sushi lover bent!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heel eerlijk? Nee... ik ben niet echt een grote sushi lover. Lekker is het zeker, maar ik kan me zo tientallen maaltijden bedenken die ik lekkerder vind 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Alhoewel, deze 🥒 komkommersushi vond ik dus echt heerlijk! Ik maakte dit recept voor een opdracht en het recept staat bij hun online. Die wil je maken hoor 😍❤️!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Check vooral even www.keto.nl als je dit lekkere recept wil maken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#komkommer #komkommersushi #sushi #sushilover #sushiporn #keto #ketofood #koolhydraatarm #avocado #avocadolover #lunch #lunchenzonderboterbam #vega #vegetarisch #vegan #opdracht #myfoodwork #receptontwikkeling #recept #watetenwevandaag #lekkereten #fotografie #foodfotografie #foodie #feedfeed #foodquotesnl
  • ‘Brb, even de keuken in m’n kantoor poetsen’ zei ik nooit met heel veel plezier 😅. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is trouwens wat hoor dat kantoor... waar ik nu huur is antikraak en pasgeleden is het beheer overgenomen door een andere verhuurmaatschappij. We hebben 2-3 maanden zonder beheer gezeten... ik kan je vertellen 😬😱 dat was niet tof! Alleen al omdat de toiletten niet meer gepoetst werden (waarom zijn sommige mensen toch zo’n viezeriken?!).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Precies op dat moment kwam er een mooie ruimte vrij in een ander kantoorpand. Waar ik dus een keuken kan laten plaatsen (€€€) maar he, dan is het wel helemaal wat ík wil! Kookstudio FoodQuotes zit in m’n hoofd. De keuken is uitgezocht, maar nu blijkt dat er nieuwe groepen/meterkast geplaatst moeten worden en ik wacht nu (al) een week op de offerte 🥴🧐.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En toen eergisteren... zag ik opeens een huis via een advertentie en daar viel ik voor. 😍 ik zag ons er al klussen, wonen én een kantoorruimte aan huis bouwen. Guess what? Het huis is al onder bod en we zijn nét te laat. 😭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar dit maakt alles weer lastig he... want wat wil ik nou?! 1. Nog 7 maanden in het kantoor waar ik nu zit.
2. Een kookstudio openen in het nieuwe kantoorpand.
3. Weer vanuit huis gaan werken zodat ik extra kan sparen mochten we weer zo’n geweldige woning tegenkomen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh 😓🥴 het leed dat ondernemen heet! Dit soort keuzes zijn zo lastig!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar goed... ondertussen werk ik lekker door. Poets ik met een glimlach m’n keuken, of tenminste; als het met de steammop van @blackanddeckernederland is. Want dan gaat het lekker snel én wordt alles geweldig goed schoon!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kantoor #kantoorpand #keuken #werkplek #ondernemer #ondernemen #zzp #zzper #zzplife #eigenbaas #eindbaas #ondernemendevrouwen #ondernemerschap #zakenvrouw #eigenbedrijf #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #fotografe #foodie #steammop #lifeisforliving #steam #BLACKANDDECKER #samenwerking #keuzes #keuzestress #foodie #foodquotesnl
  • Oehh mensen, ik heb 2 nieuwe dingen voor jullie! 🎉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste is natuurlijk (duh) dit overheerlijke recept voor aubergine tempura. Geloof me, die wil je écht een keer maken! 😍 zo lekker en makkelijk. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Verder zien vanaf nu alle recepten er anders uit op m’n website! Ze zijn nu inclusief bereidingstijd, aantal porties én je kunt ze nu gemakkelijk printen. Hoe tof is dat?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat me even weten wat je er van vindt!? Verbetering of niet?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uiteraard wil ik alle vorige recepten omzetten. Maarre... dat zijn er 500 😬🙈 dus dat wordt een project voor de langere termijn. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een zomerbaantje; laat het me weten! 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aubergine #aubergines #eggplant #tempura #oosters #sojasaus #sushi #panko #bijgerecht #snack #nori #zeewier #lekkerdippen #recept #lekkereten #lekkerengezond #groente #foodblog #wawv #watetenwevandaag #foodie #foodfotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Ok, ik heb ook een hele goede tip voor morgen! Namelijk deze 👆 Amerikaanse pannenkoeken. Eigenlijk gewoon een tip voor elke dag, maar op zondag nog net iets lekkerder!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lekker om te maken voor Moederdag, maar ook gewoon voor jezelf of je vriend/vriendin. ❤️ Je hebt niet echt een excuus nodig toch?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik maakte deze na onze vakantie in Amerika en ik kan je vertellen; precies zoals ze daar zijn! Er gaat bijna geen suiker in maar wel karnemelk en dat is wat ze anders dan onze standaard pannenkoek maakt. 🙌 ontzettend lekker!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik deel de directe link in m’n bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pannenkoeken #pancakes #amerikaans #amerikaansepannenkoeken #american #americanpancakes #pancakesunday #weekend #ontbijt #gezondontbijt #ontbijtje #therealdeal #frambozen #fruit #chocolatechip #decoratie #ihop #dennys #lekkereten #genieten #smullen #wewv #foodie #foodfotografie #sprinkles #foodquotesnl
  • Even een throwback naar Zanzibar, want ohh 🥰 wat was dat een heerlijke vakantie!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben bezig met het plannen van onze volgende vakantie, wel wat korter.. maar daarom niet minder leuk; we gaan in juni een lang weekend naar Toscane. En ik heb er zoveel zin in!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon even helemaal niks en genieten. Genieten van lekker eten, de omgeving én we gaan glampen! Super benieuwd naar! We verblijven in Toscane, vlakbij Sienna in een luxe @villatent 🙌 ⛺️.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hopelijk hebben we heerlijk weer en kan ik die fijne zomerjurken weer uit de kast halen!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik schreef een artikel over onze voorbereidingen en die staat nu online. Inclusief tips van mede-bloggers. Heb jij nog Toscane-tips voor me?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#vakantie #vacation #throwback #throwbackthursday #zanzibar #toscane #italy #opvakantie #genieten #uitrusten #glampen #glamping #villatent #samenwerking #vakantiefoto #zomers #bloemenjurk #inspiratie #tips #toscanetips #tuscany #holiday #foodie #foodieopreis #foodquotesnl
  • Het @bluecollarhoteleindhoven en ik zijn gewoon echt een match made in heaven ❤️. Samen met de leukste collega’s werk ik er een aantal uur per week en daarnaast maak ik foto’s van al het lekkere eten! Verder kom je overal in het hotel mijn foto’s tegen en dat is zo tof! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals deze tafel vol heerlijke borrelhapjes.
Doe mij de nacho’s en bitterballen maar! 😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb jij een horecazaak (of werk je er) en op zoek naar een fotograaf van al dat lekkere eten? 🙋🏼‍♀️ I’m your woman!
Stuur me een mail of DM en dan plannen we een (bel)afspraak om te kijken of we een match zijn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tapas #borrel #borrelhapjes #bitterballen #chickenwings #nachos #garnalen #snacks #flatlay #tafelvollekkers #lekkereten #borrelen #horeca #horecasupport #fotograaf #fotografie #foodfotograaf #foodie #foodieforlife #zzp #eigenbaas #eindhoven #bluecollarhoteleindhoven #foodquotesnl
  • Pizza als lunch? Don't mind if I do!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jullie zagen het van de week al, ik kreeg een pakket met de nieuwste pizza van @Magionipizza ; de Skinny Salami. Deze moest ik meteen even testen en echt waar: dit is mijn nieuwe favoriet 😍. De bodem bevat pompoen, is lekker dun én super krokant. Love it!!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, wie wordt er een beetje zenuwachtig van hoe ik deze pizza gesneden heb? 😅🍕⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#magionipizza #pizza #pizzaforlife #thepizzalife #pizzalover #salamipizza #salami #skinnysalami #groentenbodem #verstoptegroenten #pompoen #foodpost #samenwerking #lunchenzonderboterham #lunch #pilea #pilealovers #pannenkoekenplant #groeninhuis #foodie #foodquotesnl