Met deze biet tonnato zet je een overheerlijk voorgerecht op tafel. Makkelijk te maken en boordevol heerlijke smaken.
Vitello tonnato is zo’n gerecht dat ik altijd met alle liefde eet. De smaken complimenteren elkaar perfect, mits het goed gemaakt is. Ik heb helaas ook al eens onwijs slechte varianten gegeten in restaurants… zo zonde!
Ik heb dit gerecht al regelmatig zelf gemaakt op de klassieke manier. Maar ik vond het leuk om er voor de website eens eens twist aan te geven. Dus in plaats van de standaard fricandeau gebruik ik bietjes. Bietjes zijn heerlijk hartig en combineren perfect met de tonijn. Kies vooral voor de voorgekookte bietjes en maak het jezelf daarmee niet te moeilijk. Mocht je het voor kerst of een ander diner klaar willen maken dan is dit echt helemaal perfect, je kunt namelijk alles voorbereiden. En eigenlijk hoeft voorbereiden niet perse, want je zet dit binnen 15 minuten op tafel.
Dit recept is ideaal als je liever geen (kalf)vlees eet. Het is een simpel gerecht maar zit echt zo boordevol smaak dat het echt een groots resultaat heeft. Binnen 20 minuten kun je er al van genieten!
Ga je het recept als lunch maken? Dan zou ik onderstaande aanhouden voor 2 personen en wellicht wat extra sla toevoegen.
Biet tonnato
Ingrediënten
- 500 g voorgekookte bietjes
- 60 g tonijn in blik
- 3 el mayonaise
- 1 tl citroensap
- 1 tl olijfolie
- 1 hand veldsla
- 2 ek kappertjes
Instructies
- Gebruik een mandoline om de bietjes in plakken te schaven. Verdeel over 4 bordjes.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Doe tonijn, mayonaise, citroensap, olijfolie en zout en peper in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Proef en breng eventueel wat verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel de saus, veldsla en kappertjes over de bietjes.
Ik word hier heeeel blij van! Fan van rode biet en fan van tonijn, maar zou de 2 niet snel hebben gecombineerd. Ik ga deze zeker snel namaken 🙂