Het regent buiten, het is fris… maar jij hebt een beker homemade chocolademelk met kaneel en (een flinke scheut) rum. Er zijn ergere dingen toch?
Zelf chocolademelk maken is ook echt een fluitje van een cent eigenlijk. Het voordeel is dat je je favoriete chocolade kunt gebruiken en zoveel of weinig suiker als jij lekker vindt.
Persoonlijk ben ik echt geen fan van de kant-en-klare chocolademelk, maar deze die je zelf maakt vind ik eigenlijk verrassend lekker!
Ik maak deze met een goede pure chocolade en daarnaast voeg ik geen suiker toe. Voor mij persoonlijk is dat echt niet nodig. De kaneel en de rum maken van dit drankje natuurlijk een echte verwennerij.
In de laatste editie van de foodybox zat een klein flesje 12 jaar gerijpte rum van Ron Abuelo. Ik heb er zo van genipt, maar rum zo puur is toch niet helemaal aan mij besteed. Verwerkt in een drankje of dessert kun je mij er wel erg blij mee maken! Dat vond ik dan ook een goed idee om met deze rum te doen. De chocolademelk op zichzelf is al heerlijk verwarmend maar die rum geeft het toch nét dat beetje extra.
Dus, goed ideetje toch deze homemade chocolademelk?! Lekker buiten wandelen en dan thuiskomen bij dit…. liefde is het.
Homemade chocolademelk met kaneel en rum
Ingrediënten
- 450 ml melk
- 2 kaneelstokjes
- 100 g pure chocolade
- 1 scheut rum
- 4 el geslagen slagroom
- 0,5 tl kaneel
Instructies
- Doe de melk samen met de kaneelstokjes in een steelpannetje. Breng langzaam aan de kook. Zodra de melk kookt draai je het vuur laag en laat je het nog 3 minuten zachtjes doorkoken.
- Hak de chocolade fijn. Voeg toe aan de hete melk en roer tot alles is opgelost.
- Voeg nu ook een scheut rum toe en roer door.
- Verdeel de chocolademelk over 2 mokken. Geef beide een flinke dot slagroom en garneer met de kaneel.
Ohh, lijkt me zo lekker! Wij doen geregeld een scheutje spiced rum in thee. ♥