Als je zin hebt om dit weekend wat lekkers te bakken zijn deze cupcakes met lemon curd (en maanzaad) weer eens wat anders dan anders! Enne, verrassend lekker natuurlijk.

Voor de basis van dit recept gebruik ik het recept voor ‘chocolate chip cupcakes met vanille yoghurt‘ die ik afgelopen zomer maakte. Ik paste het recept iets aan door gewone yoghurt te gebruiken en wat andere ingrediënten toe te voegen.

De lemon curd die ik in dit recept gebruik is van Bonne Maman en kreeg ik opgestuurd. Als je hem zelf in huis wilt halen dan koop je hem bij de grote blauwe supermarkt. Mocht je het graag zelf willen maken, dan zijn daar genoeg lekkere recepten van online te vinden. Zoals dit recept voor lemon curd van Eef Kookt Zo.

Cupcakes met lemon curd

Overigens moet ik er even bij vermelden; ik had hiervoor nog nooit lemon curd gegeten. Het was zoiets waarvan ik dacht dat ik het niet zo lekker zou vinden. Ik heb het zo uit het potje geproefd… en inderdaad; niet helemaal mijn ding. Echter, verwerkt in deze cupcakes vind ik het wél erg lekker! Dus, zelf als je denkt ‘nahh… lemon curd’: verwerkt in een recept is het echt een aanrader.

Cupcakes met lemon curd

Als je zin hebt om dit weekend wat lekkers te bakken zijn deze cupcakes met lemon curd (en maanzaad) weer eens wat anders dan anders!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding15 minuten
Oventijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 140 g suiker
 • 1 tl vanille extract
 • 150 g magere yoghurt
 • 100 ml milde olie (zoals zonnebloem of olijf)
 • 250 g zelfrijzend bakmeel
 • 1 citroen
 • 2 el maanzaad
 • 60 g lemon curd

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet een muffin bakblik met vormpjes klaar.
 • Klop de eieren en de suiker luchtig en lichtgeel.
 • Voeg vanille, yoghurt en olie toe en mix goed door.
 • Zeef het bakmeel erboven en spatel er snel doorheen.
 • Rasp de citroen en pers de helft uit, voeg samen met de maanzaad toe aan het beslag en spatel door.
 • Schep in elk vormpje een eetlepel beslag. Verdeel daar overheen de lemon curd (kleine theelepel per cupcake) en dek af met de rest van het beslag.
 • Bak de cupcakes in 22-25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Pin deze cupcakes met lemon curd!

cupcakes lemoncurd

Zin in meer lekkere en zoete recepten? Neem een kijkje op deze pagina, daar staan al mijn favorieten bij elkaar.