Comfortfood, dat is waar ik in de winter en herfst het meeste zin in heb als ik eerlijk ben. Deze lasagnesoep hoort in deze categorie, al is het alleen al door de kaas.
Soep, lasagne en kaas; 3 dingen die wat mij betreft hand in hand gaan met comfortfood. Verwarmende gerechten die je als thuis doen voelen, waar je van binnen warm van wordt. Thuiskomen… je snapt me wel. Dus waarom die 3 niet gewoon combineren in 1 fantastisch recept?
Met onderstaand recept maak je echt een grote pan vol. Ik had mezelf er een beetje in vergist hoe goed deze soep zou vullen. Dus wat ik eerst dacht dat een recept voor 2 personen zou worden is er toch echt meer dan genoeg voor 4 personen. Een grote pan eten om met z’n allen van te genieten!
Overigens is het ook erg lekker om er een frisse groene salade naast te serveren. Om dat zware een beetje af te zwakken 😉
Lasagnesoep
Ingrediënten
- 300 g rundergehakt
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g winterpeen
- 250 g champignons
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 0,5 tl venkelzaad
- 0,5 tl paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 g tomato frito
- 1 L runderbouillon
- 200 g fusili
- 200 g geraspte kaas
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een grote soeppan. Bak hierin het gehakt rul.
- Snipper de ui en de knoflook. Voeg toe aan het gehakt en bak een paar minuten mee.
- Schil de wortel en snijd in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd in partjes.
Voeg de groenten samen met de tijm, rozemarijn, venkelzaad en paprikapoeder toe aan de pan en bak 6 minuten mee. - Voeg de tomatenblokjes, tomato frito en bouillon toe en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat ongeveer 20-30 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de fusili toe en kook tot deze gaar is. Proef en breng eventueel verder op smaak.
- Serveer de soep met de geraspte kaas.
De groenten liggen al klaar voor vanavond! Ook hier soep op het menu 🙂