Ok, deze Nutella cake met nog wat extra Nutella wil je echt een keer maken! Deze smeuïge cake is echt de perfecte treat voor de Nutella lover.

Nutella is zoiets wat ik zelf echt onwijs lekker vind op een dikke snee vers wit brood. Maar als ik dan een keer vers wit brood in huis heb (wat eigenlijk al bijna nooit gebeurd), dan heb ik eigenlijk nooit Nutella in huis. Beetje een kip en het ei verhaal, want dat is precies de reden waarom ik beide eigenlijk nooit koop.
Maar nu heb ik een pot Nutella staan… want deze cake was gewoon hét perfecte excuus om het weer eens te kopen. Ik ga morgen denk ik even naar de bakker voor zo’n lekker broodje!

De cake is overigens echt heel erg lekker en makkelijk te maken. De extra laag Nutella met hazelnoten maakt het helemaal af.

nutella cake

Ingrediënten

  • 200 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 300 g Nutella
  • 50 g hazelnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Vet een cakeblik in en bekleed met een reep bakpapier zodat je de cake er makkelijk uit kunt halen.

Doe de roomboter in een kom en mix licht en luchtig.
Voeg de suiker toe en mix goed door.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix door.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en voeg het snufje zout toe. Mix het er snel doorheen.

Schep 1/3 van het beslag in een andere kom.
Voeg hier 200 gram Nutella aan toe en mix door het beslag.

Schep het lichte beslag in de cakevorm en strijk glad.
Schep hier het Nutella beslag op en gebruik een mes om deze een iets te mengen door het lichte beslag. Strijk de bovenkant glad.

Bak de cake in 50-60 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat de cake, als deze gaar is, even afkoelen in de vorm voordat je deze eruit haalt om verder af te koelen op een rooster.

Bestrijk de bovenkant met de resterende Nutella.
Hak de hazelnoten grof en strooi over de bovenkant.

nutella cake

Ik weet het…. bovenstaande foto is niet scherp 🙁 . Het was al onwijs donker buiten toen ik deze foto’s maakte en heb ze dus flink moeten bewerken om tot dit lichte resultaat te komen.
Het leek alsof deze scherp was, echter kwam ik er bij bewerken achter dat dat dus niet zo was. Toch deel ik deze met jullie omdat ik jullie wil laten zien hoe de binnenkant eruit ziet van deze cake.