pretzel bites

Tags:    

Deze pretzel bites zijn het perfecte hapje bij lunch, diner, borrel, brunch of gewoon zo lekker als tussendoortje. Ik at ze bij de soep; smullen!

Eerlijk is eerlijk; Simone en brood is geen ‘match made in heaven’. Op de een of andere manier is brood voor mij echt een uitdaging en heel eerlijk… het is me echt al zo vaak mislukt om een mooi brood te maken! Rijzen? Dat deed mijn deeg al eigenlijk nooit. Ik denk dat het aan mij lag hoor, brood maken moet je met liefde doen en door alle frustratie die ik toen had doordat het altijd mislukte was die liefde denk ik ver te zoeken.

Maar deze maand doe ik weer mee aan de FoodBlogSwap en toen ik door de blog van My Happy Kitchen aan het zoeken was viel mijn oog op de pretzels. Een goede reden dus om mijn broodbakskills weer eens te testen! En echt waar; het is me gewoon gelukt!! Je snapt dat ik een vreugde dansje deed toen ze perfect de oven uitkwamen!

pretzel bites

Het originele recept voor de pretzels vind je hier op de website van My Happy Kitchen. Zij maakte wel de kenmerkende vorm, maar ik vond het leuk om er net wat anders mee te doen.

IngrediΓ«nten, ca. 20 pretzel bites

  • 400 gram bloem
  • 250 ml. handwarm water
  • 1 zakje droge gist (=7 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eierdooier, losgeklopt
  • grof zeezout (korrels of vlokken)

Bereiding

Doe bloem, suiker, zout, bakpoeder en gist in een kom en schenk het warme water er bij. Kneed in ongeveer 10 minuten, met je handen, tot een soepel deeg.

Leg een theedoek over de kom en zet deze op een warme en tochtvrije plek. Laat ongeveer 30 minuten rijzen.

Kneed het deeg snel door en verdeel in 20 gelijke stukken.

Draai bolletjes. Ik deed dit door het tussen m’n handpalmen plat te drukken en de uiteindes naar binnen te vouwen en vervolgens nog even rollen. Zo heb je een gladde bovenkant met de vouwen aan de onderkant.

Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Leg er een theedoek overheen en laat nog eens 15 minuten rijzen op een warme en tochtvrij plek.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

Klop de eierdooier los in een kommetje.
Bestrijk hiermee de bolletjes. Bestrooi met wat grof zeezout.

Bak de pretzel bites in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Laat ze afkoelen op een rooster.

pretzel bites

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor een lekker lunchrecept, want daarvan kun je nooit genoeg hebben toch? Deze kruidenomelet gevuld met, onder andere, garnalen is echt een blijvertje hoor. 😍
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dit receptje is helemaal gemaakt en gefotografeerd in mijn nieuwe kantoor. Wat ben ik blij met de bak licht die ik daar elke dag naar binnen heb schijnen!! πŸ™Œ πŸ“· Waar ik thuis altijd zo dicht mogelijk bij het raam moest gaan staan hoef ik daar hier stukken minder rekening mee te houden! Wat wel nog even wennen is is het koken op inductie en de ovens... maar dat komt ook helemaal goed! πŸ˜„
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Receptje staat trouwens online! Zie de link in m'n bio.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#lunch #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #lunchbox #omelet #gevuldeomelet #garnalen #paleo #paleolunch #paleolifestyle #paleorecept #koolhydraatarm #koolhydraatbeperkt #keto #ketogeen #ketodieet #lowcarblunch #gezondeten #gezondleven #hetdraaitomdebalans #lekkereten #lekkerrecept #kruiden #foodfotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • πŸ‡ΉπŸ‡· vanavond eten we Turks! Door mijn man heb ik kennis gemaakt met de Turkse keuken en die is Γ©cht onwijs lekker 😍 (mijn man en de keuken πŸ˜‚).
Wat we precies allemaal op tafel gaan zetten weet ik nog niet, maar lekker wordt het zeker. Straks boodschappen doen bij dΓ© Turkse supermarkt!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik kook eigenlijk bijna nooit Turks, dat laat ik aan mijn man en schoonfamilie over. Maar kisir heb ik helemaal onder de knie. Een overheerlijke bulgursalade die overal lekker bij smaakt πŸ™Œ. Dus ik mag deze voor vanavond maken van mijn man πŸ˜….
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Het receptje staat op m’n website (zoek kisir rechtsboven en gij zult vinden πŸ˜‰).
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Wat is jouw favoriete keuken?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#kisir #bulgur #bulgursalade #turks #turkskoken #turksekeuken #turksrecept #bijgerecht #sidedish #overheerlijk #lekkereten #lekkerrecept #diner #citroen #recepten #boodschappen #turksdiner #zolekker #foodie #gekopeten #foodblogger #foodquotesnl
  • πŸ˜‚πŸ‘†Mijn gezicht als iemand vraagt of ik die red velvet reep van @handsoffmychocolate helemaal alleen ga opeten. Ja duh! Natuurlijk!! Dit is mijn chocolade, die deel ik lekker met niemand.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Omdat ik mijn chocolade niet wil delen hebben ze bij Hands Off My Chocolate 3 repen voor jullie bewaard. En die kun je nu winnen! Perfect kadootje voor jezelf op deze Valentijnsdag! ❀️πŸ₯°πŸ™Œ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Jij wilt vast ook wel zo'n overheerlijke reep winnen toch? Ja? Meedoen is makkelijk;
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
1. Volg mij en @handsoffmychocolate
2. Laat een reactie van emoticons achter die jouw liefde voor jezelf Γ©n chocolade laat zien! β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Mijn reactie zou zijn: πŸ™Œβ€οΈπŸ₯°πŸ˜πŸŽ‰πŸ‘πŸ€ͺ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Vanavond rond 20.30 maak ik de 3 winnaars bekend!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#win #winnen #winactie #chocolade #chocolate #redvelvet #redvelvetchocolade #chocoladereep #valentijnsactie #lekkervoorjezelf #diewiljewinnen #snoepen #koffietijd #samenwerking #handsoffmychocolate #diehoefjeniettedelen #voorjezelf #zelfliefde #foodie #foodquotesnl
  • Heb jij een airfryer Γ©n wil je wat lekkers bakken voor Valentijn? Deze red velvet cupcakes met enchanted cream zijn echt overheerlijk!! πŸ™Œβ€οΈπŸ˜β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Eigenlijk deel ik hier zo goed als nooit foto’s van andere projecten. Niet van opdrachten, recepten voor andere websites, foto’s voor klanten... maar daar ga ik toch maar eens verandering in brengen! Ik ben namelijk zo f*cking trots op al dat werk πŸ™Œ πŸ₯° (don’t mind the language 🀭).β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dus vanaf nu; iets meer een showroom van Γ‘l mijn werk! Want dat is wie ik ben. Uiteraard blijf ik hier ook mijn recepten en artikelen gewoon delen.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Oh en deze lekkere cupcakes? Die vind je op de website van @theamazingkitchen , zie de link in m’n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#cupcakes #redvelvet #redvelvetcupcakes #enchantedcream #topping #cake #hhb #heelhollandbakt #sprinkles #valentijnsdag #sweetsformysweet #sugar #suikerrush #lekkerbakken #aifryer #airfryerrecepten #airfryerfan #theamazingkitchen #foodie #foodblogger #foodfotografie #fotografie #fotograaf #styling #foodstyling #eigenbaas #foodquotesnl
  • Mijn aller-aller-allereerste lunch in m'n nieuwe kantoor was deze Italiaanse salade met een lekker pesto-kippetje. Ik dacht; die moet ik jullie niet onthouden!!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Overigens deelde ik deze met @anjasfoodblog . Zij had namelijk pizza bij voor de lunch (he wat vervelend) en was zo lief om deze te delen πŸ₯°.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Dat pizzarecept deelt ze denk ik zelf nog wel een keer met jullie. Maar de salade heb je bij deze alvast. Lekker, makkelijk Γ©n goed voor te bereiden. Snel maken dus!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Overigens wilde ik deze al eerder delen vandaag, maar ik ben een beetje chaotisch door m'n nieuwe kantoor momenteel πŸ˜…πŸ˜πŸ€·β€β™€οΈ.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept staat in m'n bio.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#lunch #lunchenzonderboter #broodlozelunch #lunchen #lunchbox #salade #salad #kippetje #pesto #kip #pestokip #kippesto #paleo #paleolifestyle #paleofood #gezond #gezondeten #hetdraaitomdebalans #lekkereten #lekkerrecept #foodie #foodfotografie #fotografie #receptontwikkeling #foodblogger #foodquotesnl
  • Let's get personal!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Maar liefst 2 keer op dezelfde dag werd ik getagd om #5randomfactsaboutme te delen (dankjewel @anniepannie_nl en @bettyskitchennl πŸ˜…πŸ˜˜). Dingen die jullie wellicht nog niet weten van me... Moeilijk, voor mijn gevoel ben ik redelijk een open boek, maar wellicht wist je onderstaande 5 dingen nog niet van me?
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
1. Mijn man noemt mij ook wel 'mevrouw Google' en 'het alziend oog'. De eerste omdat ik soms de raarste dingen weet te benoemen (random vogels bijvoorbeeld) en dat oog omdat ik de kleinste dingen zie. Ik denk dat mij oneffenheden gewoon onwijs opvallen. 🧐
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
2. Van minimaal 2 boeken per week lezen naar helemaal niks. Voor mijn burn-out verslond ik boeken... vanaf het moment dat mijn burn-out toesloeg heb ik geen boek meer van binnen gezien. Ik kan me er gewoon niet meer toe zetten. Overigens heb ik geen moeite met teksten online lezen... het is echt iets specifieks met boeken .
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
3. Ik heb 10 jaar als schoenenontwerper / productmanager gewerkt. Tot ik bij een groot Nederlands merk terecht kwam (waar ik al vanaf het begin van mijn carriΓ¨re in de schoenen heel graag voor wilde werken), daar ben ik zo opeens zonder reden naar buiten gegooid dat ik er Γ©cht he-le-maal klaar mee was! πŸ‘ πŸ‘Ÿ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
4. Ik heb jarenlang gerookt! Van mijn 16de tot mijn 32ste en zeker 15 per dag (tel uit je winst), ik ben nu 2,5 jaar gestopt en nog steeds zo blij mee. Ok, heel eerlijk... af en toe heb ik echt wel weer zin in een sigaretje. Eigenlijk vooral als er alcohol in het spel is en heel eerlijk; smaakt dan echt niet lekker meer! πŸ€·β€β™€οΈ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
5. Ik heb mijn man leren kennen in de kroeg. In een kroeg waar ik al jaaaren kwam... en hij ook. πŸ˜πŸ˜… Toch hadden we elkaar eigenlijk nog nooit gezien. We hadden zelfs dezelfde vrienden en kennissen! Apart toch?!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Zo, ik ben benieuwd of je deze 5 dingen al van me wist? Of was het een complete verrassing? πŸ˜…
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
En omdat ik mee blijf doen aan dit spelletje nomineer ik de beste ladybosses; @writeaholic @ingervierhout en @mamasvaneindhoven
  • Oh my, ik bakte weer wat lekkers hoor! 😍πŸ₯°
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Karnemelk... als ik ergens de gruwels van krijg dan is het wel karnemelk. Dus je snapt dat bakken met karnemelk best een stap buiten mijn comfortzone is. Ik twijfelde nog, zal ik even proeven of ik karnemelk nu wel zo lust.... nee toch maar niet gedurfd πŸ˜…πŸ€­.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Maar goed, deze tulband met karnemelk is dus echt wel een aanrader. Ook als je echt geen karnemelk lust πŸ˜‚.
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
De link naar het recept staat in mn bio!
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#tulband #tulbandcake #cake #cake #karnemelk #cakemetkarnemelk #karnemelkcake #bakken #lovetobake #hhb #heelhollandbakt #bakkenmaar #glazuur #glaze #limoen #lichtenluchtig #luchtig #foodie #recept #lekkerrecept #foodfotografie #foodblogger #foodquotesnl
  • Vorige week mocht ik genieten van een overheerlijke lunch bij @sugopizza in Eindhoven. Ze hebben 20 verschillende 🀀 smaken, probeer daar maar eens uit te kiezen! Mijn absolute favoriet (ik heb er 12 geproefd) was die met champignons en brie, of misschien toch die met pesto... πŸ₯°β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ze serveren pizza al taglio; rechthoekige pizza, die vervolgens in stukken wordt geknipt. En even serieus; dit eet ook veel makkelijker dan de ronde variant!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
Ik schreef een review en je leest er meer over op mijn website, inclusief meer dan genoeg foto's uiteraard!β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#pizza #sugopizza #sugo #sugoeindhoven #pizzaaltaglio #knippen #pizzalover #pizzaforlunch #lunch #lunchen #eindhoven #eindhovencity #eindhovenhotspot #hotspot #lekkerlunch #champignons #brie #tomaat #heerlijkelunch #overheerlijk #foodie #review #opuitnodiging #foodblogger. #foodfotografie #foodquotesnl