Deze slawraps met rauwkost, kip en basilicumdressing zijn weer een geweldige #lunchenzonderboterham toevoeging! Boordevol smaak en kleur.

Keer op keer ben ik op zoek naar lekkere en nieuwe recepten, ik vind het namelijk heerlijk om regelmatig iets anders te eten voor de lunch. Natuurlijk heb ik ook zo mijn favorieten die vaker terugkomen, zo maak je mij altijd blij met een kom soep of een salade. Deze slawraps zijn eigenlijk gewoon hetzelfde als een lekkere salade, maar dan in een ander jasje.

Laat je overigens niet afschrikken door de ingrediënten, want het valt echt wel mee. We maken alles zelf voor dit recept en dat kost natuurlijk wel een ietsje meer tijd. Wil je wat minder tijd kwijt zijn? Vervang dan eventueel de basilicumdressing door pesto.

Slawraps met rauwkost en kip

Onderstaand recept is voor 2 personen.

Meenemen naar werk/school kan natuurlijk ook. Ik zou dan wel alles apart meenemen, anders krijg je slappe sla.

Ingrediënten kip

  • 150 g kipfilet reepjes
  • 1 tl baharat
  • 1 tl olijfolie

Ingrediënten rauwkost

  • 200 g komkommer (halve)
  • 125 g rode kool
  • Halve gele paprika
  • 1 el citroensap
  • Snuf zout
  • 1 romaine

Ingrediënten dressing

  • 15 g basilicum
  • 4 el olijfolie
  • Snuf zout

Bereiding

Meng de kip, baharat en olijfolie in een kommetje en laat minimaal 20 minuten marineren.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip gaar.

Snijd de komkommer, paprika en rode kool in dunne reepjes.
Doe in een schaal/kom en strooi er zout en citroensap overheen. Hussel goed door.

Doe ingrediënten voor de dressing (basilicum, olijfolie en zout) in de keukenmachine en mix hier een dressing van. Dit gaat ook goed in een hoge kom met de staafmixer.

Snijd de blaadjes van de romaine los.

Verdeel de rauwkost over de slawraps met daarop de kip.
Besprenkel met de basilicumdressing.

Slawraps met rauwkost en kip