Een quiche met doperwten en feta, perfect als makkelijke maaltijd op een doordeweekse dag. Eventueel met een (tomaten)salade ‘on the side’.

De quiche, het heeft voor mij iets onwijs lekkers. Het eerste gerecht wat ik ooit kookte was een quiche Lorraine en daardoor heeft het voor mij iets nostalgisch. Ik zie mijn (kinder)kookboek nog zo voor me, ik zeg het je… ik zie zelfs die specifieke bladzijdes nog voor me.

Toen ik een tijdje geleden op mijn Instagram stories vroeg aan mijn volgers of ze nog op zoek waren naar specifieke recepten kwam de quiche meerdere malen binnen. Daar werd ik blij van! Dus daarmee ben ik meteen aan de slag gegaan.Deze quiche met doperwten, feta en tijm is echt een aanrader, erg lekker en fris. Weer eens wat anders dan de standaard Lorraine.

Quiche met doperwten en feta

Quiche met doperwten en feta

Een heerlijke maaltijd die iedereen lekker vindt!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding35 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 5 plakjes deeg voor hartige taart
 • 300 g erwten
 • 1 el verse tijm
 • 80 g feta
 • 3 eieren
 • 100 ml kookroom
 • 1 snuf peper

Instructies

 • Kook de doperwten gaar. Laat goed uitlekken.
 • Ontdooi de plakjes deeg. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hete lucht) en vet een lage quichevorm iets in met boter.
 • Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk de naden samen. Prik er met een vork enkele gaatjes in.
 • Verdeel de doperwten over de bodem en verbrokkel de feta erover. Ris de tijmblaadjes los en verdeel over de quiche.
 • Klop de eieren in een kom los met de kookroom en een flinke snuf peper. Giet over de vulling.
 • Bak de quiche in 35 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Pin deze quiche!