Deze Italiaanse salade met kip is perfect als lunch of diner, maar net waar je zin in hebt. Boordevol smaken door het gebruik van pesto en zongedroogde tomaatjes. Een makkelijk recept met groots resultaat!

Ken je de kip-pesto schotel die je in de supermarkt kunt kopen? Dat is 1 van de favoriete gerechten van mijn man namelijk. Eerlijk is eerlijk; je maakt het net zo gemakkelijk zelf… Dat gerecht is de inspiratie voor deze salade geweest.

Wellicht dus binnenkort maar eens de ovenschotel zelf uitwerken als lekker recept om hier te delen. Want lekker is het zeker!

Deze lunch is trouwens ideaal omdat je de kip ook gemakkelijk voor kunt bereiden, koud smaakt deze namelijk net zo lekker. Dat maakt het een ideale lunch om mee te namen naar werk/school.

Italiaanse salade met kip

Ingrediënten, lunch voor 2 personen

  • 1 kipfilet
  • 1,5 el pesto
  • 100 g gemengde sla
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el extra vierge olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Leg de kipfilet in een ovenschaal en bestrijk met de pesto.
Bak de kip in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

Verdeel de sla over een bord (of 2 borden).
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en verdeel over de sla.

Snijd de kip in plakjes en leg op de sla.
Bestrooi met de pijnboompitten.

Besprenkel naar smaak met de olijfolie en eventueel een snuf versgemalen peper.

Italiaanse salade met kip