Het is weer tijd voor een lekker lunchrecept, want ook daarvan kun je nooit genoeg hebben toch? Deze kruidenomelet gevuld met, onder andere, garnalen is echt een blijvertje hoor.
Een omelet als lunch vind ik zelf echt overheerlijk, als die dan ook nog eens gevuld is met allemaal lekkers is het eigenlijk nog beter. Door de omelet te vullen met verschillende ingrediënten heb je een lunch waar je zeker een paar uurtjes op vooruit kunt.
Overigens zijn er veel verschillende soorten vullingen echt lekker in de kruidenomelet. Het is daardoor de ideale manier om restjes op te maken. Denk dus aan restjes groenten, vlees, vis, kruiden etc etc.
De verse kruiden maken dit recept echt perfect, ik zou je dan ook aan willen raden om altijd de verse variant te gebruiken hiervoor. Heb je nog andere kruiden in je koelkast liggen of in je tuin staan? Voeg ze toe! Vooral de zachtere kruiden zijn perfect voor dit recept. Denk aan; peterselie, dille, paar blaadjes munt, basilicum, bieslook, dragon, kervel en marjolein. Plus koriander! Maar daar moet je van houden 🙂 .
Kruidenomelet met garnalen
Ingrediënten
Omelet
- 2 eieren
- 10 g dille vers
- 10 g peterselie vers
- snuf zout en peper
- 1 tl olijfolie
Vulling
- 50 g champignons
- 50 g grote garnalen
- 1 tomaat
- 1 tl olijfolie
Instructies
- Hak de kruiden fijn.
- Klop de eieren los in een kommetje en roer er de kruiden doorheen.
Voeg een snuf peper en zout toe en roer door. - Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Bak een omelet van het ei-kruidenmengsel.
- Maak de champignons schoon en snijd in plakken. Snijd de tomaat in grove stukken.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
- Bak hierin de champignons gaar. Voeg de garnalen en de tomaat toe en bak even mee. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
- Leg de omelet op een bord en verdeel het mengsel over de helft. Klap de omelet dicht en serveer meteen.
Pin deze kruidenomelet met garnalen!
Ben je op zoek naar meer lekkere inspiratie voor de lunch? Dan heb ik op deze pagina een mooie verzameling staan!