Vandaag weer eens een ander inspiratie artikel, over de landelijke keuken. Een keuken en een blog over goede recepten en lekker eten gaat natuurlijk hand-in-hand. Vandaag wil ik je laten zien wat een landelijke keuken is en hoe je deze stijl op verschillende manieren kunt toepassen. Verder vertel ik je waar je allemaal inspiratie kunt opdoen voor jouw ideale keuken.

Met mijn nieuwe kantoor in het vooruitzicht was ik me aan het verdiepen in verschillende soorten keukens. Wat vind ik mooi, wat zou ik willen in een nieuwe keuken én wat wil ik vooral niet? Nu kwam ik de landelijke keukentrend tegen en daar wil ik jullie toch graag iets meer van laten zien! Vooral omdat het lijkt alsof deze steeds meer en meer opduikt.

De landelijke keuken

Van wat ik overal zo zie is de landelijke keuken echt weer in opkomst! Ik snap het wel, als ik zo door mijn inspiratiebord op Pinterest scroll kom ik ook veel mooie landelijke keukens tegen. Soms ook een strakke keuken met landelijke invloeden, persoonlijk hou ik zelf ook wel echt van zo’n mix. 

Zelf heb ik een strakke keuken; witte glanzende kastdeurtjes, donkergrijs/zwart keukenblad en strakke greepjes. Maar stiekem heb ik ook een landelijk tintje aan mijn keuken gegeven door accessoires.

Kikkoman

Op het internet vind je echt meer dan genoeg inspiratie. Neem bijvoorbeeld een kijkje op deze pagina met inspiratie voor landelijke keukens. Hier vind je verschillende voorbeelden en een video over deze trend.

De landelijke keuken is te herkennen aan de bourgondische sfeer die het ademt, wat natuurlijk perfect is voor mensen die écht van eten en koken houden. Hout en grote fornuizen sluiten naadloos aan bij deze trend. Laat dat nou precies zijn wat ik ook geweldig mooi vind!

Waar doe je inspiratie op voor keukens?

Je kunt op verschillende manieren inspiratie opdoen voor jouw ideale keuken. Zoals online en offline bij een keukenwinkel en vrienden/familie.

Ik ben zelf gegaan voor een mix van deze drie, als je het mij vraagt is dat toch echt het meest ideale om jouw perfecte keuken te vinden. Ik vertel je wat meer over mijn 3 inspiratiebronnen;

01. Pinterest

Een ideale manier om jouw favoriete stijl keukens te vinden (als je het mij vraagt) is Pinterest. Het is een goede plek om inspiratie op te doen en alles wat je mooi vindt te bewaren op 1 bord. Daar doe ik zelf op dit bord * keuken inspiratie *.

Op die manier maak je een goede collage met de onderdelen die jij mooi vindt en graag terug zou zien in je keuken. Zo kun je echt je eigen persoonlijke stijl laten zien.

Pin alles wat je mooi vindt aan of in keukens op 1 bord. Zorg ook dat je dat bord een naam geeft zoals ‘keuken inspiratie’ of bijvoorbeeld ‘mijn droomkeuken’.

keuken inspiratie

02. Sfeerimpressie bij/van de keukenwinkel

Dit kan zowel online als in de winkel. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van verschillende keukenwinkels, hier vindt je echt onwijs veel inspiratie over de verschillende soorten stijlen keukens die ze hebben. Als je naar de winkel gaat kun je meer voelen en ervaren hoe een keuken voor je kan werken, ook daardoor krijg je veel inspiratie over wat jij graag zou willen in jouw ideale keuken.

Daarnaast hebben ze vaak ook folders/boeken beschikbaar die helemaal gevuld zijn met de mooiste ideeën voor keukens. Handig dus om thuis nog eens op je gemak te kijken en eventueel om een moodboard te maken.

landelijke keuken

03. Familie en vrienden

Ja, zelfs door de ervaringen van jouw vrienden en familie doe je inspiratie op. Waarom hebben zij voor een specifieke stijl gekozen? Waarom juist voor die apparatuur? En waarom voor die greepjes?
Het meest ideale is dat je dan ook meteen kunt checken wat zij nou precies fijn en minder fijn aan hun keuken vinden. Wat was een goede keus en wat zouden ze liever veranderen?

Persoonlijk wilde ik bijvoorbeeld mijn achterwand helemaal strak wit hebben, die werd dus gestuct en daarna wit geschilderd. Achteraf bleek dit helemaal niet praktisch… vooral niet toen er een keer een blikje tomatenpuree ontplofte en ik dit dus niet meer van de muren af kreeg. Nu hebben wij glazen achterwanden (ook wit) en dit vind ik persoonlijk echt ideaal! Ik zou willen dat ik hier meteen voor gekozen had!

landelijke keuken

Sluit jouw stijl aan bij de landelijke keuken trend?

Al met al hoop ik dat ik jou wat inspiratie heb kunnen geven met dit artikel! Want voor mij is de keuken echt 1 van de belangrijkste kamers van het huis. Een kamer waarvan het echt uitermate belangrijk is dat deze helemaal naar jouw smaak wordt ingericht.

Ik ben wel benieuwd wat jouw persoonlijke favoriet is qua keukentrend? Past de landelijke inspiratie ook bij jou? Of zou je voor een mix of iets compleets anders kiezen?


Dit artikel is een samenwerking tussen FoodQuotes en Keukenmaxx.