Perfect voor elke dag; deze quiche met paprika en gehakt. Een makkelijke en smaakvolle maaltijd is altijd een goed plan toch?

In dit recept gebruik ik kleine paprika’s; ook wel de buitenbeentjes die het normaal niet tot de supermarkt halen. Zonde, want ze smaken toch echt hetzelfde. Dus mocht jij de buitenbeentjes kopen dan kun je hele paprika’s gebruiken, koop je de “normale” paprika’s dan gebruik je twee halve of 1 hele paprika.

Wij zijn de laatste tijd weer druk bezig met restjes opmaken. De vriezer begon weer steeds voller te raken en dan wordt het tijd om daar weer wat lekkers mee te maken. Daar is een quiche ideaal voor, want eigenlijk is bijna elke groente lekker in een quiche. Eventueel kun je dat dan nog aanvullen met vlees of kaas (of gewoon allebei, want dat is gewoon lekker)

Quiche met gehakt en paprika

Deze quiche maakte ik in een rechthoekige quichevorm van 32 bij 11 cm. Onderstaand recept is genoeg voor 2 a 3 personen, afhankelijk van wat je er bij serveert. Ik vind het zelf altijd erg lekker om het te serveren met een frisse groene salade als tegenhanger, met ijsbergsla, komkommer en tomaat (lekker standaard maar altijd goed!).

Quiche met paprika en gehakt

Een heerlijke quiche, lekker met een groene salade ernaast.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Oventijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 100 g rundergehakt
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 4 plakjes deeg voor hartige taart
  • 3 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Zet een rechthoekige vorm klaar en laat het deeg ontdooien.
  • Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in lange dunne repen.
  • Bekleed de vorm met het deeg voor hartige taart. Verdeel de paprikareepjes en het gehakt over de vorm.
  • Klop in een kom de eieren met de kookroom los. Roer de geraspte kaas er doorheen en giet het eimengsel over de vulling.
  • Bak de quiche 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Pin deze quiche met paprika en gehakt!

quiche met paprika

Wil je nog een lekker quiche recept maken? Deze quiche met doperwten en feta is 1 van de lekkerste die ik ooit heb gemaakt!