Informatief Inspiratie Instagram

Instagram uitgelegd – van a tot en met z

instagram abc

Tags:   

Een ABCtje! Oftewel instagram uitgelegd van a tot en met z. Ik breng in dit artikel een aantal functies en mogelijkheden onder de aandacht en vertel je er wat meer over . Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden, maar in dit artikel noem ik die, die er voor mij het meeste uitspringen.

Ik ben benieuwd of jij alle onderstaande mogelijkheden al gebruikt en/of helemaal optimaal inzet op jouw Instagram account? Ik namelijk niet 😉 .

Algoritme 

Wellicht het meest besproken als het over Instagram gaat; het algoritme. Elke keer als er iets veranderd aan het algoritme merk jij het vaak ook aan het bereik van je post. Instagram zelf geeft aan dat het algoritme voor jou zou moeten werken.

In de praktijk voelt het nog wel eens alsof het anders is. Wat is er nu weer veranderd? Waarom ziet niemand mijn mooie content?

Het meest vervelende aan het algoritme? Dat het eigenlijk één groot mysterie is. 🙂

Biografie / Boomerang

Lastig kiezen, dus ik belicht beide B’s hier.

De biografie is onwijs belangrijk. 150 Tekens om uit te leggen wie jij en/of je bedrijf is. Waarom moeten mensen specifiek jou volgen? Maak je biografie aantrekkelijker door bijvoorbeeld het gebruik van emoticons.

Verder is het een mooie manier om een ‘call to action’ toe te voegen. Zoals het bezoek van je website, een gratis download etc.

instagram biografie

De boomerang… je kent ze wel, die (bijna panische) filmpjes in de stories. Ik vind ze nogal heftig. Ja, soms kun je er echt een tof filmpje mee maken die er leuk uitkomt. Maar hierbij geldt wel: less is more. Plaats geen 5 boomerangs achter elkaar want echt; dat vindt niemand fijn om te kijken.

Croppen

Vroeger moesten foto’s die je op je Instagram plaatste altijd vierkant zijn, je moest ze bijsnijden tot ze perfect in het kadertje passen. Dat kon nog wel eens een uitdaging zijn.

Tegenwoordig kun je al meer! We kunnen foto’s plaatsen met andere verhoudingen, heel fijn want dat komt een foto echt vaak ten goede! Neem een kijkje op deze pagina van Frankwatching voor alle precieze afmetingen.

Houdt er wel altijd rekening mee dat in het overzicht op je Instagram pagina de foto’s wel worden bijgesneden. Dat gaat helemaal automatisch en je kunt zelf niet bepalen welk deel van de foto te zien is. Zodra mensen op de foto klikken zien ze de originele versie.

Delen

Delen van foto’s op je Instagram kanaal, in je stories. Instellingen voor delen en nog veel meer. Delen, delen, delen; delen is waar Instagram om draait.

Deel je kennis, je product, deel wat jou jou maakt!

instagram abc

Engagement

Een belangrijk onderdeel van Instagram; het engagement. Hoeveel interactie heb jij met je volgers? Als 60.000 mensen je foto zien maar nooit een like of een reactie geven is dat toch een vervelend iets.

Net zoals in het echte leven is interactie met andere mensen fijn. Daardoor leer je ook meteen meer over jouw ideale volger.

Die interactie werkt overigens twee kanten op! Als mensen op jouw post of stories reageren probeer dan ook altijd een reactie terug te geven of op z’n minst een hartje.

Facefilter

Veel gebruikt in de stories; facefilters. Niet echt nodig, maar af en toe zo leuk om mee te spelen in je stories. Ga naar je stories en klik op het gezichtje rechts, je krijgt nu allemaal verschillende opties om uit te kiezen.

Met deze facefilters vind ik persoonlijk ook; gebruik ze met mate. Mensen zien graag de echte jij en niet standaard een hondje met een lange natte tong.

Gif

In je stories heb je de mogelijkheid om leuke gifjes toe te voegen. Gebruik ze af en toe voor de afwisseling en om iets extra’s toe te voegen. Je kunt ze vinden onder de stickers en daarin kun je gewoon zoeken naar verschillende topics. Er is altijd wel iets te vinden dat bij je verhaal past.

Wat ik wel merk is dat soms door de gifjes het zo lijkt alsof de kwaliteit van je foto/filmpje erop achteruit gaat. Gebruik ze dus zeker met mate.

i # you

Hashtags

Een heel belangrijk onderdeel van Instagram dat je zeer zeker niet moet overslaan; de hashtags. Je weet wel, die dingen die er eigenlijk gewoon uitzien als wafels 😉

Hashtags, je kunt erop zoeken en zo nieuwe foto’s en accounts vinden die je wellicht interessant vindt. Zo plaats je bijvoorbeeld bij een foto met een lunch #lunch of #lunchenzonderboterham.

Doe een hashtag onderzoek om te kijken welke je goed zou kunnen inzetten voor jouw Instagram strategie. Lastig? Stuur me een mailtje; ik help je graag!

IGtv

Dit is een functie van instagram die ik echt helemaal niet gebruik. Dus daar kan ik je dan ook niet persé heel veel over vertellen, kan het goed zijn voor je business? Dat zeker wel!

Het zijn staande filmpjes van maximaal 15 minuten lang die je kunt uploaden. Je kunt deze dus meer gelikt maken dan je stories.

instagram abc

Je activiteit

Via je profiel kun je rechtsboven op de drie streepjes klikken en vervolgens op ‘je activiteit’. Via deze functie kun je zien hoelang jij gemiddeld per dag op instagram actief bent. Vervolgens zie je ook welke dagen je het meest actief bent.

Je kunt hier ook je tijd beheren door een herinnering in te stellen (bijvoorbeeld wanneer je 1 uur op instagram zit die dag) en je kunt je instellingen voor meldingen beheren. Bij mij persoonlijk staan alle pushmeldingen uit, maar dat is bij mij zo van elke app.

Ik ben best veel online op instagram, meer dan een uur per dag (zeg maar gerust 1,5 uur). Dat is best veel ja. Maar je moet niet vergeten dat instagram bij mij echt part-of-the-job is. Ik ben veel actief in mijn stories en doe daarnaast ook het beheer van andere pagina’s.

Kleine opdracht; Pak je telefoon, ga naar je profiel en naar ‘je activiteit’. Hoeveel minuten per dag ben jij actief? Ik ben vooral benieuwd of je schrikt van het aantal minuten of dat het ongeveer is wat je verwachtte?

Kopen van likes / volgers

Je hoort er nog steeds best veel over; het kopen van likes en/of volgers. Er zijn nog steeds partijen die het aanbieden, voor een paar euro koop je zo een nieuwe schare “fans”. Echt wel tussen haakjes want die fans zijn nep, die bestaan niet, hebben geen interesse in jou of je bedrijf én gaan al helemaal nooit iets bij jou kopen.

Niet doen dus! Nooit! Geen excuus! Daar blijf je gewoon ver van weg.

Ik zie het wel eens hoor; een nieuwe startup, net 10 foto’s gepost maar wel al 10.000 volgers. Het is gewoon echt niet mogelijk dat je zo snel zoveel volgers hebt. Nee sorry mensen, dat moet je gewoon echt niet doen. Waar zit daar de voldoening in?

Daarbij; instagram geeft aan hier harde maatregelen tegen te nemen. Niet alleen voor de accounts die het aanbieden en de fake volgers maar ook net zo goed de accounts die ze kopen.

Fans
Foto door Anthony Delanoix

Likes

Het fijne is natuurlijk als de content die je post ook lekker wat likes en interactie krijgt van jouw volgers. Nog fijner als je daar ook nieuwe potentiële volgers/klanten mee bereikt.

Er zijn verschillende manieren om dit zoveel mogelijk in de hand te spelen. Bijvoorbeeld; post op de tijden dat jouw volgers actief zijn, zorg dat je content ook echt toegevoegde waarde heeft en gebruik goede hashtags.

Marketing

Instagram is een krachtige marketing tool. Als je het mij vraagt echt een geweldig mooi medium om jou en je bedrijf aan de wereld te laten zien.

Zorg voor een eigen strategie, vaak anders dan op andere kanalen. Maak er iets geweldigs van door echt je eigen stijl te handhaven en te laten zien aan de wereld. In dit artikel vertel ik je waarom ik vind dat instagram onmisbaar is voor horeca ondernemers.

Naamtag

Iets wat nog niet zo lang beschikbaar is op instagram is de naamtag. Ga naar je profiel, klik op de 3 streepjes rechtsboven en kies voor de optie naamtag.

Je kunt hierbij de achtergrond aanpassen door gebruik te maken van emoticons, kleur of een selfie. De mijne ziet er zo uit:

instagram naamtag

Kleine opdracht; pak je telefoon, ga naar je profiel, klik op de 3 streepjes rechtsboven en kies voor de optie naamtag. Klik op ‘een naamtag scannen’ en scan die van mij hierboven. Volg je mij al?

Opgeslagen

Je kunt foto’s van jezelf en van anderen opslaan. Onder elke foto zie je rechts een soort vlaggetje/banier. Als je daarop klikt wordt de foto opgeslagen, vervolgens verschijnt er een melding waarop je ook weer kunt klikken. Dan krijg je de optie om een verzameling aan te maken.

Deze verzameling hoeft niet natuurlijk, maar hiermee kun je wel weer je foto’s ordenen.
De opgeslagen foto’s vind je vervolgens hier terug: ga naar je account, klik op de 3 streepjes rechtsboven en vervolgens op opgeslagen.

Persoonlijk of zakelijk account 

Je kunt bij Instagram kiezen voor een persoonlijk of zakelijk account. Het grote verschil is dat je bij een zakelijk account je statistieken kunt inzien. En dat wil je!

Als je je statistieken weet, dan weet je wanneer jouw volgers online zijn, hoeveel procent man/vrouw is, waar ze vandaan komen etc. Allemaal waardevolle informatie om mee aan de slag te gaan.

instagram statistieken
Foto door Georgia de Lotz

Questions

Ja, de Q die vond ik wat lastig! Maar vragen is een goed en belangrijk iets voor Instagram. Vraag jouw volgers dingen die jij wilt weten van ze. Waar komen ze vandaan, wat hebben ze vanavond op tafel staan, wat zijn hun beste tips voor een weekendje weg?

Stel ze onder je posts of in je stories. Ruimte genoeg om jouw volgers te leren kennen. Bouw de interactie op en reageer ook daadwerkelijk terug als iemand jouw vraag beantwoord.

Reacties

Reacties op je foto’s en stories zijn natuurlijk fijn. Echte gemeende reacties van mensen die jouw content waardevol vinden. Als mensen de moeite nemen om te reageren mag je daar echt wel dankbaar voor zijn! Want gewoon doorscrollen is veel makkelijker dan de tijd nemen om een reactie te plaatsen.

Probeer dus, waar mogelijk, ook altijd een reactie terug te geven. Krijg je duizenden reacties per dag dan wordt dat natuurlijk wat moeilijker. Maar door de reactie een hartje te geven weten mensen ook dat het gezien is.

Stories

De stories, ik ben er écht fan van! Stories geven een uniek kijkje achter de schermen, de ideale manier om jouw volgers een kijkje te geven in jouw leven en/of je bedrijf.

Je stories hoeven helemaal niet picture perfect te zijn, het is vooral belangrijk dat ze écht zijn. Praat tegen de camera, laat jezelf zien, deel belangrijke mijlpalen, oftewel; maak je instagram menselijk. Mensen volgen graag mensen, mensen willen graag zien dat jij echt bent, wie er achter zit en wat jou drijft.

instagram abc

Tweestaps verificatie

Heel, heel, heel erg belangrijk! Stel de tweestaps verificatie in bij je instellingen. Helaas zijn er al een tijdje hackers actief en dat maak je ze een heel stuk lastiger door de tweestaps verificatie.

Elke nieuwe inlog moet dan namelijk een code invullen die naar jouw, vooraf ingestelde, mobiele nummer wordt gestuurd. Zo weet je zeker dat jouw account zo goed mogelijk beveiligd is.

Kleine opdracht; Stel het nu meteen in bij je instellingen!

Uitgelicht (Highlights)

Op jouw profiel kun je uitgelichte items toevoegen; de highlights. Om highlights te maken moet je eerst stories maken. Deze stories kun je vervolgens uitlichten in een bepaalde map, of hier een nieuwe map van maken. Vervolgens staan de highlight op jouw profiel en zijn ze voor altijd te bekijken.

Momenteel heb ik op mijn account 2 highlights, namelijk van mijn kantoor en over Instagram Support. Op het moment dat ik een storie post over dit artikel ga ik dat ook opslaan in de ‘Instagram Support’ highlight; zo creëer je een mooie verzameling aan informatie omtrent 1 bepaald onderwerp.

instagram abc

Volgers

Volgers, de aller-aller-allerbelangrijkste les: koop ze niet! Nooit!

Volgers moet je verdienen; ze moeten jou vinden, zien en jou willen volgen. Om het verhaal dat jij vertelt, wie je bent of wellicht het product dat je verkoopt.

Het aantal volgers dat je hebt is zeer zeker niet het allerbelangrijkste van Instagram. Even een random voorbeeld; Als al jouw volgers alleen maar mannen uit India zijn, ‘looking for love’ en jij een bedrijfje hebt in Zeeuwse mosterd die alleen verkrijgbaar is in Vlissingen dan heb je dus echt helemaal niks aan die specifieke volgers uit India.

Zorg er daarom dus voor dat je echte volgers hebt. Volgers die oprecht geïnteresseerd zijn in jou/je bedrijf/etc. Mensen die jouw potentiële klant/gast zouden kunnen zijn.

Weergaven

Zowel bij je post als bij je stories kun je het aantal weergaven zien. Hoeveel mensen zien jouw content? Het is interessant om te zien hoe bepaalde dingen doorwerken met likes, reacties en andere interactie.

instagram support

Instagram ABC, mis je iets?

Nu ben ik benieuwd; heb ik voor jouw gevoel de belangrijkste dingen benoemd of mis je nog iets in dit lijstje? Ik hoop vooral dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren tot nog meer uit je instagram halen.

Instagram, is mijn absolute favoriete social media kanaal! Door de hoge interactie en het visuele aspect vind ik het echt absoluut geweldig! Weet je nu niet waar je moet beginnen met je eigen kanaal? Ik help je graag op weg!

Instagram abc

  reactie

 • Rick 23 februari 2019 Beantwoord

  Leuk artikel,dank je wel. Ik moet echt beter naar de statistieken kijken om op betere tijdstippen te posten.
  Nog wel twee opmerkingen: IGtv is niet voor iedereen beschikbaar en als tweede punt: het kopen van volgers doe ik zelf *nooit* maar ik kan me de verleiding voor foodbloggers wel voorstellen. Je kunt je bij wel influencer marketing bureaus pas aanmelden als je 1000 of meer volgers hebt. Dan wordt kopen wel heel verleidelijk,want of die bureaus uitgebreid je profiel checken op echtheid van je volgers vraag ik me af.
  En als je eenmaal ingeschreven staat, krijg je veel meer mogelijkheden tot goodies en evenementen, en dus makkelijker content op je blog en in je feeds.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gisteren was mijn allereerste interview als ondernemer! 🙌 Zo spannend en zo tof!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is voor een tiendelige videoserie voor @deondernemer.nl en het gaat over zzp’ers en zaken die ons bezighouden. In elke aflevering staat 1 vraag centraal. Dus je lady shined straks in maar liefst 10 video’s! 😬🙌😄.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Naast het interview maakte ik ook nog een lekker receptje die gefilmd werd. Eerste keer dat ik al kokend gefilmd werd, maar oh! Zo leuk!! ❤️🙌 ik wil meer van dit!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De videograaf , @vinkk , maakte deze 2 actiefoto’s en die moet ik hier natuurlijk wel even delen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De precieze publicatiedatum weet ik nog niet, maar het wordt de maand april. Ik ga jullie op de hoogte houden natuurlijk 😉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#video #videoserie #zzp #zzper #deondernemer #deondernemernl #ondernemer #eigenbaas #interview #ambiteuzevrouwen #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #blogger #eindje #eindhoven #genieten #spannend #yougogirl #yougogirldingen #foodie #foodquotesnl
 • Weet je nog die venkelsalade en dat ik vertelde dat ik meer met venkel wilde gaan koken? 🙋🏼‍♀️ Nou, ik heb er maar meteen werk van gemaakt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze overheerlijke brovcolisoep met venkel en kurkuma staat nú online. Dus als je nog op zoek bent naar een lekker soepje; deze wil je echt maken. ❤️ onwijs smakelijk!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens is dit echt de perfecte lunch als je het mij vraagt. Soep of salade, de meest lekkere lunchgerechten 🙌, sporadisch eet ik een crackertje... maar eigenlijk is het altijd soep of salade.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #soup #broccoli #broccolisoep #venkel #groenten #groentensoep #lunch #broodlozelunch #lunchenzonderboterham #voorgerecht #romigesoep #magimix #fluweelzacht #paleo #paleofood #koolhydraatarm #foodie #lekkereten #lekkerrecept #foodfotografie #foodquotesnl
 • Het is geen geheim dat ik fan ben van @sodejusehv . Ik ga er graag (heel graag) een biefstuk eten met een heerlijke jus en wat brood erbij. 😍❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Extra leuk dus dat ik ze op weg heb geholpen met Instagram! We hebben een ochtend gezeten boordevol tips & tricks om te zorgen dat ze het meeste uit hun insta halen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Én daarnaast hebben we samen gefotografeerd. 📸 Met een tips hoe je je eten nu het meest smaakvol kunt fotograferen. Het fijne is dus dat ze dat vanaf nu allemaal zelf kunnen 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ze hebben een mooi doel voor hun Instagram gesteld en ik denk dat ze dat gaan halen! Dus bij deze even een extra stok achter de deur om er nu toch écht mee aan de slag te gaan 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben benieuwd; haal jij al alles uit je Instagram? Mocht je nu denken; ik wil ook zo’n ochtend vol inspiratie voor m’n horecazaak! 🙋🏼‍♀️ je bent bij mij aan het juiste adres!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m’n bio of stuur me een berichtje.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#sodejus #sodejusdaslekker #daslekker #restaurant #eindhoven #nederland #eindhovenfood #uiteten #biefstuk #beststeakintown #biefstukindejus #jus #hulpvoorhoreca #horecasupport #fotografie #tipsentricks #horeca #beleving #culinair #zzp #zzper #ondernemer #onlineondernemen #eigenbaas #ondernemendevrouwen #ambitieuzevrouwen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
 • " Simone, als je nu even in dat bad gaat liggen met je laptop dan maak ik wat foto's. Weet je wel, alsof je heel casual aan het werk bent. " 😂 Uiteraard doe ik dat dan ook gewoon en heb ik de grootste lol. Heerlijk ook dat Jamie precies dat moment zo goed heeft vastgelegd! ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vorige week had ik weer een fotoshoot met @byjamiedeleeuw en het resultaat is weer geweldig! Uiteraard komen de andere foto's ook snel hier voorbij, maar deze kon ik jullie niet onthouden 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ga straks weer naar het @bluecollarhoteleindhoven , niet voor een fotoshoot maar om een dagje te werken bij de receptie. Eigen baas zijn is echt ge-wel-dig, maar de dagen die ik in het hotel werk daar geniet ik ook echt van. Werken met andere mensen, gasten ontvangen en gezelligheid; ❤️ it!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus mocht je in de buurt zijn; ik ben er van 3 tot 12 te vinden! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eindhoven #fotoshoot #casualinbad #casual #inbad #badderen #lekkerbadderen #laptop #capturemoments #blijei #grootstelol #bluecollarhotel #bluecollarhoteleindhoven #burlesquesuite #suite #eindhoven #zzp #zzplife #eigenbaas #thisishowiroll #zodoejedat #lekkerwerken #ondernemendevrouwen #foodie #foodblogger #bloggerlife #foodquotesnl
 • Hoppa! Taart!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals jullie gisteren in m’n stories zagen: de taarten zijn af! Genoeg voor 60 man en ik weet gewoon zeker dat ze onwijs lekker gaan zijn. 😍 best wel een beetje trots op hoor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De chocolade motor 🏍 was een last-minute ideetje en die is gelukkig best tof geworden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De dripcake is gevuld met aardbeien en heeft een lichte vulling die naar tiramisu smaakt. De rechthoekige is gevuld met chocolade botercreme en rood fruit. 🤤😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zal ik binnenkort het recept delen voor 1 van deze taarten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#taart #dripcake #cake #chocolade #chocoladedrip #tiramisu #aardbeien #roodfruit #merengue #rodebessen #frambozen #botercreme #motor #chocoladeplak #genieten #koffietijd #hhb #heelhollandbakt #thuisbakker #foodie #foodquotesnl
 • Het is weer boodschappen tijd! 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze keer totaal geen groenten of boodschappen voor een gezonde opdracht. Nee, het is tijd voor TAART!! 🎂🍰⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Taart voor 60 personen; on it’s way! Gisteren bakte ik al 3 biscuits en vandaag ga ik vrolijk verder met bakken, vullen, stapelen, smeren en decoreren.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uiteraard neem ik jullie vandaag mee in het hele project via m’n stories. Zien jullie meteen hoe ik 1,5 kilo boter, 1,8 kilo chocolade en 20 eieren wegwerk 😅 (in de taarten dan he 🤔).⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boodschappen #boodschappendoen #boodschappenlijsje #winkelen #groveries #taart #cake #biscuit #dripcake #laagjestaart #tiramisu #tiramisutaart #chocolade #roomboter #rodebessen #frambozen #blauwebessen #botercreme #snoepen #hhb #heelhollandbakt #lekkerhoor #foodie #thuisbakker #bakken #foodquotesnl
 • De meest gestelde vraag: ‘ hoe kom jij aan nieuwe opdrachten? ‘. Nu kan ik daar erg geheimzinnig over doen óf ik schrijf er een artikel over met mijn 5 beste tips. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je kan het wel raden hè? 🙋🏼‍♀️ ik deed dat laatste natuurlijk! Mijn 5 beste tips om te zorgen dat jij nieuwe opdrachten krijgt én hoe opdrachtgevers jou vinden. Inclusief wijze woorden en adviezen van Saskia van @writeaholic en Evy van @2twintig_pr 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dusse, perfect leesvoer voor op deze zondag als je het mij vraagt. Zet een lekker kopje koffie of thee ☕️ en ga er even goed voor zitten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 van de 5 tips is voor mij nog een verbeterpuntje, namelijk: netwerken. Dus daar gaat de komende tijd meer focus op liggen vanuit mijn kant.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel staat in m’n bio!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb jij nog aanvullende tips of wellicht ook iets waar je dit jaar aan wilt gaan werken?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#geld #geldverdienen #werk #zzp #zzper #ondernemer #blog #blogger #moneymindset #goals #ambitieuzevrouwen #tipsentricks #netwerken #prbureau #opdrachten #opdrachtgevers #zodoeikhet #eigenbaas #zzplife #foodie #foodquotesnl
 • Onder het mom van; 'ik wil meer venkel eten want het is zo lekker', maakte ik deze frisse en knapperige salade. Een venkelsalade met groene appel en oregano-dressing.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Venkel en sinaasappel is trouwens dé klassieker, maar geloof mij maar; met groene appel is ook onwijs lekker! ❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wij eten trouwens echt weinig venkel... ik vind het super lekker maar ook een lastige groente om te combineren op de een of andere manier. Heb jij nog een lekkere venkel tip/recept voor me? 🤷‍♀️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Recept staat online, zie de link in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#venkel #venkelsalade #salade #rauwkost #oregano #walnoten #lekkerfris #lekkereten #lekkerrecept #gezondrecept #gezondeten #paleo #paleofood #gezonderecepten #salad #groenten #groeneappel #gezond #gezondevoeding #recept #foodfotografie #fotografie #foodstyling #fotografe #foodie #foodquotesnl