Het stond al tijden op mijn to-cook lijstje, zelfs al voor onze vakantie naar Amerika in 2017 (zo lang geleden alweer?!). Maar nu is het dan eindelijk zo ver; Amerikaanse pannenkoeken. Ik geef je het basisrecept plus 3 heerlijke zoete opties. Zo lekker!!

Ik vind het fijn, deze Amerikaanse pannenkoeken smaken precies zo zoals ik ze had bij I-hop en Denny’s. Twee plekken waarvan ik van te voren al wist dat ik er echt wilde eten als we ze onderweg tegen zouden komen. Overigens had ik bij I-hop ook mijn allereerste kop goede koffie die vakantie; happy Simone!

In Amerika zijn er altijd tal van opties voor de pancakes, zoals; bosbessen, chocolate chip, slagroom, fruit etc etc. Vaak worden ze standaard geserveerd met whipped butter en syrup. Ik heb deze uiteraard beide geprobeerd, maar dat is toch niet helemaal mijn ding. Geef mij maar poedersuiker of vers fruit!

Amerikaanse pannenkoeken

Ohhh ik ben echt zo blij met dit recept! Pannenkoeken zijn gewoon echt heel erg lekker als ontbijt/brunch/lunch. Onwijs blij dus dat ik nu het perfecte recept heb! Niks meer aan doen en elk weekend bakken als ontbijt op bed (manlief: lees je mee?).

In dit artikel deel ik het basisrecept en 3 verschillende zoete opties. De chocolate chip versie heeft mijn voorkeur, ik ben dan ook echt fan van chocolade en dat was de eerste versie die ik in Amerika at. Wellicht dat ik hierna nog aan de slag ga met een aantal hartige opties, want ook daar leent het basisrecept zicht perfect voor.

Amerikaanse pannenkoeken
Amerikaanse pannenkoeken

Basisrecept Amerikaanse pannenkoeken

Met onderstaand recept bak je ongeveer 12 pannenkoeken van 10/11 cm doorsnede. Genoeg voor 4 a 5 personen. Want 3 pannenkoeken vind ik persoonlijk als ontbijt best heftig, ik krijg het eigenlijk nooit helemaal op. Je kunt natuurlijk ook het recept halveren en 6 pannenkoeken bakken.

Amerikaanse pannenkoeken

Heerlijk als ontbijt of lunch!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Wachttijd15 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 3 el suiker
 • 170 g bloem
 • 1.5 tl baksoda
 • 350 ml karnemelk
 • 2 el olie

Instructies

 • Doe de eieren met 1 el suiker in een mengkom en mix deze licht en luchtig
 • Voeg de karnemelk en de olie toe aan de eieren en mix goed door.
 • Meng in een andere kom bloem, baking soda en 2 el suiker door elkaar. Voeg toe aan het eimengsel en gebruik een garde om dit goed te mengen.
 • Laat het mengsel even een kwartiertje rusten.
 • Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag op middelhoog vuur. Bak hierin de pannenkoekjes zonder olie/boter te gebruiken.
 • Schep een volle lepel beslag in de pan, laat bakken tot de bovenkant begint te bubbelen en net iets gestold is. Draai de pannenkoek om en bak nog even.

De 3 zoete variaties

Chocolate chip; Roer 2 el chocolate chips door een derde van het pannenkoekenbeslag.

Yoghurt/Frambozen; Serveer de pannenkoeken met 1,5 el yoghurt, wat frambozen en pistachenootjes.

Unicorn; Garneer de pannenkoeken met slagroom en maak af met unicorn sprinkles.

Pin deze Amerikaanse pannenkoeken!

amerikaanse pannenkoeken