Vandaag een recept voor een frisse venkelsalade met appel en een dressing met verse oregano. Deze heerlijke en lichte salade is de perfecte aanvulling van elke maaltijd. Dit is zo’n recept wat je lekker snel op tafel zet. Wat snijwerk en je komt al een heel eind!

Standaard wordt venkel vaak gecombineerd met sinaasappel, logisch ook want die smaken vullen elkaar perfect aan. Maar venkel en groene appel is ook echt een heerlijke combinatie die je eens geproefd moet hebben.

Venkel is zo’n groente die ik eigenlijk bijna nooit koop… terwijl ik het wel lekker vind! Maar ik weet soms gewoon niet zo goed wat ik er mee aan moet. Deze salade is in ieder geval een stap in de goede richting!

venkelsalade met appel

Oh wat ook lekker is; deze venkelsalade als bijgerecht bij de BBQ. Lekker fris en weer eens wat anders!

Venkelsalade met appel en oregano

Deze heerlijke en lichte salade is de perfecte aanvulling van elke maaltijd. 
Voorbereiding15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Ingrediënten salade

  • 40 g rucola
  • 1 venkel
  • 1 appel groen
  • 1 handje walnoten

Ingrediënten dressing

  • 3 el olijfolie
  • 10 g oregano verse
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verdeel de rucola over een bord.
  • Maak de venkel schoon en snijd of schaaf in dunne plakken. Maak de appel schoon en snijd in dunne plakken.
  • Verdeel de venkel en appel over de salade.
  • Doe de olijfolie, oregano, zout en peper in de keukenmachine en mix tot een egale en romige dressing. Verdeel over de salade naar smaak.
  • Bestrooi met de walnoten.

Pin deze venkelsalade!

venkelsalade