Informatief Inspiratie Persoonlijk

Geld verdienen met je blog; zo doe ik het

geld verdienen met je blog

Tags:    

Een veel gestelde vraag aan mij is hoe ik aan mijn opdrachten en opdrachtgevers kom. Waar vind ik ze en hoe vinden zij mij en veel meer soortgelijke vragen. Geld verdienen met je blog is, hoe doe ik dat? Uiteraard vertel ik je daar graag wat meer over, inclusief handige tips om zelf direct mee aan de slag te gaan.

Dat ik samenwerk met verschillende bedrijven is geen geheim, dat is mijn werk. De ene keer is het een samenwerking voor mijn website of social media kanalen en de andere keer een opdracht voor receptontwikkeling of food fotografie voor de klant.

Mijn fulltime baan

FoodQuotes is mijn werk, dit is waar ik het grootste deel van mijn salaris verdien. Ik kan je vertellen; dat had ik een paar jaar geleden echt niet verwacht! Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot mijn grootste passie en daarna tot mijn werk.

Ik heb mijn website al meer dan 5 jaar (die overigens begon onder een andere naam) het geld verdienen kwam langzaam op gang en sinds 1 / 1,5 jaar is het mijn werk en geniet er met volle teugen van!

Door de jaren heen leerde ik hoe ik aan opdrachten kon komen en vonden bedrijven mij voor samenwerkingen, soms voor een barter deal (waarbij je dus geen geld krijgt maar een product) maar ook steeds meer voor betaalde opdrachten.

geld verdienen met je blog

5 Tips om direct mee aan de slag te gaan

In die jaren dat ik bezig ben heb ik wel geleerd hoe ik aan opdrachten kan komen. Hoe je ze zelf vind én niet geheel onbelangrijk; hoe ze jou kunnen vinden. Ik krijg regelmatig berichtjes en de meest gestelde vraag is toch wel hoe ik aan opdrachtgevers kom. Vandaag geef ik daar dus antwoord op! Met onderstaande 5 tips help ik je graag op weg.

Tip 1: Media en PR bureau’s

Er zijn een flink aantal media en PR bureau’s te vinden met verschillende merken in hun portfolio. Deze bureau’s verzorgen de marketing voor bedrijven/merken, versturen persberichten, organiseren lanceringen en gaan op zoek naar passende influencers.

Eigenlijk kun je je bij bijna alle bureau’s inschrijven, je staat dan als blogger/influencer op de perslijst. Op het moment dat er nieuws is dat past bij jouw niche ontvang je daarvan een mail. Mochten ze op zoek zijn naar specifieke bloggers en jij staat in hun bestand dan kan het zo zijn dat ze contact met je opnemen voor het testen van een product of voor een opdracht.

Nu ga ik je geen lijst geven van de PR bureau’s waar ik bij sta ingeschreven. Ik denk namelijk dat het hiervoor van belang is dat je op zoek gaat naar bureau’s die goed bij jou en je doelgroep passen. Welke merken hebben ze in portfolio? Wat kan jij voor hun en zij voor jou betekenen?

Heb je een bureau gevonden? Stuur ze een mail waarin je jezelf voorstelt, wat je voor ze zou kunnen betekenen, je aantal volgers en bezoekers en voeg eventueel je mediakit toe.

geld verdienen met je blog

Wij hebben met het hele team een groot netwerk aan social influencers. Iedereen heeft weer eigen contacten die we per project verzamelen. We zijn eigenlijk best wel kritisch in het selecteren van de influencers. We kijken of er volgers gekocht zijn en wat de reeds gecommuniceerde boodschappen en beelden zijn.

Een ideaal scenario is dat de influencers reeds fan zijn van het merk waar we een influencersstrategie voor uitstippelen. Mocht dat niet gelijk zichtbaar zijn, polsen we of influencers intrinsiek gemotiveerd zijn, is het een match vanuit beide kanten (merk en influencer)?

– Tip van 2twintig PR – Evy Heuvelhorst –

Tip 2:  Online influencer programma’s

Er zijn verschillende platformen online te vinden waar je je bij kunt aansluiten. Aanmelden is vaak heel erg makkelijk; je vult je website gegevens in, je bereik en contactgegevens en je bent er klaar voor! Bij sommige diensten kun je je google analytics koppelen zodat ze meteen inzicht hebben in alle nummertjes.

Zo is er bijvoorbeeld The Influencers Movement, een influencer marktplaats. Bedrijven plaatsen hier opdrachten met een duidelijk omschrijving van wat ze zoeken, wat hun budget is en wat de looptijd is. Zie jij een match dan kun je reageren met een pitch en wat jouw wensen/verwachtingen zijn. Op het moment dat het bedrijf een match ziet met jou kun je aan de slag!

Bij TIM gaat na de acceptatie van de opdrachtgever alle contact (en de betaling) via het bedrijf waarmee je de samenwerking aangaat. Wel zo transparant.

Tip 3: Netwerken

Ben niet bang om te netwerken! Heel eerlijk gezegd; hier ben ik zelf ook niet zo goed in. Maar dat staat op mijn lijstje om dit jaar aan te pakken; netwerken.

Je kunt netwerken op LinkedIn maar natuurlijk ook ‘in real life’. Vaak worden er in elke grote stad wel netwerkborrels georganiseerd waar je je bij kunt aansluiten.

Tip 4: Laat je zien

Zorg dat je zichtbaar bent! Dat bedrijven weten wie je bent, wat je doet en waar je kracht ligt. Als zij niet weten wat je nu precies doet, dan wordt het al stukken lastiger om je te benaderen.

Zorg dat je op je social media accounts ook regelmatig daar iets over plaatst en niet geheel onbelangrijk; schrijf erover op je eigen website! Daar vertel ik je graag meer over hieronder bij tip 5.

Tip 5: Vertel het met een blog

Een eigen blog is eigenlijk wel echt een vereiste, ook als je geen food-, fashion-, of travelblogger bent. Op een blog kun je namelijk meer over jezelf en jouw expertise vertellen.

Het is eigenlijk heel simpel; als jij niet vertelt wat je kunt dan weten anderen het ook niet.

Dat je als blogger samenwerkingen aangaat voor je eigen website en social media kanalen is tegenwoordig logisch. Als je wat langer bezig bent en een mooie achterban hebt opgebouwd zullen bedrijven jou ook benaderen of je eens iets over hun product wilt schrijven. 

Maar als je hiernaast ook opdrachten zou willen doen voor bedrijven (zoals ik doe met food fotografie en receptontwikkeling) dan moeten ze wel weten dat je dit aanbiedt. Hoe ze dat te weten komen? Juist! Door erover te bloggen!

Natuurlijk kun je sowieso een pagina schrijven waarin je je diensten voor bedrijven uitzet, maar daarnaast kun je vast ook meer informatieve artikelen schrijven over jouw vakgebied.

writeaholic
– Writeaholic –

Ik volgde een tijdje geleden een blogworkshop bij Saskia van writeaholic.nl en die zou ik echt iedereen aanraden, ook als je al (net als ik) een flink aantal jaren blogt. Want ik heb er echt zo veel nuttigs bijgeleerd! Zoals schrijven voor een zoekvraag en het belang van een echt goede SEO.

Schrijven over je eigen ervaringen, de dingen die je meemaakt of waar je mee worstelt, jouw visie op je vak… het is de meest makkelijke en laagdrempelige manier om te starten met bloggen als ondernemer. Het is ook een uitstekende methode om ervoor te zorgen dat mensen in jouw bestaande netwerk – mensen die je volgen op Instagram en LinkedIn bijvoorbeeld – jou en je bedrijf beter leren kennen. Blijf dat vooral doen dus!

Maar het is helaas erg lastig om met dit soort blogs onbekende mensen (en dus: nieuwe opdrachtgevers) te bereiken. Zeker via Google. Zij vinden je alleen als je in jouw blog antwoordt geeft op een vraag die zij intikken in de zoekbalk. Kortom; als je wil bloggen voor meer klanten of opdrachtgevers, dan schrijf je blogs die over je ideale opdrachtgever gaan. Je deelt oplossingen voor problemen waar je ideale opdrachtgever mee worstelt en laat op die manier zien waar jij hem of haar bij kunt helpen!


– Saskia van Writeaholic –

koffiedate FoodQuotes

PR bureau’s, schrijven of  netwerken; zet jij alles al optimaal in?

Zo, als het goed is heb je nu 5 handige tips om nu mee aan de slag te gaan om te zorgen dat jij je nieuwe opdrachtgever vindt! Nog fijner is als die opdrachtgever jou vindt, maar ook daar kun je na het lezen van dit artikel mee aan de slag.

Ik ben benieuwd of jij nog andere of aanvullende tips hebt voor dit lijstje? Laat het vooral weten in de comments. Wellicht heb jij ook nog iets waar je aan wilt gaan werken net zoals ik.

geld verdienen met je blog

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Weet je wat het is? Ik ❤️ eten, ik ben gewoon echt een foodie.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het ding is alleen dat de balans de laatste tijd wat ver te zoeken is. Er zijn weer wat extra kilo's (bijna 10) aangekomen van al dat lekkere eten en eerlijk is eerlijk; ik ben echt wel blij met mezelf, maar ik mag wel weer wat gezonder leven. Ik merk namelijk dat ik echt wel weer veel ongezond eet; hallo snoep, chips & koekjes 🤤😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Daarom vind ik het nu tijd om weer de balans terug te vinden. Even terug naar de basis! Maar wel gewoon écht genieten, want ik ben en blijf toch een foodie he.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik sla de handen ineen met @ww_nederland en ga de 21 daagse 'WW, het nieuwe Weight Watchers' challenge aan samen met mijn man. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe we dit gaan ervaren!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, het fijne is dat ik me niet perse dingen hoef te ontzeggen! 🥰 Dus zo'n lekker stukje taart kan heus nog wel op z'n tijd. Zoals ik altijd al zeg: het draait om de balans.
Maar die balans moet ik weer even terug vinden! 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
'Op naar jouw zomerfiguur met WW - het nieuwe Weight Watchers' (alhoewel ik denk dat je dat zomerfiguur altijd al hebt) ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodie #balans #hetdraaitomdebalans #wwnl #opnaarjouwzomerfiguur #summerconfidence #summerhereicome #terugnaardebasis #gezondeten #gezondleven #bodypositivity #loveyourself #gewichtsverlies #samenwerking #taart #chocoladetaart #sodejus #lekkereten #zomerfiguur #letsgo #letdothis #vollekrachtvooruit #zondervallengeenopstaan #persoonlijk #persoonlijkeupdate #foodquotesnl
  • 🙋🏼‍♀️🙋‍♂️ als jij een sushi lover bent!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heel eerlijk? Nee... ik ben niet echt een grote sushi lover. Lekker is het zeker, maar ik kan me zo tientallen maaltijden bedenken die ik lekkerder vind 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Alhoewel, deze 🥒 komkommersushi vond ik dus echt heerlijk! Ik maakte dit recept voor een opdracht en het recept staat bij hun online. Die wil je maken hoor 😍❤️!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Check vooral even www.keto.nl als je dit lekkere recept wil maken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#komkommer #komkommersushi #sushi #sushilover #sushiporn #keto #ketofood #koolhydraatarm #avocado #avocadolover #lunch #lunchenzonderboterbam #vega #vegetarisch #vegan #opdracht #myfoodwork #receptontwikkeling #recept #watetenwevandaag #lekkereten #fotografie #foodfotografie #foodie #feedfeed #foodquotesnl
  • ‘Brb, even de keuken in m’n kantoor poetsen’ zei ik nooit met heel veel plezier 😅. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is trouwens wat hoor dat kantoor... waar ik nu huur is antikraak en pasgeleden is het beheer overgenomen door een andere verhuurmaatschappij. We hebben 2-3 maanden zonder beheer gezeten... ik kan je vertellen 😬😱 dat was niet tof! Alleen al omdat de toiletten niet meer gepoetst werden (waarom zijn sommige mensen toch zo’n viezeriken?!).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Precies op dat moment kwam er een mooie ruimte vrij in een ander kantoorpand. Waar ik dus een keuken kan laten plaatsen (€€€) maar he, dan is het wel helemaal wat ík wil! Kookstudio FoodQuotes zit in m’n hoofd. De keuken is uitgezocht, maar nu blijkt dat er nieuwe groepen/meterkast geplaatst moeten worden en ik wacht nu (al) een week op de offerte 🥴🧐.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En toen eergisteren... zag ik opeens een huis via een advertentie en daar viel ik voor. 😍 ik zag ons er al klussen, wonen én een kantoorruimte aan huis bouwen. Guess what? Het huis is al onder bod en we zijn nét te laat. 😭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar dit maakt alles weer lastig he... want wat wil ik nou?! 1. Nog 7 maanden in het kantoor waar ik nu zit.
2. Een kookstudio openen in het nieuwe kantoorpand.
3. Weer vanuit huis gaan werken zodat ik extra kan sparen mochten we weer zo’n geweldige woning tegenkomen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh 😓🥴 het leed dat ondernemen heet! Dit soort keuzes zijn zo lastig!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar goed... ondertussen werk ik lekker door. Poets ik met een glimlach m’n keuken, of tenminste; als het met de steammop van @blackanddeckernederland is. Want dan gaat het lekker snel én wordt alles geweldig goed schoon!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kantoor #kantoorpand #keuken #werkplek #ondernemer #ondernemen #zzp #zzper #zzplife #eigenbaas #eindbaas #ondernemendevrouwen #ondernemerschap #zakenvrouw #eigenbedrijf #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #fotografe #foodie #steammop #lifeisforliving #steam #BLACKANDDECKER #samenwerking #keuzes #keuzestress #foodie #foodquotesnl
  • Oehh mensen, ik heb 2 nieuwe dingen voor jullie! 🎉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste is natuurlijk (duh) dit overheerlijke recept voor aubergine tempura. Geloof me, die wil je écht een keer maken! 😍 zo lekker en makkelijk. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Verder zien vanaf nu alle recepten er anders uit op m’n website! Ze zijn nu inclusief bereidingstijd, aantal porties én je kunt ze nu gemakkelijk printen. Hoe tof is dat?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat me even weten wat je er van vindt!? Verbetering of niet?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uiteraard wil ik alle vorige recepten omzetten. Maarre... dat zijn er 500 😬🙈 dus dat wordt een project voor de langere termijn. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een zomerbaantje; laat het me weten! 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aubergine #aubergines #eggplant #tempura #oosters #sojasaus #sushi #panko #bijgerecht #snack #nori #zeewier #lekkerdippen #recept #lekkereten #lekkerengezond #groente #foodblog #wawv #watetenwevandaag #foodie #foodfotografie #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Ok, ik heb ook een hele goede tip voor morgen! Namelijk deze 👆 Amerikaanse pannenkoeken. Eigenlijk gewoon een tip voor elke dag, maar op zondag nog net iets lekkerder!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lekker om te maken voor Moederdag, maar ook gewoon voor jezelf of je vriend/vriendin. ❤️ Je hebt niet echt een excuus nodig toch?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik maakte deze na onze vakantie in Amerika en ik kan je vertellen; precies zoals ze daar zijn! Er gaat bijna geen suiker in maar wel karnemelk en dat is wat ze anders dan onze standaard pannenkoek maakt. 🙌 ontzettend lekker!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik deel de directe link in m’n bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pannenkoeken #pancakes #amerikaans #amerikaansepannenkoeken #american #americanpancakes #pancakesunday #weekend #ontbijt #gezondontbijt #ontbijtje #therealdeal #frambozen #fruit #chocolatechip #decoratie #ihop #dennys #lekkereten #genieten #smullen #wewv #foodie #foodfotografie #sprinkles #foodquotesnl
  • Even een throwback naar Zanzibar, want ohh 🥰 wat was dat een heerlijke vakantie!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben bezig met het plannen van onze volgende vakantie, wel wat korter.. maar daarom niet minder leuk; we gaan in juni een lang weekend naar Toscane. En ik heb er zoveel zin in!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon even helemaal niks en genieten. Genieten van lekker eten, de omgeving én we gaan glampen! Super benieuwd naar! We verblijven in Toscane, vlakbij Sienna in een luxe @villatent 🙌 ⛺️.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hopelijk hebben we heerlijk weer en kan ik die fijne zomerjurken weer uit de kast halen!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik schreef een artikel over onze voorbereidingen en die staat nu online. Inclusief tips van mede-bloggers. Heb jij nog Toscane-tips voor me?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#vakantie #vacation #throwback #throwbackthursday #zanzibar #toscane #italy #opvakantie #genieten #uitrusten #glampen #glamping #villatent #samenwerking #vakantiefoto #zomers #bloemenjurk #inspiratie #tips #toscanetips #tuscany #holiday #foodie #foodieopreis #foodquotesnl
  • Het @bluecollarhoteleindhoven en ik zijn gewoon echt een match made in heaven ❤️. Samen met de leukste collega’s werk ik er een aantal uur per week en daarnaast maak ik foto’s van al het lekkere eten! Verder kom je overal in het hotel mijn foto’s tegen en dat is zo tof! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals deze tafel vol heerlijke borrelhapjes.
Doe mij de nacho’s en bitterballen maar! 😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb jij een horecazaak (of werk je er) en op zoek naar een fotograaf van al dat lekkere eten? 🙋🏼‍♀️ I’m your woman!
Stuur me een mail of DM en dan plannen we een (bel)afspraak om te kijken of we een match zijn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tapas #borrel #borrelhapjes #bitterballen #chickenwings #nachos #garnalen #snacks #flatlay #tafelvollekkers #lekkereten #borrelen #horeca #horecasupport #fotograaf #fotografie #foodfotograaf #foodie #foodieforlife #zzp #eigenbaas #eindhoven #bluecollarhoteleindhoven #foodquotesnl
  • Pizza als lunch? Don't mind if I do!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jullie zagen het van de week al, ik kreeg een pakket met de nieuwste pizza van @Magionipizza ; de Skinny Salami. Deze moest ik meteen even testen en echt waar: dit is mijn nieuwe favoriet 😍. De bodem bevat pompoen, is lekker dun én super krokant. Love it!!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, wie wordt er een beetje zenuwachtig van hoe ik deze pizza gesneden heb? 😅🍕⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#magionipizza #pizza #pizzaforlife #thepizzalife #pizzalover #salamipizza #salami #skinnysalami #groentenbodem #verstoptegroenten #pompoen #foodpost #samenwerking #lunchenzonderboterham #lunch #pilea #pilealovers #pannenkoekenplant #groeninhuis #foodie #foodquotesnl