Informatief Inspiratie Persoonlijk

Geld verdienen met je blog; zo doe ik het

geld verdienen met je blog

Tags:    

Een veel gestelde vraag aan mij is hoe ik aan mijn opdrachten en opdrachtgevers kom. Waar vind ik ze en hoe vinden zij mij en veel meer soortgelijke vragen. Geld verdienen met je blog is, hoe doe ik dat? Uiteraard vertel ik je daar graag wat meer over, inclusief handige tips om zelf direct mee aan de slag te gaan.

Dat ik samenwerk met verschillende bedrijven is geen geheim, dat is mijn werk. De ene keer is het een samenwerking voor mijn website of social media kanalen en de andere keer een opdracht voor receptontwikkeling of food fotografie voor de klant.

Mijn fulltime baan

FoodQuotes is mijn werk, dit is waar ik het grootste deel van mijn salaris verdien. Ik kan je vertellen; dat had ik een paar jaar geleden echt niet verwacht! Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot mijn grootste passie en daarna tot mijn werk.

Ik heb mijn website al meer dan 5 jaar (die overigens begon onder een andere naam) het geld verdienen kwam langzaam op gang en sinds 1 / 1,5 jaar is het mijn werk en geniet er met volle teugen van!

Door de jaren heen leerde ik hoe ik aan opdrachten kon komen en vonden bedrijven mij voor samenwerkingen, soms voor een barter deal (waarbij je dus geen geld krijgt maar een product) maar ook steeds meer voor betaalde opdrachten.

geld verdienen met je blog

5 Tips om direct mee aan de slag te gaan

In die jaren dat ik bezig ben heb ik wel geleerd hoe ik aan opdrachten kan komen. Hoe je ze zelf vind én niet geheel onbelangrijk; hoe ze jou kunnen vinden. Ik krijg regelmatig berichtjes en de meest gestelde vraag is toch wel hoe ik aan opdrachtgevers kom. Vandaag geef ik daar dus antwoord op! Met onderstaande 5 tips help ik je graag op weg.

Tip 1: Media en PR bureau’s

Er zijn een flink aantal media en PR bureau’s te vinden met verschillende merken in hun portfolio. Deze bureau’s verzorgen de marketing voor bedrijven/merken, versturen persberichten, organiseren lanceringen en gaan op zoek naar passende influencers.

Eigenlijk kun je je bij bijna alle bureau’s inschrijven, je staat dan als blogger/influencer op de perslijst. Op het moment dat er nieuws is dat past bij jouw niche ontvang je daarvan een mail. Mochten ze op zoek zijn naar specifieke bloggers en jij staat in hun bestand dan kan het zo zijn dat ze contact met je opnemen voor het testen van een product of voor een opdracht.

Nu ga ik je geen lijst geven van de PR bureau’s waar ik bij sta ingeschreven. Ik denk namelijk dat het hiervoor van belang is dat je op zoek gaat naar bureau’s die goed bij jou en je doelgroep passen. Welke merken hebben ze in portfolio? Wat kan jij voor hun en zij voor jou betekenen?

Heb je een bureau gevonden? Stuur ze een mail waarin je jezelf voorstelt, wat je voor ze zou kunnen betekenen, je aantal volgers en bezoekers en voeg eventueel je mediakit toe.

geld verdienen met je blog

Wij hebben met het hele team een groot netwerk aan social influencers. Iedereen heeft weer eigen contacten die we per project verzamelen. We zijn eigenlijk best wel kritisch in het selecteren van de influencers. We kijken of er volgers gekocht zijn en wat de reeds gecommuniceerde boodschappen en beelden zijn.

Een ideaal scenario is dat de influencers reeds fan zijn van het merk waar we een influencersstrategie voor uitstippelen. Mocht dat niet gelijk zichtbaar zijn, polsen we of influencers intrinsiek gemotiveerd zijn, is het een match vanuit beide kanten (merk en influencer)?

– Tip van 2twintig PR – Evy Heuvelhorst –

Tip 2:  Online influencer programma’s

Er zijn verschillende platformen online te vinden waar je je bij kunt aansluiten. Aanmelden is vaak heel erg makkelijk; je vult je website gegevens in, je bereik en contactgegevens en je bent er klaar voor! Bij sommige diensten kun je je google analytics koppelen zodat ze meteen inzicht hebben in alle nummertjes.

Zo is er bijvoorbeeld The Influencers Movement, een influencer marktplaats. Bedrijven plaatsen hier opdrachten met een duidelijk omschrijving van wat ze zoeken, wat hun budget is en wat de looptijd is. Zie jij een match dan kun je reageren met een pitch en wat jouw wensen/verwachtingen zijn. Op het moment dat het bedrijf een match ziet met jou kun je aan de slag!

Bij TIM gaat na de acceptatie van de opdrachtgever alle contact (en de betaling) via het bedrijf waarmee je de samenwerking aangaat. Wel zo transparant.

Tip 3: Netwerken

Ben niet bang om te netwerken! Heel eerlijk gezegd; hier ben ik zelf ook niet zo goed in. Maar dat staat op mijn lijstje om dit jaar aan te pakken; netwerken.

Je kunt netwerken op LinkedIn maar natuurlijk ook ‘in real life’. Vaak worden er in elke grote stad wel netwerkborrels georganiseerd waar je je bij kunt aansluiten.

Tip 4: Laat je zien

Zorg dat je zichtbaar bent! Dat bedrijven weten wie je bent, wat je doet en waar je kracht ligt. Als zij niet weten wat je nu precies doet, dan wordt het al stukken lastiger om je te benaderen.

Zorg dat je op je social media accounts ook regelmatig daar iets over plaatst en niet geheel onbelangrijk; schrijf erover op je eigen website! Daar vertel ik je graag meer over hieronder bij tip 5.

Tip 5: Vertel het met een blog

Een eigen blog is eigenlijk wel echt een vereiste, ook als je geen food-, fashion-, of travelblogger bent. Op een blog kun je namelijk meer over jezelf en jouw expertise vertellen.

Het is eigenlijk heel simpel; als jij niet vertelt wat je kunt dan weten anderen het ook niet.

Dat je als blogger samenwerkingen aangaat voor je eigen website en social media kanalen is tegenwoordig logisch. Als je wat langer bezig bent en een mooie achterban hebt opgebouwd zullen bedrijven jou ook benaderen of je eens iets over hun product wilt schrijven. 

Maar als je hiernaast ook opdrachten zou willen doen voor bedrijven (zoals ik doe met food fotografie en receptontwikkeling) dan moeten ze wel weten dat je dit aanbiedt. Hoe ze dat te weten komen? Juist! Door erover te bloggen!

Natuurlijk kun je sowieso een pagina schrijven waarin je je diensten voor bedrijven uitzet, maar daarnaast kun je vast ook meer informatieve artikelen schrijven over jouw vakgebied.

writeaholic
– Writeaholic –

Ik volgde een tijdje geleden een blogworkshop bij Saskia van writeaholic.nl en die zou ik echt iedereen aanraden, ook als je al (net als ik) een flink aantal jaren blogt. Want ik heb er echt zo veel nuttigs bijgeleerd! Zoals schrijven voor een zoekvraag en het belang van een echt goede SEO.

Schrijven over je eigen ervaringen, de dingen die je meemaakt of waar je mee worstelt, jouw visie op je vak… het is de meest makkelijke en laagdrempelige manier om te starten met bloggen als ondernemer. Het is ook een uitstekende methode om ervoor te zorgen dat mensen in jouw bestaande netwerk – mensen die je volgen op Instagram en LinkedIn bijvoorbeeld – jou en je bedrijf beter leren kennen. Blijf dat vooral doen dus!

Maar het is helaas erg lastig om met dit soort blogs onbekende mensen (en dus: nieuwe opdrachtgevers) te bereiken. Zeker via Google. Zij vinden je alleen als je in jouw blog antwoordt geeft op een vraag die zij intikken in de zoekbalk. Kortom; als je wil bloggen voor meer klanten of opdrachtgevers, dan schrijf je blogs die over je ideale opdrachtgever gaan. Je deelt oplossingen voor problemen waar je ideale opdrachtgever mee worstelt en laat op die manier zien waar jij hem of haar bij kunt helpen!


– Saskia van Writeaholic –

koffiedate FoodQuotes

PR bureau’s, schrijven of  netwerken; zet jij alles al optimaal in?

Zo, als het goed is heb je nu 5 handige tips om nu mee aan de slag te gaan om te zorgen dat jij je nieuwe opdrachtgever vindt! Nog fijner is als die opdrachtgever jou vindt, maar ook daar kun je na het lezen van dit artikel mee aan de slag.

Ik ben benieuwd of jij nog andere of aanvullende tips hebt voor dit lijstje? Laat het vooral weten in de comments. Wellicht heb jij ook nog iets waar je aan wilt gaan werken net zoals ik.

geld verdienen met je blog

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gisteren was mijn allereerste interview als ondernemer! 🙌 Zo spannend en zo tof!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is voor een tiendelige videoserie voor @deondernemer.nl  en het gaat over zzp’ers en zaken die ons bezighouden. In elke aflevering staat 1 vraag centraal. Dus je lady shined straks in maar liefst 10 video’s! 😬🙌😄.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Naast het interview maakte ik ook nog een lekker receptje die gefilmd werd. Eerste keer dat ik al kokend gefilmd werd, maar oh! Zo leuk!! ❤️🙌 ik wil meer van dit!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De videograaf , @vinkk , maakte deze 2 actiefoto’s en die moet ik hier natuurlijk wel even delen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De precieze publicatiedatum weet ik nog niet, maar het wordt de maand april. Ik ga jullie op de hoogte houden natuurlijk 😉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#video #videoserie #zzp #zzper #deondernemer #deondernemernl #ondernemer #eigenbaas #interview #ambiteuzevrouwen #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #blogger #eindje #eindhoven #genieten #spannend #yougogirl #yougogirldingen #foodie #foodquotesnl
  • Weet je nog die venkelsalade en dat ik vertelde dat ik meer met venkel wilde gaan koken? 🙋🏼‍♀️ Nou, ik heb er maar meteen werk van gemaakt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze overheerlijke brovcolisoep met venkel en kurkuma staat nú online. Dus als je nog op zoek bent naar een lekker soepje; deze wil je echt maken. ❤️ onwijs smakelijk!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens is dit echt de perfecte lunch als je het mij vraagt. Soep of salade, de meest lekkere lunchgerechten 🙌, sporadisch eet ik een crackertje... maar eigenlijk is het altijd soep of salade.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #soup #broccoli #broccolisoep #venkel #groenten #groentensoep #lunch #broodlozelunch #lunchenzonderboterham #voorgerecht #romigesoep #magimix #fluweelzacht #paleo #paleofood #koolhydraatarm #foodie #lekkereten #lekkerrecept #foodfotografie #foodquotesnl
  • Het is geen geheim dat ik fan ben van @sodejusehv . Ik ga er graag (heel graag) een biefstuk eten met een heerlijke jus en wat brood erbij. 😍❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Extra leuk dus dat ik ze op weg heb geholpen met Instagram! We hebben een ochtend gezeten boordevol tips & tricks om te zorgen dat ze het meeste uit hun insta halen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Én daarnaast hebben we samen gefotografeerd. 📸 Met een tips hoe je je eten nu het meest smaakvol kunt fotograferen. Het fijne is dus dat ze dat vanaf nu allemaal zelf kunnen 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ze hebben een mooi doel voor hun Instagram gesteld en ik denk dat ze dat gaan halen! Dus bij deze even een extra stok achter de deur om er nu toch écht mee aan de slag te gaan 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben benieuwd; haal jij al alles uit je Instagram? Mocht je nu denken; ik wil ook zo’n ochtend vol inspiratie voor m’n horecazaak! 🙋🏼‍♀️ je bent bij mij aan het juiste adres!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m’n bio of stuur me een berichtje.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#sodejus #sodejusdaslekker #daslekker #restaurant #eindhoven #nederland #eindhovenfood #uiteten #biefstuk #beststeakintown #biefstukindejus #jus #hulpvoorhoreca #horecasupport #fotografie #tipsentricks #horeca #beleving #culinair #zzp #zzper #ondernemer #onlineondernemen #eigenbaas #ondernemendevrouwen #ambitieuzevrouwen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • " Simone, als je nu even in dat bad gaat liggen met je laptop dan maak ik wat foto's. Weet je wel, alsof je heel casual aan het werk bent. " 😂 Uiteraard doe ik dat dan ook gewoon en heb ik de grootste lol. Heerlijk ook dat Jamie precies dat moment zo goed heeft vastgelegd! ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vorige week had ik weer een fotoshoot met @byjamiedeleeuw en het resultaat is weer geweldig! Uiteraard komen de andere foto's ook snel hier voorbij, maar deze kon ik jullie niet onthouden 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ga straks weer naar het @bluecollarhoteleindhoven , niet voor een fotoshoot maar om een dagje te werken bij de receptie. Eigen baas zijn is echt ge-wel-dig, maar de dagen die ik in het hotel werk daar geniet ik ook echt van. Werken met andere mensen, gasten ontvangen en gezelligheid; ❤️ it!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus mocht je in de buurt zijn; ik ben er van 3 tot 12 te vinden! 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eindhoven #fotoshoot #casualinbad #casual #inbad #badderen #lekkerbadderen #laptop #capturemoments #blijei #grootstelol #bluecollarhotel #bluecollarhoteleindhoven #burlesquesuite #suite #eindhoven #zzp #zzplife #eigenbaas #thisishowiroll #zodoejedat #lekkerwerken #ondernemendevrouwen #foodie #foodblogger #bloggerlife #foodquotesnl
  • Hoppa! Taart!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals jullie gisteren in m’n stories zagen: de taarten zijn af! Genoeg voor 60 man en ik weet gewoon zeker dat ze onwijs lekker gaan zijn. 😍 best wel een beetje trots op hoor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De chocolade motor 🏍 was een last-minute ideetje en die is gelukkig best tof geworden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De dripcake is gevuld met aardbeien en heeft een lichte vulling die naar tiramisu smaakt. De rechthoekige is gevuld met chocolade botercreme en rood fruit. 🤤😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zal ik binnenkort het recept delen voor 1 van deze taarten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#taart #dripcake #cake #chocolade #chocoladedrip #tiramisu #aardbeien #roodfruit #merengue #rodebessen #frambozen #botercreme #motor #chocoladeplak #genieten #koffietijd #hhb #heelhollandbakt #thuisbakker #foodie #foodquotesnl
  • Het is weer boodschappen tijd! 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze keer totaal geen groenten of boodschappen voor een gezonde opdracht. Nee, het is tijd voor TAART!! 🎂🍰⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Taart voor 60 personen; on it’s way! Gisteren bakte ik al 3 biscuits en vandaag ga ik vrolijk verder met bakken, vullen, stapelen, smeren en decoreren.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uiteraard neem ik jullie vandaag mee in het hele project via m’n stories. Zien jullie meteen hoe ik 1,5 kilo boter, 1,8 kilo chocolade en 20 eieren wegwerk 😅 (in de taarten dan he 🤔).⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boodschappen #boodschappendoen #boodschappenlijsje #winkelen #groveries #taart #cake #biscuit #dripcake #laagjestaart #tiramisu #tiramisutaart #chocolade #roomboter #rodebessen #frambozen #blauwebessen #botercreme #snoepen #hhb #heelhollandbakt #lekkerhoor #foodie #thuisbakker #bakken #foodquotesnl
  • De meest gestelde vraag: ‘ hoe kom jij aan nieuwe opdrachten? ‘. Nu kan ik daar erg geheimzinnig over doen óf ik schrijf er een artikel over met mijn 5 beste tips. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je kan het wel raden hè? 🙋🏼‍♀️ ik deed dat laatste natuurlijk! Mijn 5 beste tips om te zorgen dat jij nieuwe opdrachten krijgt én hoe opdrachtgevers jou vinden. Inclusief wijze woorden en adviezen van Saskia van @writeaholic en Evy van @2twintig_pr 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dusse, perfect leesvoer voor op deze zondag als je het mij vraagt. Zet een lekker kopje koffie of thee ☕️ en ga er even goed voor zitten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 van de 5 tips is voor mij nog een verbeterpuntje, namelijk: netwerken. Dus daar gaat de komende tijd meer focus op liggen vanuit mijn kant.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel staat in m’n bio!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb jij nog aanvullende tips of wellicht ook iets waar je dit jaar aan wilt gaan werken?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#geld #geldverdienen #werk #zzp #zzper #ondernemer #blog #blogger #moneymindset #goals #ambitieuzevrouwen #tipsentricks #netwerken #prbureau #opdrachten #opdrachtgevers #zodoeikhet #eigenbaas #zzplife #foodie #foodquotesnl
  • Onder het mom van; 'ik wil meer venkel eten want het is zo lekker', maakte ik deze frisse en knapperige salade. Een venkelsalade met groene appel en oregano-dressing.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Venkel en sinaasappel is trouwens dé klassieker, maar geloof mij maar; met groene appel is ook onwijs lekker! ❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wij eten trouwens echt weinig venkel... ik vind het super lekker maar ook een lastige groente om te combineren op de een of andere manier. Heb jij nog een lekkere venkel tip/recept voor me? 🤷‍♀️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Recept staat online, zie de link in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#venkel #venkelsalade #salade #rauwkost #oregano #walnoten #lekkerfris #lekkereten #lekkerrecept #gezondrecept #gezondeten #paleo #paleofood #gezonderecepten #salad #groenten #groeneappel #gezond #gezondevoeding #recept #foodfotografie #fotografie #foodstyling #fotografe #foodie #foodquotesnl