Als je actief aan de slag wilt om vet te verliezen dan heb je ongetwijfeld al door dat voeding hier een zeer belangrijke rol in speelt. Uiteindelijk is het doel om minder calorieën per dag binnen te krijgen dan dat jij verbrandt. Hierdoor gaat het lichaam over op vetverbranding, waarbij opgeslagen energie in het lichaam omgezet wordt in bruikbare energie.

Wanneer jij op dit moment al actief op jouw voeding let dan is het gemakkelijk om een lagere hoeveelheid calorieën per dag binnen te krijgen. Hierdoor zul je merken dat jouw gewicht al afneemt. Maar je kunt ook actief aan de slag om te zorgen dat jij niet alleen minder calorieën binnenkrijgt maar ook nog eens meer calorieën verbrandt. En dat is het moment dat je nog meer zult afvallen.

Hoe moet je sporten als je wilt afvallen?

Je kunt op talloze verschillende manieren sporten en tegelijkertijd gewicht verliezen. Het voornaamste doel ligt bij het verbranden van zo veel mogelijk calorieën. En dat kun je op twee primaire manieren doen. Allereerst kun je aan de slag met cardio, maar daarnaast kun je ook aan de slag met krachttraining.

Cardio wijst redelijk voor zich. Je gaat voor een bepaalde tijd rennen, wandelen of doet aan een teamsport. Iedere minuut verbrand jij een bepaald aantal calorieën. Hoe meer minuten jij actief bezig bent, hoe meer calorieën je hierbij verbrandt. Zo kun je tijdens het rennen op een snelheid van 11 km/uur ongeveer 11,5 calorieën per minuut verbranden. Maar als jij gaat roeien dan verbrand je al snel 20 tot 25 calorieën per minuut. Hoe intensiever de cardio, hoe meer calorieën jij uiteindelijk verbrandt.

Daarnaast kun jij ook aan de slag met krachttraining. Deze vorm van training is een van de meest efficiënte manieren om gedurende de dag zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Als jij in de ochtend verschillende spieren traint dan zijn deze spieren gedurende de dag langere tijd gespannen en moeten deze ook herstellen. Dit houdt in dat het lichaam gedurende de dag calorieën blijft verbranden en jij dus vet kunt verliezen. Zo kun je met een goede sessie tussen de 500 en 1000 calorieën verbranden, afhankelijk van de oefeningen die jij tijdens de training uitvoert.

Hoe snel verlies jij hiermee vet?

Er zit een hele wetenschap achter het verbranden van lichaamsvet. Voor iedere kilo lichaamsvet moet je ongeveer 8000 calorieën verbranden. Dit houdt in dat als jij 30 dagen lang ongeveer 260 calorieën per dag meer verbrandt dan jij binnenkrijgt, je ongeveer 1 kilo lichaamsvet per maand verliest.

Zo kun je dus redelijk gemakkelijk uitrekenen wat jij per dag moet verbranden en moet binnenkrijgen om binnen een bepaalde periode jouw streefgewicht te bereiken. Als jij 10 kilo wilt afvallen dan moet jij in totaal 80000 calorieën meer verbranden dan binnenkrijgen. Als jij voortaan 500 calorieën per dag minder eet en 500 calorieën per dag verbrandt met cardio of krachttraining, dan ben jij dus ongeveer 80 dagen bezig om jouw streefgewicht te bereiken.


Dit is een gesponsord artikel