Het is weer tijd voor soep! Deze keer een overheerlijke broccolisoep met venkel en kurkuma. Een heerlijk romige soep boordevol smaak die je binnen 30 minuten op tafel zet.

Bij het vorige venkelrecept, deze heerlijke salade, schreef ik nog dat ik eigenlijk bijna nooit venkel koop… Ondanks dat vind ik het wel echt een onwijs lekkere groente. Daarom is nu de uitdaging; vaker met venkel koken! En daar is deze heerlijke soep het eerste resultaat van. De venkel en broccoli combineren perfect met de kurkuma en de romige kokosmelk.

venkel - broccolisoep

De Magimix is zo’n blender die iedereen wel kent. Een blender die zoveel meer kan dan alleen maar smoothies maken. Ik kreeg een apparaat thuisgestuurd om eens goed te testen en dat testen neem ik dan natuurlijk vrij serieus 😉 . Er zitten verschillende standen op deze power blender, je kunt deze met de hand bedienen maar er zitten ook 5 automatische programma’s op; reiniging, gestampt ijs, smoothie, soepen en ijsdesserts.

Ik begin dus met een soeprecept. De warme soep gaat in de blender en ik moet toch even uitvogelen hoe het nu helemaal werkt. De soep is binnen no-time helemaal romig en zacht en ik kan je vertellen; zo smaakt de soep ook! Heel anders dan hoe het normaal wordt met de staafmixer, deze soep heeft bijna een fluwelen textuur!

Wat overigens ook heel fijn is van deze blender is het reinigingsprogramma. Na het maken van de soep vul ik de kan met lauwwarm water, drupje afwasmiddel erin en het programma even laten draaien. De kan is weer helemaal schoon! Love it!

venkel - broccolisoep

Venkel-broccolisoep met kurkuma

Een heerlijke en gezonde soep.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 g broccoli (ongeveer een halve)
 • 1 venkel
 • 0,5 tl kurkuma
 • 0,5 tl kerrie
 • 750 ml groentebouillon
 • 100 ml kokosroom

Instructies

 • Maak de broccoli en venkel schoon en snijd in stukken. Houd wat van het venkelgroen over voor de garnering.
 • Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de broccoli en venkel 5 minuten aan. Voeg de kurkuma en kerrie toe en bak 3 minuten mee.
 • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
 • Doe de soep in de blender en start het ‘soep’ programma.
  (Geen Magimix? Het kan ook met de staafmixer of in een “normale” blender, let er wel op dat je de blender niet te vol doet).
 • Verdeel de soep over de kommen, giet er naar smaak kokosroom in en garneer met het venkelgroen.

Pin deze venkel-broccolisoep!