Chocolade, mij kun je er oprecht heel erg blij mee maken. Deze Toblerone mousse is dan ook zo’n snoepreceptje dat mij heel erg lekker gesmaakt heeft. Enne… nog leuker; onwijs makkelijk om te maken!

Deze Toblerone mousse is de uitkomst van de foodblogswap van deze maand. Ik heb de smaak weer te pakken hoor! Ik vind het namelijk oprecht leuk om op de sites van andere foodies te neuzen en daar een lekker receptje uit te kiezen en dat te koken. Met een eigen twist uiteraard, want dat is wat het juist zo leuk maakt.

Het originele recept van de Toblerone mousse vind je hier op de website van Duizenden1dag. Het originele recept is al niet heel moeilijk om te maken, maar ik heb het nog iets makkelijker gemaakt! Wel voegde ik wat frambozen toe, omdat dat gewoon altijd een lekkere combinatie is.

Toblerone mousse

Ingrediënten, voor ongeveer 5 personen

  • 3,5 el melk
  • 150 g Toblerone
  • 225 ml slagroom
  • 100 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • handje frambozen

Bereiding

Breek de Toblerone in stukken en smelt samen met de melk au-bain-marie. Roer goed door elkaar en zorg dat alles gesmolten is.
Haal van het vuur en laat de gesmolten chocolade afkoelen.

Klop in en kom de 225 ml slagroom goed stijf.

Meng eerst 1/5 van het slagroom mengsel door de chocolade. Voeg vervolgens het chocolademengsel bij de slagroom en spatel er doorheen.

Verdeel het mengsel over 5 glaasjes/kommetjes en laat in ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.

Klop de resterende slagroom met 1 el suiker stijf en garneer hiermee de Toblerone mousse. Verdeel er naar smaak frambozen over.