Het QO Amsterdam is een lifestyle hotel met daarin een geweldig restaurant genaamd Persijn. Je proef het waarschijnlijk al, ik ben enthousiast! Ik laat je er in dit artikel meer van zien met veel foto’s. Wedden dat jij ook enthousiast wordt?!

Persijn heeft een Hollandse keuken met alleen maar ingrediënten van eigen bodem én ingrediënten die op dat moment in seizoen zijn. Alles draait om eerlijk- en duurzaamheid, vernieuwen en uiteraard gerechten boordevol smaak. Dat alles gaat gepaard met een geweldig mooi interieur, fijne sfeer en prettige bediening.

Persijn

Wij waren ook meteen echt onder de indruk van het interieur; een warme, gezellige, open en hippe uitnodigende sfeer. Ze hebben zitjes aan het raam, en verder genoeg tafels en stoelen voor grote en kleinere groepen. De open keuken nodigt uit tot een kijkje nemen, ik vind dat altijd zo tof om te zien.

Wij kregen verschillende gerechten van de kaart te proeven en uiteraard laat ik je die hier ook zien. Per gang 2 verschillende gerechten en voor mij inclusief bijpassende wijnen. We hebben genoten! Alle smaken klopten, de borden zagen eruit als feestjes en ja; wij waren enthousiast!

Persijn

We begonnen met de een witlof gerecht en de caprese. Het gerecht met de witlof verraste ons echt onwijs, ik zou namelijk zelf helemaal niet snel witlof bestellen in een kaart. Maar zodra die is klaargemaakt zoals ze dat doen bij Persijn lust ik hem elke week wel!

De tomaat is een klassieke caprese salade in een modern jasje. Zo mooi dat het eigenlijk zonde is om deze aan te snijden.

Persijn

De volgende twee gerechten die op tafel komen zijn een couscous gerecht en kalfswang.

De couscous is romig met bloemkool, hazelnoten en vadouvan olie. Weer zo’n overheerlijk verrassend gerecht! De kalfswang is onwijs mals en heeft een gemberkrokantje en wordt geserveerd met hete bliksem.

Persijn
Persijn

Dan de nagerechten; we krijgen een vegan worteltaart en een wentelteefje van suikerbrood. En weer; zo lekker! De vegan worteltaart is echt een aanrader en het wentelteefje zou ik elke dag wel lusten.

Mocht je nou een keer gaan eten bij Persijn; ik kan je aanraden om dat meteen ook in het QO hotel te overnachten. Het is luxe en echt een hotel om even lekker bij te komen. En boek dan vooral ook het ontbijt erbij; in Persijn én a la carte.

Persijn in QO Amsterdam
Amstelvlietstraat 4A
1096 GG Amsterdam


Ik ben hier op uitnodiging gaan eten. Uiteraard zijn alle meningen in dit artikel gebaseerd op mijn eigen ervaring.