Oh, dit gerechtje wil je echt een keer maken voor de lunch! De combinatie van fetamousse, tomaatjes en peterselie is echt heerlijk op een snee zuurdesembrood. Echt genieten, zo boordevol smaak.

Alweer enkele weken geleden werd ik geïnterviewd voor een 10-delige videoserie voor De Ondernemer. Er worden in 10 afleveringen verschillende vragen behandeld over zzp’s en de zaken die ons bezighouden. Ik werd gefilmd in mijn kantoor, de ideale plek dus om ook meteen een stukje video te maken hoe ik aan het koken ben.

fetamousse

In die videoserie zie je me dus dit overheerlijke recept maken. Uiteraard kan ik het jullie niet onthouden, want echt… deze wil je!

Ook kwam ik er tijdens het filmen achter dat ik dat toch wel erg leuk vind om te doen! Ik twijfelde al langer… zou ik nou wel of niet filmpjes gaan maken voor FoodQuotes. En moeten dat dat alleen recepten zijn of mag het meer inhoud hebben? Overigens zit dat idee nu heel serieus in mijn hoofd, dus het kan zomaar zijn dat dat binnenkort echt gaat gebeuren!

fetamousse

Met onderstaand recept kun je ongeveer 6 boterhammen beleggen, afhankelijk van de grootte van jouw boterhammen en hoe dik je de fetamousse smeert uiteraard…

Fetamousse met honingtomaatjes en peterselie

Heerlijk als lunch!
Voorbereiding10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 200 g zuivelspread (of roomkaas)
  • 140 g feta
  • 10 cherrytomaatjes (honing)
  • 3 el peterselie verse

Instructies

  • Doe de roomkaas en feta in de keukenmachine en mix tot je een romig (en fluffy) mengsel hebt.
  • Verdeel de mousse in een dun laagje over een boterham.
  • Snijd de tomaten in stukjes en verdeel er samen met de peterselie over.
  • De mousse kun je in een afgesloten bakje enkele dagen bewaren in de koelkast.

Pin dit lekkere recept!