Dat noten gezond zijn en perfect passen in een gezonde levensstijl is niet onbekend. Daarom wil ik vandaag eens inzoomen op 1 van mijn favoriete noten: amandelen. Ik geef je tal van redenen om ze meer te eten! Van gezondheidsreden tot lekkere recepten.

1. Amandelen zijn gezond

Amandelen en vele andere noten zijn niet alleen erg lekker, ze zijn vooral ook gezond. Zorg wel dat je zoveel mogelijk kiest voor ongebrande en ongezouten noten. Zoals ik al eerder schreef in dit artikel over gezonde vetten :

‘Noten zijn een algemeen bekende vorm van gezonde vetten. De beste keuzes zijn; walnoten, amandelen en macadamia noten. (….) Het fijne aan noten/zaden/pitten is dat deze makkelijk toe te voegen zijn aan meerdere eetmomentjes van de dag.’

Naast de gezonde vetten bevatten amandelen ook veel vitamine E, zijn ze rijk aan kalium en vezels.

Foto door:  Tetiana Bykovets

2. Makkelijk verkrijgbaar

Noten zijn hier goed en makkelijk verkrijgbaar. Je koopt ze in de winkel, online of op de markt. Als ik ga winkelen verdwijnt er standaard een zakje noten in mijn mandje, amandelen hebben hierin toch wel echt mijn voorkeur. En, voor de gemakswinkelaar (wat ik stiekem zelf ook wel ben); amandelen kopen doe je ook online! Handig om meteen een lekker voorraadje aan te leggen van verschillende noten.

3. Koken en bakken

Amandelen zijn perfect om mee te koken en bakken. Strooi ze eens over je salade of maak er amandelmeel van en bak er een heerlijk taartje mee. Of wat denk je van spijs? Ja, dat is in de basis gemaakt van amandelen!

Verder zijn amandelen of amandelmeel veelgebruikt bij mensen die paleo eten omdat je er echt lekkere pannenkoeken en ander zoet mee kunt maken. Daarnaast passen ze ook perfect in de keto/koolhydraatarme levensstijl omdat ze, je raadt het al, koolhydraatarm zijn.

rijstsalade
Rijstsalade met stoofpeertjes – Ohmydish

72 recepten met amandelen

Om je te laten zien wat voor lekkers je er allemaal mee kunt maken heb ik een lijst voor je gemaakt met .. overheerlijke recepten! Het grootste gedeelte is zoet, maar tussen de hartige recepten staat ook genoeg lekkers!

Hartige recepten met amandelen

Amandel perentaartjes
Amandel perentaartjes – Keuken atelier

Zoete recepten met amandelen

Appeltaart met spijs
Appeltaart met spijs en amandelen – FoodQuotes

Pin dit artikel!


Dit is een gesponsord artikel