Deze cheesecake met vers fruit is overheerlijk fris en romig en heeft in verhouding héél veel koekjes(bodem). Een heerlijk taartje voor het voorjaar en het past perfect bij de paas brunch/lunch. Of gewoon als een lekker gebakje bij de koffie.

Als je het aan de kenners vraagt zullen ze je vertellen dat dit recept uit verhouding is. Gelukkig mag ik hier, op mijn website, lekker doen wat ik het lekkerste vind! En dat is dus op deze manier met veel koekjes, want als ik echt heel erg eerlijk ben; ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n fan van cheesecake.

Jup, I said it….

cheesecake met vers fruit

Al tijden wilde ik een cheesecake maken, ja ik weet het… Simone, waarom wil je het maken als je het niet superlekker vindt? Nou gewoon, voor de looks (het staat zo mooi op de paastafel) en in deze verhouding met veel koekjes vind ik het al stukken beter.

Alle andere recepten die we maakten tijdens de paasshoot komen deze 2 weken ook nog online. We hebben meer dan genoeg inspiratie in petto! Een deel van de recepten vind je op deze website en het andere deel op Anja’s Food & Blog.

cheesecake met vers fruit

Mocht je nu echt super nieuwsgierig zijn naar de recepten die je kunt verwachten, ik deelde een sneakpreview van alle recepten op mijn Facebook en Instagram pagina. Klik hier om een kijkje te nemen.

Cheesecake met vers fruit

Een heerlijk taartje voor het voorjaar en het past perfect bij de paas brunch/lunch
Bereiding20 minuten
Wachttijd1 uur 20 minuten
Totale tijd1 uur 40 minuten
Porties: 1 taartje

Ingrediënten

Ingrediënten bodem

  • 150 gr digestive koekjes
  • 60 gr roomboter

Ingrediënten cheesecake

  • 200 gr roomkaas
  • 100 ml slagroom
  • 85 g suiker
  • 0,5 tl vanille extract

Topping

  • (vers) fruit naar smaak

Instructies

  • Zet alvast een springvorm van 20 cm doorsnede klaar en vet deze goed in.
  • Smelt de roomboter in een pannetje. Verkruimel ondertussen de koekjes (bijvoorbeeld in een zakje door er op te slaan met een pan/deegroller, of in je keukenmachine).
  • Meng de roomboter en koekkruimels goed door elkaar. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de springvorm minimaal 60 minuten in de koelkast, zodat de bodem hard wordt.
  • Klop met een mixer (of in je keukenmachine met garde) de roomkaas luchtig.
  • Voeg de slagroom, suiker en vanille toe en mix tot je een romig en stevig mengsel hebt.
    Schep het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de springvorm weer in de koelkast voor minimaal 60 minuten.
  • Garneer net voor het serveren met vers fruit naar wens.

Pin deze cheesecake!