Een aspergegerecht mag eigenlijk echt niet ontbreken met pasen. Deze groene asperge plaattaart smaakt niet alleen echt overheerlijk, maar is ook nog eens makkelijk te maken zonder al te veel voorbereiding.

Overigens is deze plaattaart uiteraard ook perfect voor of na pasen. Als diner, lunch of hartige snack; je kunt er echt alle kanten mee op. Uiteraard kun je er dan ook voor kiezen om 1 grote plaattaart te maken in plaats van 2 kleinere zoals ik hier doe. Lekker als diner met een frisse salade on-the-side.

Ik ben trouwens ook weer echt blij dat het aspergeseizoen is aangebroken, als ik iets lekker vind dan is het wel asperges! Op alle mogelijke manieren; verwerkt in de soep, gekookt, gegrild.. noem het maar op! Groen, wit; i love it all! Ik ben dan ook van plan om dit jaar weer goed te gaan genieten van veel asperges, minimaal 1 keer per week. Maar vaker ga ik zeker niet uitsluiten…

groene Asperge plaattaart

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 1 ei
  • 250 g ricotta
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 10 g dille, vers
  • 10 g bieslook, vers
  • 100 g groene aspergetips
  • 4 el amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de bladerdeeg verpakking.

Rasp de parmezaanse kaas en hak de dille en bieslook fijn.

Rol het bladerdeeg uit en snijd deze doormidden, zodat je 2 rechthoeken hebt. Vouw van beide de randen naar binnen, zodat je een rand hebt van 1 cm.

Klop het ei los en bestrijk hiermee de randen.

Het resterende ei meng je in een kom met de ricotta goed door elkaar. Voeg de parmezaanse kaas, dille, bieslook en een flinke snuf zout en peper toe.

Verdeel het mengsel over de binnenkant van de 2 bladerdeeg plakken.

Leg hier de groene aspergetips in en bak de plaattaarten ongeveer 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Verhit een koekenpan (zonder olie) op middelhoog vuur en rooster hierin het amandelschaafsel. Bestrooi hiermee de groene asperge plaattaart net voor het serveren.

Asperge plaattaart