Ok, deze vegan champignon paté wil je gewoon echt een keer maken! Het is namelijk echt zo ongelofelijk lekker!! Perfect bij de brunch/lunch maar eigenlijk gewoon voor elke dag voor op je boterham, cracker of toastje.

Ik denk dat veel van mijn lezers het niet (meer) weten, ik heb namelijk een tijd in de keuken van een restaurant gewerkt. Van vrijdag t/m zondag stond ik dagen zoete aardappelfriet te snijden én ik was chef zoodles. Uiteraard waren die zoodles/spirelli/courgette spaghetti natuurlijk het lekkerste wat je als hoofdgerecht kon bestellen, boordevol liefde van mij 😉

Als voorgerecht hadden we een champignon paté op de kaart staan en die was echt zo ongelofelijk lekker! Deze werd overigens altijd gemaakt door de chef en tot vandaag weet ik eigenlijk niet hoe en wat ze er precies in deed. Maar ik denk dat mijn versie er zeer zeker niet voor onderdoet!

Champignon pate

Deze vegan champignon paté is echt een aanrader om te maken. Het is weer eens wat anders om op je brood te smeren, maar doet het ook perfect op een feestje! En, als je vegan of vegetarisch bent of bezoek krijgt dan is dit al helemaal een aanrader!

Champignon pate
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Vegan champignonpate

De lekkerste pate zonder vlees!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 1 kommetje

Ingrediënten

 • 1 el olijfolie
 • 1 rode ui
 • 6 teentjes knoflook
 • 400 g kastanje champignons
 • 1.5 tl gedroogde tijm
 • 1.5 tl sojasaus (of coconut aminos)
 • 150 g walnoten
 • snuf peper en zout

Instructies

 • Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze.
 • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
 • Maak de champignons schoon en snijd in grove stukken. Voeg samen met de tijm toe aan de pan en bak tot de champignons gaar zijn.
 • Hak de walnoten grof.
 • Doe het champignonmengsel, tijm, sojasaus en walnoten in de keukenmachine en mix tot een fijn en romig mengsel.
 • Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.

Speciaal voor pasen heb ik samen met mijn moeder van Anja’s Food & Blog een dag in de keuken staan en allemaal lekkers gecreëerd. Neem ook zeker even een kijkje op haar website waar alle lekkere inspiratie bij elkaar staat plus een aantal handige tips om een uitgebreide paasbrunch te plannen!

Pin deze vegan champignon paté!

vegan champignon pate