Wat voor mij niet kan missen in deze paas-receptenweek is een heerlijke soep. Ik wilde eens wat anders maken dan ik normaal doe en dat resulteerde in deze prei-aardappelsoep. Zonder vlees/room/etc en dus helemaal vegan.

Ik bedenk me net, het vorige recept dat ik met jullie deelde was (is) ook vegan. Toen ik bezig was met de voorbereidingen voor deze week vroeg ik op instagram waar jullie naar op zoek zijn. Daar kwamen verschillende dingen naar voren, waaronder dus vegetarische of vegan opties. Dus ik vond het wel leuk om daar ook wat mee te doen!

Soep, als ik iets lekker vind is het soep. Ik zou zo een compleet kookboek kunnen vullen met soeprecepten! Deze prei-aardappelsoep is dan ook lekker genoeg om het boek te halen kan ik je vertellen. Haha dus laat het me vooral weten als daar behoefte aan is… ga ik er mee aan de slag. 😉

Prei-Aardappelsoep

Prei-aardappelsoep

Deze vegan soep is echt heerlijk en fluweelzacht.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 el olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 prei
 • 150 g aardappel
 • 750 ml groentebouillon
 • 1 bosje peterselie

Instructies

 • Verhit de olijfolie in een soeppan.
 • Snijd de knoflook fijn en fruit deze aan in de pan.
 • Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Voeg toe aan de pan en bak 5 minuten aan.
 • Schil de aardappel en snijd in blokjes, voeg toe aan de pan en bak enkele minuten mee.
 • Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen.
 • Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer, of in een blender.
 • Serveer de soep met de peterselie.
prei-aardappelsoep