Kleine gerechtjes zijn perfect als lunch, bij de brunch of als voorgerecht. Deze met aubergine en feta gevulde portobello wil je zeker een keer maken. Het is namelijk onwijs lekker en de aubergine doet het zo goed in deze combinatie.

Voor een lopende samenwerking word ik uitgedaagd om meer te doen met aubergines. Lekkere en veelzijdige recepten waar iedereen thuis ook mee aan de slag kan gaan, nou dat past helemaal in mijn straatje! Aubergine is namelijk onwijs veelzijdig. We trappen af met deze gevulde portobellos.

Overigens zie je op de foto’s verschillende soorten aubergines liggen, ja ze zijn er in meer soorten en maten dan de standaard paarse aubergine in de supermarkt. Als je wel eens bij de Turkse supermarkt boodschappen doet kom je al iets meer variaties tegen dan bij andere winkels. De witte, groene en zelf oranje versie kom je daarentegen in maar weinig winkels tegen. Precies om die reden heb ik ook besloten om voor dit recept de “standaard” aubergine te gebruiken.

aubergine

Het verbaast mij om te lezen dat maar 1 op de 10 Nederlanders wel eens aubergines eet. Echt zo weinig maar ja? Typisch toch?! Ik bedoel; ze liggen voor het grijpen in elke supermarkt, ze zijn onwijs veelzijdig en boordevol gezonde vezels. Perfect voor een gezonde levensstijl. Een mooie groente dus om met regelmaat wat lekkers mee te maken. Ik was echt in de veronderstelling dat dit een veel gegeten groente was, maar schijnbaar heb ik het dus toch mis!

Jammer! En ik vind dus echt dat we daar met z’n allen wel wat verandering in mogen brengen. Deze gevulde portobello is natuurlijk al een overheerlijk recept, maar voor meer informatie en recepten kun je ook eens een kijkje nemen op www.aubergine.nl.

Zoals dit recept voor gevulde portobello. Een ideaal recept om met pasen op tafel te zetten tijdens de brunch/lunch of als voorgerecht. Ik wist het wel hoor!

aubergine

Met aubergine en feta gevulde portobello

Kleine gerechtjes zijn perfect als lunch, bij de brunch of als voorgerecht. Deze met aubergine en feta gevulde portobello wil je zeker een keer maken. 
Voorbereiding10 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 3 porties

Ingrediënten

 • 1 el olijfolie
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 aubergine
 • 1 tomaat
 • 75 g feta
 • 1 handje peterselie
 • 3 portobellos

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
 • Snijd de knoflook fijn en bak deze aan in de hete koekenpan. Blijf regelmatig roeren.
 • Snijd de aubergine in kleine blokjes, voeg toe aan de pan met een snuf zout en peper en bak tot de aubergine bijna gaar is.
 • Snijd de feta en tomaat (zonder zaadlijsten) in blokjes. Hak de peterselie fijn.
 • Roer feta, tomaat en peterselie door het aubergine mengsel. Vul hiermee de portobellos.
 • Bak de portobellos 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Pin it!

portobello met aubergine

Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles mijn eigen mening.