Als je van de lekkere ontbijtjes bent, dan wil je vast deze granola van gepofte rijst eens maken! Ik had nog een half zakje gepofte rijst liggen en wilde daar eens wat lekkers mee maken; nou dat is gelukt!
Ik kan me eerlijk gezegd niet meer herinneren wanneer ik die rijst gekocht heb.. dat kan maar 1 ding betekenen: lang geleden! Maar ach, hij was nog houdbaar en wat kan er nu echt mis gaan met gepofte rijst?! Voor de paastafel leek het me een goed idee als er ook iets van granola en yoghurt op zou staan. En zo is dit receptje geboren!
Ik vind het bij dit recept lastig om aan te geven voor hoeveel personen of porties het is. Ik vermoed rond de 6 a 8. Maar dat is echt helemaal afhankelijk van hoeveel je per portie eet. Zelf ben ik bijvoorbeeld echt fan van veel (heel veel) granola en weinig yoghurt.
Granola van gepofte rijst
Ingrediënten
- 60 g gepofte rijst
- 45 g amandelschaafsel
- 15 g roomboter
- 2 el honing
- 15 g kokosbloesemsuiker
- 0.5 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Smelt de roomboter, honing en suiker in een steelpannetje. Laat even goed borrelen en zet dan het vuur uit.
- Schep er gepofte rijst, amandelschaafsel en kaneel doorheen. Stort het mengsel op de bakplaat en verdeel gelijkmatig in een plak.
- Bak de granola 7 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep de granola om en bak nog eens 7 minuten. - Haal uit de oven en laat compleet afkoelen voordat je het in stukken breekt.
- De granola van gepofte rijst kun je het beste in een afgesloten pot bewaren.
Trackbacks/Pingbacks