Recepten Zoet

Banoffee taart

Banoffee taart

Tags:     

Jaja, eindelijk is het dan zo ver: het recept voor de overheerlijke Banoffee taart! Een smaakvolle taart die het perfect doet op elk feestje, vooral als je van banaan, pecannoten en karamel houdt. Klinkt goed toch?

De Banoffee pie is echt een klassiek gebakje. Of gebak, zeg maar gerust gebak want het is nogal een pie. Een brosse bodem met banaan, slagroom, dulche de Leche en noten/chocolade. Vorig jaar beloofde ik een vriend dat ik voor hem zo’n taart voor z’n verjaardag zou maken. Uiteraard wel met eigen twist (ik kan het niet laten), daarom als taart met biscuit.

Laat je overigens echt niet afschrikken/tegenhouden door onderstaand recept. Het valt mee, echt! Ik heb gewoon alles zo uitgebreid mogelijk beschreven dus dan is het nogal flink wat tekst 🙂

Met onderstaand recept maak je een flinke taart voor 10-12 personen.

Banoffee taart

Voor de Fudge in het recept gebruik ik deze van Lonka. Voel je uiteraard vrij om een fudge naar keuze te gebruiken.

Tip: Maak het beslag voor de biscuits echt in 2 keer. Of maak alles in 1 keer en bak dan ook alles in 1 keer. Je kunt namelijk het beslag niet een uur op je aanrecht laten staan, dan gaat alle luchtigheid eruit.

Banoffee taart

Een smaakvolle taart die het perfect doet op elk feestje, vooral als je van banaan, pecannoten en karamel houdt. 
Voorbereiding30 min
Bereiding1 uur
Oventijd1 uur 30 min
Totale tijd3 uur

Ingrediënten

Biscuits

  • 8 eieren
  • 240 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 180 g bloem
  • 70 g maizena

Crème

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 8 el suiker
  • 1 tl vanille extract

Vulling/garnering

  • 210 g fudge caramel
  • 30 ml slagroom
  • 120 g pecannoten
  • 2 bananen
  • 1 kneepje citroensap
  • 10 schuimpjes

Instructies

Biscuits

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een bakvorm van 20 cm klaar en vet goed in.
  • Neem de helft van de ingrediënten (dus 4 eieren, 120 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 90 g bloem en 35 g maizena).
  • Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.
  • Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.
  • Giet in de bakvorm en bak 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.
  • Herhaal bovenstaande voor de tweede biscuit.

De vullingen

  • Doe de mascarpone in een kom en klop met een handmixer luchtig
  • Voeg de slagroom, suiker en vanille extract toe en mix met de handmixer tot het mengsel dik is. (2-3 minuten) Zet in de koelkast terwijl je verder gaat met de rest.
  • Smelt de fudge samen met de slagroom zachtjes in een pannetje op laag vuur. Blijf goed roeren tot je een mooie egale massa hebt.
  • Snijd de bananen in plakjes en vervolgens in stukjes. Meng in een kommetje met een klein kneepje citroensap door elkaar.
  • Hak de pecannoten grof.

Het maken van de taart

  • Snijd de biscuits doormidden, zodat je 2 lagen hebt.
  • Leg een bodem op een houten plank. Verdeel hier overheen de karamel, probeer ongeveer 1 centimeter van de rand weg te blijven.
    banoffee
  • Leg er een tweede laag op, druk zachtjes aan. Verdeel 3 flinke eetlepels van het mascarpone mengsel hierover, maak daarbij de buitenste ring iets hoger. Bestrooi met de pecannoten, blijf weer ongeveer 1 centimeter van de rand weg.
  • Leg er een derde laag op, druk zachtjes aan. Verdeel 3 flinke eetlepels van het mascarpone mengsel hierover, maak daarbij de buitenste ring iets hoger.  Bestrooi met de bananenstukjes, blijf weer ongeveer 1 centimeter van de rand weg.
  • Leg dan de bovenste laag erop. Verdeel over de bovenkant 2-3 eetlepels van het mascarpone mengsel en strijk zo glad mogelijk.
  • Doe de restant van het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit hiermee eventuele openingen aan de zijkanten dicht. Pak vervolgens een deegschraper of paletmes die je tegen de taart aanzet. Schraap de overtollige vulling er van af. Maak tussendoor je deegschraper/paletmes schoon.
  • Vervolgens kun je de bovenkant van de taart garneren naar wens met schuimpjes, banaan en pecannoten.
  • Zet de taart in de koelkast zodat alles lekker koud wordt. Haal ongeveer 20-30 voordat je hem gaat serveren uit de koelkast.

Pin it!

banoffee taart

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • - WINACTIE -
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yumm, daar is 'ie dan hoor! 🙌 De aller-aller-allerlekkerste tomatensalsa voor bij je chips! Vorige week bezocht ik samen met Linse de fabriek van @boederijchips en maakten we er deze lekkere dip. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In mijn stories deel ik het filmpje (de allereerste die ik ooit maakte van een recept, dus 🙈 go-easy-on-me) hoe ik deze lekkere dip maak. Binnenkort komt uiteraard ook nog het recept online. Maar voor nu wil ik jullie deze lekkere winactie niet onthouden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij ook zo'n lekker chipspakket winnen? Geef deze foto een like en reageer met emoticons om aan te geven hoeveel jij van chips houdt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn reactie zou zijn: 🥰😁🥳🤤👏🥔🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chips #boerderijchips #borrel #borrelplank #dip #chipsndip #lekkerdippen #tomatensalsa #tomaten #pepertje #basilicum #lekkerfris #weereenswatanders #kadootje #winnen #win #winactie #snack #tussendoortje #netflixandchill #snoepen #vrijmibo #borrelen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • Met deze gevulde appels zet je eens wat anders op tafel! 🍎Maar 6 ingrediënten, waarvan ik er 5 standaard in huid heb, zijn nodig om er mee aan de slag te gaan.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Romige kaneelvulling, nootjes en appel; het lijkt eigenlijk gewoon op een nieuwe versie van de appeltaart. Lekker gegrild; op de bakplaat, barbecue of in de grillpan voor nét dat beetje extra.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, ook overheerlijk als ontbijt! 😍 Mocht je zin hebben in iets lekkers dit weekend. Of tag hieronder gewoon even iemand die dit wel voor je mag maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appel #appeltaart #gegrildeappel #kaneel #kaneelvulling #romig #pistache #pistachenootjes #lekkersnoepen #ontbijt #nagerecht #snack #grillen #bakplaat #bbq #lekkerrecept #lekkereten #feedthefeed #feedfeed #smullen #ditiszolekker #eetsmakelijk #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodie #foodquotesnl
  • Mag ik even een 🙌 🥰 ❤️ voor jullie?!!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vind het namelijk echt GE-WEL-DIG dat zoveel berichtjes krijg van jullie door mijn stories. Natuurlijk, ik ben graag open over vanalles en nog wat en daar heb ik totaal geen problemen mee. We zijn allemaal hetzelfde toch?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo gingen de gesprekken de afgelopen tijd over staand plassen, mannen/vrouwen/kinderen die een mening hebben 😉 , dode vissen in de tuin en vanalles daar tussenin. Love it!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ok, daar wilde ik je even voor bedanken! Ik vind die interactie namelijk echt het toffe van Instagram.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne woensdag!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, deze happy foto is gemaakt bij @umamibyhan_restaurants tijdens de foodbloggerstour door Eindhoven die ik in mei organiseerde.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#thanks #thankyou #dankjewel #geweldig #dankbaar #loveit #liefde #gesprekken #persoonlijk #foodie #umami #umamibyhan #foodievibesonliny #eindhoven #eindhovencity #eindhovenfood #eindhoven_city #eindje #mocktail #ijsthee #foodblogger #foodbloggerstour #foodie #foodquotesnl
  • Ok, ik weet niet hoe het met jou zit... Maar ik ben echt groot fan van nacho's. 🤤 Het liefste met veel zoute chips, veel kaas en eigenlijk gewoon echt alles erop en eraan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Om het dan toch nog een beetje gezond te houden (af en toe 😅), vind ik deze variant van gegrilde courgettes een goed alternatief. De Sriracha-mayo maakt dit gerecht helemaal af en geeft net wat extra kick.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ideetje voor de lunch? Ik vind van wel namelijk 🥰.
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#courgette #gegrildecourgette #grillen #nacho #nachos #sriracha #srirachamayo #lunch #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #snack #diner #vrijmibo #lekkereten #lekkerrecept #allesdraaitomdebalans #foodie #vegetarisch #zondervlees #wwproof #foodquotesnl
  • Er staat weer een overheerlijk recept online! Eentje zonder vlees, maar met aubergine 🍆 in de hoofdrol. Deze auberginestoof wil je echt een keer maken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aubergine kan namelijk echt een goede vleesvervanger zijn door de structuur en zijn mogelijkheid om smaken op te nemen. Een lekker, vegetarisch en plantaardig recept. Dusse, ja: aanradertje hoor!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben trouwens wel benieuwd: eet jij vaak vegetarisch (of wellicht vegan)? Ik merk namelijk dat wij tegenwoordig steeds vaker een maaltijd eten zonder vlees.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aubergine #auberginestoof #stoof #stoven #autocook #slowcooker #diner #rijst #plantaardig #vegan #vegetarisch #zondervlees #komkommersalsa #lekkereten #lekkerrecept #koken #recept #wewv #watetenwevandaag #maaltijd #gezondemaaltijd #receptontwikkeling #feedfeed #foodie #foodquotes
  • Oh.. ik wil terug! Ik wil weer naar Toscane, of ja... gewoon lekker zorgeloos op vakantie en genieten ❤️.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik zo naar deze foto kijk voel ik gewoon mijn geluk 🥰. En besef ik me dat ik het reizen gemist heb... Waar wij vroeger vaak op citytrips en vakantie gingen is dat de laatste tijd wat minder. We hebben nog steeds niks te klagen hoor, maar het mag wel weer wat vaker. Luxe? Jazeker! Maar daar werken we dan ook hard genoeg voor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Om nog even dat vakantie gevoel vast te houden: het verslag van onze Toscane trip staat nu op m'n blog. Inclusief foto's van de @villatent , wat er zo kraakte, foto's van dagtripjes, hotspots én wat ik te weinig at 😢🤭. Al nieuwsgierig?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m'n bio om naar het artikel te gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#vakantie #vacation #holiday #travel #travelgram #instatravel #opreis #toscane #italie #montepulciano #genieten #genietmomentje #lekkerleven #luxe #genietmetvolleteugen #villatent #glampen #glamping #toscane #foodie #hotspots #foodieopreis #foodquotesnl
  • Wellicht had je het gisteren al gezien; deze overheerlijke limoen-yoghurt cupcakes staan op de blog.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een lekker receptje dat eigenlijk gewoon echt té makkelijk is. Het is echt alleen maar een kwestie van mengen 🙌! Een kind kan de w... ehh... cupcakes maken 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg vooral de link in m'n bio (of in m'n stories) en ga aan de slag in de keuken. Stuur je me een fotootje als je ze gemaakt hebt?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#cupcakes #cake #cakes #muffins #limoen #citrus #yoghurt #skyr #lekkereten #lekkerrecept #snack #tussendoortje #koffietijd #foodblogswap #lekkersnoepen #allesdraaitomdebalans #nogeentjedan #lekkerbakken #hhb #heelhollandbakt #foodie #foodquotesnl
  • Boodschappen voor 12 gerechten om te koken en te fotograferen. Allemaal lekkers! Of tenminste... heel eerlijk; mosselen vind ik dus niet lekker. En sommige producten gebruik ik zelf echt nooit, maar zijn voor opdrachten wel nodig.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overigens heb ik er geen moeite mee om met dingen die ik niet lekker vind recepten te bedenken/maken 👩‍🍳. Er is altijd wel iemand in m’n omgeving die het wél lust. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze boodschappen zijn van 2 weken geleden en waren de laatste grote boodschappen voor een fijne opdracht. Nu is het even iets rustiger dus kan ik even vol in m’n eigen site investeren. Ook fijn!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boodschappen #groceries #boodschappendoen #groenten #groente #knolselderij #erwtjes #mosselen #bulgur #allemaallekkers #lekkereten #lekkerkoken #recepten #opdracht #receptontwikkeling #zzper #zzp #eigenbaas #ondernemendevrouwen #fotografie #foodfotografie #feedfeed #foodie #foodquotesnl