Deze Turkse eieren met spinazie stonden al een hele tijd op mijn lijstje om eens te maken. Overigens zijn ze wel met een twist, want zo werkt dat als foodie toch? Altijd nét even wat anders doen! Dit gerecht is echt perfect als lunch of goed vullend ontbijt.

Ook deze maand doe ik weer mee met de FoodblogSwap en ik werd gekoppeld aan Eva van Eef Kookt Zo. Nu is Eva zelf al superleuk, maar haar blog is minstens zo leuk! Erg blij dus dat ik aan haar gekoppeld werd. Kiezen was overigens nog best wel een dingetje als er zoveel lekkers online staat…

Turkse eieren met spinazie

Ik koos voor haar recept ‘ei ui de oven met spinazie en tomaat’, vooral omdat ik meteen moest denken aan de Turkse eieren. Mooie reden ook om dat geweldig mooie pannetje uit Turkije meteen te gebruiken! Ik gebruik ze al vaker om in het weekend een omelet in te bakken of als mooi bord voor food fotografie. Maar nu ook eindelijk op mijn website zoals ze “bedoeld” zijn; met ei!

Aan het originele recept van Eva maakte ik een kleine aanpassing; iets meer ei én met een pittig botersausje. De originele Turkse eieren worden gepocheerd en met yoghurt geserveerd, maar deze versie met crème fraîche vind ik eigenlijk veel lekkerder!

Turkse eieren met spinazie

Turkse eieren met spinazie

Een overheerlijk recept voor ontbijt of lunch.
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Oventijd15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 120 g spinazie
 • 1 el olijfolie
 • 4 eieren
 • 50 g creme fraiche
 • 6 cherry tomaatjes
 • 50 g roomboter
 • 1 tl cayennepeper
 • 0,25 tl komijn
 • 1 tl Za'atar kruidenmix optioneel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 • Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie 1 minuut aan op middelhoog vuur.
 • Snijd de cherry tomaatjes doormidden.
 • Verdeel de spinazie over het pannetje/ovenschaal. Verdeel daar de crème fraîche, cherry tomaatjes en eieren over.
 • Bak het pannetje ongeveer 15-18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Tot de eieren de garing hebben die jij het lekkerste vindt.
 • Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje en voeg de cayennepeper en komijn toe. Roer goed door.
 • Serveer de eieren met het pittige botersausje naar smaak. Bestrooi met de za’atar kruiden.

Pin it!

Turkse eieren