Stom, deze frisse salade met mango moest eigenlijk online komen voor de pasen. Maar ergens is er dus iets misgegaan in m’n planning. Gelukkig is dit recept altijd lekker! Ook na de pasen 🙂

Ik kan me zo voorstellen dat je deze salade met mango eet als lunch, diner maar ook als bijgerecht bij de barbecue is deze overheerlijk. De combinatie van smaken is gewoon echt perfect als je het mij vraagt. Een heerlijk en op en top zomer recept! Vooral het frisse van de limoen geeft een heerlijke extra kick.

Overigens ben ik zelf niet de aller-allergrootste fan van veldsla. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom… maar ik koop eerder gemengde sla of zo’n salade trio op kluit. Die laatste is denk ik mijn echte favoriet. Alhoewel bij sommige gerechten de romaine of ijsbergsla veel lekkerder is.

salade met mango
salade met mango

Frisse salade met mango

Een heerlijke salade!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding5 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 70 g veldsla
 • 120 g gerookte kip
 • 1 rode ui
 • 0.5 mango
 • 7 g peterselie
 • 0.5 limoen
 • 2 el olijfolie
 • 1 snuf zout

Instructies

 • Was de veldsla en doe in een schaal.
 • Snijd de gerookte kip en mango in kleine blokjes, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn. Meng in een schaaltje door elkaar.
 • Voeg het sap van een halve limoen, olijfolie en een flinke snuf zout toe. Meng door elkaar.
 • Verdeel het mango-kip mengsel over de salade net voor het serveren.

Pin deze frisse salade met mango!