Halverwege juni ga ik samen met mijn man voor een lang weekend naar Toscane. Vandaag neem ik je mee in de voorbereidingen van een Foodie. Wat zijn de plannen? Waar gaan we slapen? Wat willen we zien? En het aller belangrijkste: wat willen we eten?

Italië is een land waar ik echt van geniet. Voor mijn werk ben ik er veel, erg veel, geweest en op vakantie toch net iets minder. Manlief is echter nog nooit in Toscane geweest dus het wordt tijd dat hij gaat meedelen in mijn liefde voor deze mooie Italiaanse streek!

Glamping in Toscane

De vraag is altijd, waar gaan we overnachten? Het kamperen in de camper in Amerika is ons onwijs goed bevallen en ik dacht meteen; deze vakantie wil ik gaan glampen! Iedereen kent het ondertussen wel, het luxe broertje van kamperen: glamping. Een tent die al staat, slapen in normale bedden én met een beetje geluk; je eigen sanitair.

Mijn man en ik zijn best wel luxe-paardjes. Kamperen in een tent op een luchtbed en met de wc-rol onder je arm naar de toilet? Dat zul je ons echt niet snel zien doen. Maar we houden wel heel erg van de natuur en de vrijheid die er toch wel bij hoort. Glamping is voor ons dus de perfecte keuze.

Na wat zoeken op google komen we op de website van Villatent terecht en wat we daar zien bevalt ons erg goed! De keuze was dan ook al snel gemaakt; We gaan 4 nachten slapen in een luxe tent op Camping La Chiocciola. Inclusief hangmat, keukenblok, barbecue én koffie apparaat! (en eigen sanitair, wat wij erg prettig vinden dus)

Ik zie mezelf al helemaal daar op dat bankje zitten met m’n eerste kopje koffie. Nu duimen dan we dan ook supermooi weer hebben! Nu al zoveel zin in! En kijk even hoe fijn dat er uit ziet:

villatent
Klik op de foto om de Villatent Luxe te bekijken.

Ik heb nu al zo’n vermoeden dat we deze manier van vakantie vieren heerlijk gaan vinden. Vooral door de combinatie van buiten zijn en luxe. Mocht dat dus het geval zijn dan heeft Villatent 39 locaties door heel Europa. Lijkt me een mooi streven om die allemaal uit te testen!

Onze locatie en wat we gaan doen

We verblijven dus in Toscane en wel precies in Capannole – Bucine. Overigens vliegen we op Pisa waar we een autootje huren, dus we rijden er lekker naartoe. Vanuit de camping zijn we binnen een uurtje in Florence en binnen 40 minuten in Siena; de perfecte uitvalsplek dus!

We hebben 3 volle dagen te besteden, nu is dat natuurlijk niet superlang.. maar lang genoeg om wat cultuur op te snuiven. Of we echt naar Florence én Siena gaan weet ik nog niet, 1 van die 2 wordt het sowieso. Of wellicht wel Volterra / Siena en Florence overslaan. Het gaat heel erg afhangen van onze mood (willen we relaxen of juist veel zien?) en ook wel het weer.

Oh en door het laatste artikel dat ik hieronder deel wil ik eigenlijk ook echt naar San Gimignano! Perfect want dat ligt bij Siena en Volterra in de buurt.

villatent

Toscane-tips van andere bloggers

Op Facebook deed ik in een bloggersgroep een oproepje; waar moeten we echt heen in Toscane, wat is leuk om te doen en wat wil je echt niet missen? Het is voor mij alweer een lange tijd geleden dat ik in Toscane ben geweest dus ik kan wel wat tips gebruiken.

  • Eefsfood deelt een artikel met haar hoogtepunten van een week in Toscane, van restaurantjes tot plaatsen en fietstochtjes.
  • Via IkReis krijg ik de tip om zeker de hop-on hop-off bus te gebruiken om langs de bezienswaardigheden in Florence te gaan.
  • Met of zonder kinderen, Parco di Pinocchio (vlakbij Lucca) is een aanrader volgens kidseropuit.
  • Food & Spots geeft tips voor Lucca, een geweldig mooi en gezellig stadje. Daarnaast schreven ze ook nog een artikel met 6 andere tips voor de omgeving van Pisa. Genoeg te zien!
  • Op zoek naar een schilderachtig stadje langs de kust? Cinque Terre is waar je moet zijn! VakerVrolijk ging er op bezoek.
  • Er zijn verschillende warmwaterbronnen in Toscane te vinden, Wellnessspots schreef er een artikel over. Voor ons helaas net iets te ver rijden.
  • Volterra is een stadje waar ik zeker op bezoek wil gaan, na het lezen van het artikel van Travellust weet ik het al helemaal zeker!
  • Op de website van Foodinista staan verschillende inspiratie artikelen, met vooral veel eten (lekker!).
  • Volgens Lifelicious mag een bezoekje aan San Gimignano niet ontbreken. Ik zag in het artikel dat hier een ijsmaker een winkeltje heeft die 2 keer wereldkampioen is geweest. Daar wil ik heen!
San Gimignano – foto van Lifelicious

Heel eerlijk gezegd heb ik dus niet specifieke foodie voorbereidingen getroffen tot nu toe. Op vakantie laat ik me namelijk altijd graag verrassen! Het is namelijk zo dat je in Italië echt bijna overal lekker kunt eten, koken kunnen ze daar wel! Over het algemeen probeer ik weg te blijven bij de grote toeristenrestaurants maar zoek ik juist een osteria of trattoria op.

Ik heb er zin in! Mocht je nu nog tips hebben voor me; laat het hieronder vooral weten!

toscane

Dit artikel is geschreven voor een samenwerking, uiteraard is alles mijn eigen mening/beleving.