Wist jij dat aubergine zo lekker veelzijdig is dat je er ook deze aubergine tempura mee kunt maken? Een overheerlijk recept met een Oosterse twist die je met gemak thuis maakt.

Bijna iedereen kent de tempura gerechten wel die je tegenwoordig volop kan bestellen in restaurants. Vaak zijn ze gemaakt met garnalen of verschillende groentes. Zo vind ik zelf broccoli en asperge echt hemels in een tempura jasje! Daarom vind ik het zo tof om dit lekkere recept met aubergine met jullie te delen!

aubergine tempura

Aubergine is echt onwijs veelzijdig en je kunt er zoveel lekkers mee maken! Dat maakt deze groente toch wel echt ideaal en een echte krachtpatser. Je kunt ze namelijk in veel gerechten gebruiken doordat ze echt de smaak opnemen van de kruiden/toevoegingen die je gebruikt.

Deze aubergine tempura is ook weer eens wat anders dan anders! Doordat de aubergine eerst even mag marineren in zout, gaat het bittere (dat ze soms wel eens kunnen hebben) helemaal weg. Het krokante korstje maakt ze echt helemaal af samen met de sojasaus om in te dippen. Heerlijk!

Mocht je nu meer willen lezen over aubergines neem dan eens een kijkje op aubergine.nl. De website staat boordevol informatie en heerlijke recepten. Daarbij hebben ze nu een toffe winactie lopen! Vul dus vooral even in dat je een receptje van mijn hand gaat maken en maak kans op € 250,- stoptegoed! Meedoen aan de actie doe je hier.

aubergine tempura

En hierbij ook meteen iets compleet nieuws op de website; voortaan zien alle recepten er zo uit! Ik kreeg steeds meer vragen hoe mensen de recepten konden printen en hoelang de bereidingstijd precies was. Nou daar heb ik nu dus het antwoord op gevonden! In de toekomst veranderen alle recepten op deze website naar deze look, maar zoals je kunt begrijpen heeft dat nogal wat werk nodig 🙂

Aubergine tempura

Heerlijk knapperige aubergine, perfect als bijgerecht of onderdeel van een tafel vol hapjes.
Voorbereiding30 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

 • 1 aubergine
 • 1 tl zout
 • 100 g bloem
 • 2 eieren
 • 75 g panko
 • 0,5 tl cayennepeper
 • 1 tl paprikapoeder
 • 6 el olijfolie
 • 2 el poke Sushi & Salad sprinkle
 • naar smaak sojasaus

Instructies

 • Snijd de aubergine in plakken van 1 cm. Snijd deze plakken in reepjes van 1 cm zodat je frieten hebt.
 • Doe de aubergine in een kom en bestrooi met het zout. Hussel goed door elkaar en laat 30 minuten staan. Dep daarna droog met keukenpapier.
 • Doe de bloem in een kommetje. Kluts de eieren in een ander kommetje. Pak een derde kommetje en meng daarin de panko, paprikapoeder, cayennepeper en een snuf zout.
 • Verhit een koekenpan met de olijfolie. (de olijfolie moet de hele bodem bedekken)
 • Haal de aubergine eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens de panko. Herhaal tot de aubergine op is.
 • Leg de aubergines in de hete olie en bak ze enkele minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
 • Leg op een bord, bestrooi met de poke Sushi & Salad sprinkle en serveer met sojasaus.
aubergine tempura

Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles mijn eigen mening.