De zoete variant wordt op welke websites gedeeld, maar deze hartige kaiserschmarrn met groenten wil je ook echt eens maken! Overheerlijk als lunch en gewoon een erg lekker en gezond recept voor elke dag.
Zoals jullie wel weten ben ik echt team #lunchenzonderboterham . Zo sporadisch lunch ik met een boterham of broodje maar die keren zijn echt op 1 hand te tellen. Daarom probeer ik wel altijd veel te variëren in mijn lunches, geen probleem want je kunt er zoveel kanten mee op! Deze hartige kaiserschmarrn zijn echt heerlijk en een aanrader om eens te maken.
Het fijne aan dit recept (mocht je daar rekening mee houden) is dat het helemaal paleo en keto is. Oh en met een kleine aanpassing ook nog eens WW (Weight Watchers) Proof! Yup, i said it! En omdat ik het zeg moet ik natuurlijk ook even het aantal WWpunten vermelden. Dat is: 6 punten per portie. Vervang dan het amandelmeel door gewone bloem.

Dit gerecht is natuurlijk niet echt super fotogeniek. Maar ja, lekker is het wel! Dit zijn overigens ook de gerechtjes waar je me echt blij mee kunt maken; boordevol groenten, vullend, voedzaam én makkelijk om te maken.
Hartige kaiserschmarrn
Ingrediënten
- 0,5 courgette
- 60 g wortel julienne
- 0,5 el olijfolie
- 1 ei
- 60 ml (amandel)melk
- 2 el amandelmeel
- naar smaak zout & peper
Instructies
- Maak de courgette schoon en rasp deze grof.
- Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de courgette en wortel 4 minuten aan.
- Splits het ei. Voeg aan de dooier de (amandel)melk, amandelmeel en zout & peper toe en roer goed door elkaar. Klop het eiwit met een snufje zout luchtig.
- Schep de groenten uit de pan en meng met het dooiermengsel. Schep het opgeklopte eiwit er doorheen.
- Verhit de pan weer op middelhoog vuur en schep het beslag in de pan. Bak 4 minuten aan deze kant.
- Draai de pannenkoek om, verdeel in stukjes en bak nog eens 3-4 minuten.
Notities

Ik heb dit nu al twee maal gemaakt, is erg lekker, maar ik krijg er niet zo’n “koekjes” uit zoals jij. Bij mij blijft het meer een “brij”. Maar wel een lekkere brij!
Oh haha, gelukkig is het wel lekker! Kun je er ook geen omelet van bakken die je daarna “kapot” maakt?