Hotspots Inspiratie

Foodbloggerstour door Eindhoven

foodbloggerstour Eindhoven

Tags:     

2 Mei was het zover, de dag dat ik een foodbloggerstour door Eindhoven organiseerde. Ik liet een groep van 5 bloggers (en een geweldige fotografe) mijn stad Eindhoven zien inclusief een aantal van mijn favoriete hotspots én om het echte Eindhoven gevoel vast te houden bleven ze ook overnachten.

Ik koos specifiek voor bloggers die niet in Eindhoven of omgeving wonen. Juist om hun (en hun volgers) te laten zien hoe geweldig deze Brabantse stad is.

Als ik erop terug kijk weet ik gewoon dat het echt een geslaagde 1,5 dag was. Boordevol gezelligheid, lekker eten, Eindhoven en perfecte hotspots. Het voelde een beetje als je verjaardagfeest. Je kent het wel; weken (of maanden) van organiseren en plannen, de avond ervoor ben je wat zenuwachtig ‘gaat alles wel goed?’ en ‘ben ik niks vergeten’, dan is de dag zover en is het helemaal geweldig en ’s avonds lig je met een grote glimlach in bed na te genieten.

https://www.nisbets.nl
foodbloggerstour Eindhoven

De bloggers die erbij waren zijn: Andrea van Anniepannie, Eva van Eefkooktzo, Eefje van Eefsfood, Desmond van Our Hangry Kitchen, Joor van JoorKitchen. Daarnaast was Linse van Linse fotografie erbij om alles vast te leggen. Alle foto’s in dit artikel zijn dan ook door haar gemaakt. Alle 35… ik kreeg er meer dan 100 en dit is de selectie, want ik kon natuurlijk weer eens niet kiezen. Daarbij spreken de foto’s ook gewoon boekdelen.

De restauratie

We begonnen de foodbloggerstour bij De Restauratie. Een iconische plek in het station van Eindhoven en ook meteen de perfecte ontmoetingsplek om je dag in Eindhoven te beginnen. We krijgen heerlijke gebakjes (van lokale helden) en perfecte cappuccino’s met hondjes. Té schattig toch?!

foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven

Het restaurant werd in 1950 geopend en is in 2018 helemaal in ere hersteld. Een mix van originele en authentieke elementen en nieuwe design meubels; alles is perfect op elkaar afgestemd en het is gewoon écht heel erg mooi. Ze serveren zoet & hartig en dat allemaal van lokale ondernemers.

De Restauratie
Stationsplein 23-01 (boven in het station aan de stadskant)
– Eindhoven
www.derestauratie.com

foodbloggerstour Eindhoven

Op deze plek schuiven ook Rik en Aniek aan van Eindhoven365. Vanuit deze hotspot krijgen we namelijk een rondleiding van een uur door het centrum van Eindhoven. Met veel achtergrond informatie en verborgen pareltjes.

Down Town Gourmet Market

Een overdekte hotspot die niet meer weg te denken is uit Eindhoven is Down Town Gourmet Market. De ontmoetingsplek middenin het centrum van Eindhoven, toch een beetje verstop in een zijstraatje… maar als je hem eenmaal gevonden hebt wil je er nooit meer weg. De sfeer is er namelijk echt geweldig!

Je vind hier 21 verschillende eetgelegenheden, echt waar: er is hier voor iedereen iets lekkers. Turks, Grieks, Surinaams, ijs, pannenkoeken, Vietnamees… het is er allemaal! Het maakt niet uit waar je zin in hebt, je vindt het hier. Het fijne is dan ook dat iedereen aan tafel iets anders kan bestellen waardoor niemand concessies hoeft te doen. Of wat denk je van gewoon een tafel vol verschillende lekkere dingen?!

foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven

Wij nemen plaats aan een tafel in het midden van de market en onze tafel wordt ramvol gebouwd met zoveel lekkers! We kregen overheerlijke zoete aardappeltoast met gerookte zalm van Pim’s Potatoes, 3 verschillende pides van Ziya’s Taste, broodjes carpaccio (in verschillende smaken) van Carpaccio Chop en nog 2 planken vol met lekkere hapjes en bijpassende sausjes van Vietnamama. Pure verwennerij!

Down Town Gourmet Market
Smalle Haven 2-24
– Eindhoven
www.downtowngourmetmarket.com

Hey Days

De nieuwste hotspot in het rijtje dat we een bezoekje brachten is Hey Days. Voor dit mooie restaurant moet je net een stapje buiten het centrum zetten, maar echt maar een klein stapje hoor.

Je bent bij Hey Deys aan het juiste adres voor heerlijke koffie, vegan cheesecake (die wil je!), lunch, hapjes en diner. Dat alles met een Turkse twist en mensen… dit is zo lekker! Een heerlijke menukaart en het interieur dat helemaal tot in de puntjes verzorgd is maken deze hotspot met recht dé hotspot van Eindhoven.

Sinds kort hebben ze ook een heerlijk terras achter in de tuin geopend. Perfect dus voor de zwoele zomeravonden! In het weekend zijn ze tot 2 geopend en voor de Hey Nights, lekker dansen onder het genot van heerlijke cocktails.

foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven

Hey Days
Grote berg 12 – Eindhoven
www.hey-days.nl

UMAMI by Han

Geen nieuwe hotspot, UMAMI by Han is een restaurant dat je op meerdere plekken in Nederland vind en ook al een paar jaar in Eindhoven. Je vindt er een moderne Aziatische keuken en alles draait om social dining. In Eindhoven is pasgeleden het interieur helemaal gerenoveerd en dat is zo onwijs mooi geworden!

Naast een mooi interieur kun je bij UMAMI by Han altijd terecht voor overheerlijke gerechten. Ervaar er de Chinese cultuur met overheerlijke gerechten tijdens lunch of diner. Vergeet ook zeker niet om er een thee- of wijnarrangement bij te nemen, wij kregen een voorproefje en dat was zo lekker!

foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven

UMAMI by Han
Kleine berg 57H – Eindhoven
www.umami-restaurant.com/eindhoven

Ginscal

Sinds vorige zomer is Ginscal geopend, op Stratumseind; een straat met alleen maar kroegen/bars. Bij Ginscal ben je aan het juiste adres voor overheerlijke cocktails; ze hebben 300 verschillende soorten gins en meer dan 100 verschillende agave spirits. De bar heeft een gezellige en echt eigen aankleding met heerlijke zitjes binnen en buiten.

De menukaart met drankjes is uitgebreid, zo uitgebreid dat kiezen lastig kan zijn! Echter is het personeel meer dan behulpzaam bij het kiezen van een cocktail die perfect bij jou aansluit. Kies voor een smaak, ruik aan verschillende soorten gins en kies daar diegene uit die jou het meest aanspreekt. Wedden dat jouw gin-tonic overheerlijk is?!

Geen fan van gin-tonic? No worries, er staan genoeg andere overheerlijke cocktails op het menu. Uiteraard ook alcoholvrije varianten.

foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven

Ginscal
Stratumseind 101 – Eindhoven
www.ginscal.com

Blue Collar Hotel Eindhoven

We sluiten de foodbloggerstour af bij het Blue Collar Hotel op Strijp-S. Slecht op 5 minuten (met de bus) vanuit het centrum van Eindhoven sta je in dit geweldige hotel inclusief gezellige bar en restaurant. Je weet het wellicht al; ik werk hier enkele uren in de week, dus ik ben sowieso fan!

We drinken nog wat lekkere drankjes en uiteraard moeten de bloggers nog even onze bekende Blue Collar Burger proberen!

De bloggers blijven hier slapen en ik kan je vertellen, na deze dag zijn we echt wel uitgeteld! Ik fiets naar huis met een glimlach op m’n gezicht om even wat uurtjes slaap te pakken.

Op vrijdag ochtend sta ik weer lekker op tijd in het Blue Collar Hotel want we sluiten de foodbloggerstour af met een lekker hotel-ontbijtje. Het ontbijt wordt geserveerd op de 4de verdieping van het hotel, waar je een geweldig mooi uitzicht hebt over Eindhoven.

foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven
foodbloggerstour Eindhoven

Blue Collar Hotel
Klokgebouw 10 – Eindhoven
www.bluecollarhotel.nl

Goodies uit Eindhoven en omstreken

Ik kan de bloggers natuurlijk niet naar huis sturen met lege handen, dus heb ik mijn favoriete producten uit Eindhoven en omstreken verzameld. Aan de ontbijttafel wordt nog gezegd; we moeten wel nog even worstenbroodjes en asperges halen voor we naar huis rijden. Nergens voor nodig; I got you covered!

foodbloggerstour Eindhoven

In de goodiebag:

De eerste foodbloggerstour door Eindhoven: een succes!

Ja, aan het begin zei ik het al maar ook aan het einde zeg ik het nog een keer: de foodbloggerstour door Eindhoven was een groot succes! Onwijs leuk om te organiseren, de dag zelf was onwijs gezellig en als ik erop terugkijk is het nog steeds tof.

Je kunt trouwens (bijna) alle instagram stories die die dag gemaakt zijn terugkijken via de highlight “Eindje” op mijn instagram profiel.

Dus wie weet, misschien nog een foodbloggerstour 2.0?

  reactie

 • Andrea 24 mei 2019 Beantwoord

  Lieverd het was zó onwijs leuk! Dikke complimenten voor de organisatie en voor het samenstellen van zo’n onwijs gezellig groepje. Ik kijk er met heel veel plezier op terug. Dankjewel! ❤️

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Tijd voor comfort food!
Gisteren keken wij iets te diep in het glaasje, dus nu is er behoeft aan friet met mayo!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helaas was de reden iets minder; we namen afscheid van een mooi mens, een dappere strijder. Hoe hard hij ook heeft gevochten (en ik beloof je; dat was harder dan menigeen, sommige mensen laten zelfs dokters versteld staan) het gevecht is geëindigd. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gisteren een mooi afscheid. Wat eindigde in een bijna volle dag van samenzijn. Iets teveel whiskey en wijn; maar dat is hoe hij het ook had gewild. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het was mooi ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#comfort #comfortfood #mayo #mayonaise #friet #frietjes #frietjemet #frites #patat #patates #diner #weekend #evenbijkomen #lekkereten #genieten #mooiafscheid #foodie #foodquotesnl
 • Mag ik alsjeblieft terug?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We zijn 2 dagen terug van onze heerlijke vakantie in Italië, maar yes: take me back! Mijn eerste kopje koffie ☕️ smaakte daar toch echt veel lekkerder hoor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lekker buiten op het terras van de @villatent , genieten van m’n kopje koffie in alle rust. 🥰 daarna lekker een ontbijtje maken en leuke dingen ontdekken in Toscane. Kan ik best aan wennen 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kreeg veel vragen van jullie tijdens ons verblijf daar over tips en dingen om te ontdekken en eten. Dus ik ga er een mooi inspiratie artikel van maken! Heb jij nog vragen? 👇 Let me know!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik bedacht me daar dat het me geweldig lijkt om een keer een workation te houden. In zo’n tent uiteraard! 🤗 In de ochtend lekker in alle rust werken en dan ‘s middags lekker relaxen aan het zwembad of fijne dorpjes ontdekken. 🥰🙌 nieuw doel!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#koffie #eerstekopjekoffie #camping #glamping #glamper #tent #campinglife #vacation #vakantie #holiday #relaxen #genieten #travel #travelgram #instatravels #instatraveling #foodieopreis #hetzwartegoud #reizen #workation #goals #nieuwdoel #villatent #samenwerking #italie #toscane #visittoscana #foodie #foodquotesnl
 • Gisteravond vond de meneer online het perfecte restaurant om te gaan eten. 10 minuten rijden vanaf onze camping en met goede recensies. 🥰 en oh my, dit was zo goed! De meneer is in vele andere dingen al mijn partner in crime, maar tegenwoordig heeft hij ook een neus voor hotspots. 🙌 Love it!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik at er ravioli gevuld met ricotta en spinazie. Verder was de halve kaart gevuld met eekhoorntjesbrood en er stond ook een fikse mand buiten. Ja dan weet je het wel toch?! Dat wil ik proeven! Dus ik at een steak met eekhoorntjesbrood en truffel. ❤️🤤 Het eten was echt overheerlijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh en dan het uitzicht met de ondergaande zon 🥰 dat maakt het feest compleet hoor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#ravioli #ricotta #porcini #eekhoorntjesbrood #filetto #truffel #tartoffo #delicious #heerlijkgegeten #italie #italy #toscane #travel #travels #traveltheworld #visittoscana #toscana #lecantine #hotspot #restaurant #foodie #foodieopreis #lekkereten #foodquotesnl
 • Mag ik hier voor altijd blijven?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals jullie wellicht al gezien hebben; we zijn in Toscane, specifiek in Bucine. En ohhh ❤️🥰 ik hou zo van Italië! Het klimaat, eten, de passie van de mensen... love it!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En dan het verblijf in deze luxe tent van @villatent 🙌❤️ hier kan ik wel aan wennen! Mijn eerste kopje koffie smaakt zoveel lekkerder zo in het zonnetje.
De tent is trouwens echt van alle gemakken voorzien; fijne bedden, keuken, Nespresso machine (heel belangrijk), badkamer, verschillende zitjes, BBQ én hangmat. Dit wil je toch?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#villatent #tent #glampen #glamping #camperen #luxe #vakantie #travel #genieten #zomer #vakantietip #vakantiehuis #vakantiegevoel #travelphotography #travelgram #travelling #italie #italia #toscane #toscany #samenwerking #foodie #foodieopreis #foodquotesnl
 • Naast koffie- en chipslover ben ik ook echt een soeplover ❤️. Als lunch, diner of tussendoortje en elk seizoen; je maakt mij er oprecht altijd blij mee.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag staat er weer een overheerlijk soeprecept online! Deze geroosterde paprika-tomatensoep wordt gemaakt met cherry tomaatjes en zit boordevol heerlijk smaken. 🧀 en de kaas maakt het helemaal af. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dusse, aan de kook zou ik zeggen! De directe link naar het recept staat in m’n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🙋🏼‍♀️🙋‍♂️ als je ook een echte soeplover bent!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #tomatensoep #paprika #cherrytomaatjes #lunch #diner #voorgerecht #kaas #kaasmeisje #wwproof #wwnl #soeplover #soup #paleopluskaas #kaasmaaktalleslekker #lekkerrecept #lekkereten #gezondeten #groenten #foodie #foodquotesnl
 • Mijn happy place is zeker in de keuken. Het ontwikkelen van recepten, wat lekkers koken en/of bakken en dat dan vervolgens fotograferen. ❤️ Ik word er elke dag weer blij van!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gelukkig en dankbaar dat ik dus daarvan mijn werk heb kunnen maken. Met het ontwikkelen van recepten voor mijn eigen websites én voor websites/kookboeken van opdrachtgevers hoop ik jullie elke dag te inspireren. 🙌 Overheerlijke recepten zonder ellenlange ingrediëntenlijsten maar wel altijd boordevol smaak.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En die dagen dat je geen zin hebt om in de keuken te staan? 🙋‍♀️ Ja die heb ik uiteraard ook wel!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor die dagen heb ik iets tofs voor jullie! Deel jouw mooiste moment in de keuken met #mijnkeukenmoment en #superkeukens op jouw Instagram en maak kans op een ‘kok aan huis’. Tot en met 14 juli maak je elke week kans op deze geweldige prijs, een diner op restaurantniveau bij je thuis (aangeboden door @superkeukens). Zelfs de afwas wordt gedaan!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Die afwas… dat vind ik stiekem wel het nadeel van al dat koken en bakken hoor 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
** Meedoen aan deze actie? Volg Superkeukens op Instagram en/of Facebook en deel je foto met de hashtags, tag een vriend/vriendin of doe mee via het formulier op hun website. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#keuken #kitchen #koken #happyplace #gelukkig #myhappyplace #dreamjob #droombaan #inspiratie #inspireren #foodie #foodieinhartennieren #allesdraaitometen #eten #zzp #eigenbaas #freelance #foodblogge #receptontwikkeling #foodfotografie #winnen #winactie #samenwerking #foodquotesnl
 • Goedemorgen! Ik ben team #lunchenzonderboterham maar eigenlijk ook team #ontbijtenzonderboterham .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pannenkoeken, yoghurt met cruesli en fruit, een omelet met groenten of gewoon een bordje met vanalles; 😍❤️ YUM!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat is jouw favoriete ontbijt?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#ontbijt #ontbijten #ontbijtje #breakfast #startvandedag #zondag #zondagsontbijtje #yoghurt #kokosyoghurt #granola #pangranola #frambozen #raspberries #paleo #gezondeten #lekkereten #zonderbrood #foodfotografie #fotografie #foodstyling #inopdrachtgemaakt #ondernemer #zzper #eigenbaas #recept #receptontwikkeling #foodie #foodquotesnl
 • Dat je in Eindhoven steeds meer hotspots vindt is geen geheim. Maar waar moet je nu precies heen voor al dat lekkers? Waar hebben ze de lekkerste burgers, gebakjes, salades of biefstuk?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik help je graag! Deze professionele eter gaat graag op onderzoek uit 😅. Vandaag staat mijn review online van mijn lunch bij @emma_eindhoven . Overigens, als je bij EMMA bent kun je gewoon niet anders dan afsluiten met zo'n geweldig mooi gebakje van @pinkiepatisserie 😍🤤.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel staat in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#restaurant #emma #emmaeindhoven #pinkie #pinkipatisserie #eindhoven #eindhoven_city #ehv #eindje #hotspot #Eindhovenfood #lekkereten #lunch #lunchen #burger #gebak #taartje #zoet #patisserie #proffesioneeleter #ontdekking #ontdekkingstocht #foodie #foodquotesnl