Deze komkommerrolletjes met hummus, walnoten en granaatappelpitjes zijn echt perfect als heerlijke lunch! Weer eens wat anders en daar hou ik van! #lunchenzonderboterham is weer helemaal aan hoor.

De laatste 2 weken ben ik weer vol bezig met het lunchen zonder boterham. Niet alleen vind ik het gewoon veel lekkerder, maar je kunt er ook zoveel meer mee qua afwisseling! Salades, soep, eigerechten of lekkere receptjes zoals deze komkommerrolletjes met hummus. Er is zoveel lekkers te maken!

komkommerrolletjes met hummus

Het idee voor dit lekkere recept kreeg ik op de website van MaartjeMaria, aan haar ben ik deze maand gekoppeld voor de Foodblogswap. Op haar website staan alleen maar vegan recepten en ik kwam erachter dat ik dat toch wel een beetje een uitdaging vind… Het originele recept is met gegrilde aubergines en als voorgerechtje voor kerst. Ik heb er een lekker en licht lunchgerechtje van gemaakt!

En die geweldige granaatappelpitjes vind ik dus echt zo mooi! Het lijken wel edelstenen, robijntjes… Ze maken dit gerecht echt alleen maar nog beter.

Zorg er trouwens voor dat je de walnoten écht fijn hakt en ze alleen in het midden strooit van de komkommerlinten, dan zijn ze veel makkelijker op te rollen. Ik maak het mezelf gemakkelijk in dit recept en gebruik kant-en-klare hummus (de verse en biologische van de grote blauwe supermarkt is erg lekker). Uiteraard kun je ook de hummus zelf maken, je bent dan alleen iets langer bezig. Of maak er deze feta-hummus bij!

komkommerrolletjes met hummus

Komkommerrolletjes met hummus

Een overheerlijk vegan lunchgerechtje.
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 4 el hummus
  • 2 el walnoten
  • 2 el granaatappelpitten

Instructies

  • Snijd de uiteindes van de komkommer en schaaf deze in de lengte in dunne plakken. Stop wanneer deze breken door de zaadlijsten en schaaf dan aan de andere kant.
  • Hak de walnoten fijn.
  • Besmeer elke komkommerlint met hummus, verdeel over het midden wat van de fijngehakte walnoten. Rol ze op en zet op een bord.
  • Garneer met de resterende walnoten en de granaatappelpitjes
komkommerrolletjes met hummus