Gezondheid Inspiratie Persoonlijk

Mijn WW – het nieuwe Weight Watchers – avontuur

Tags:     

Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over mijn WW- het nieuwe Weight Watchers – avontuur. Je hebt er vast al eens over gehoord toch? Ik vertel je graag hoe het mij bevalt en wat ik dan zoal eet.

Het is nog redelijk vers, ik begin nu net aan de derde week van mijn WW avontuur. Hoe het zo kwam? Heel eerlijk, tijdens en na mijn burn-out zijn er weer wat kilo’s aangekomen… nu is dat geen groot drama, maar ik merkte dat ik weer wat minder lekker in m’n vel kwam te zitten. En dat is wel erg!

Natuurlijk weet ik, als voedingsdeskundige, heel goed wat gezond eten is en wat niet. Maar toch vind ik dat bij mezelf af en toe lastig en was ik op zoek naar een stok achter de deur. Samen met de meneer, want die vond het er ook tijd voor. Ik had al eerder over WW gelezen en daar was de interesse al gewekt. Toen WW – het nieuwe Weight Watchers mij vroeg of ik een 21-daagse challenge aan wilde gaan kon ik natuurlijk niet anders dan volmondig ja zeggen.

weight watchers

WW – het nieuwe Weight Watchers

Ik volg (samen met mijn man) het digitale WW programma. Online geef je aan wat je weegt, hoe lang je bent en wat je streefgewicht is (of wellicht op hetzelfde gewicht blijven), aan de hand hiervan krijg je een aantal punten per dag.

Die punten; dat is het welbekende van WW; punten tellen! Ik mag per dag 25 punten eten (en drinken) en daarbij krijg ik nog 42 extra weekpunten. Die kun je eventueel inzetten voor verjaardagen of bijvoorbeeld als je een keer uit eten gaat.

Bij de programma’s hoort een app voor op je telefoon en die maakt alles zoveel makkelijker! Hierin kun je per dag alles handig bijhouden. En net zoals op de website van ww vind je hier lekkere recepten en Connect. Connect is een stukje in de app dat bijna lijkt op instagram, je kunt hier foto’s en andere updates delen over jouw WW avontuur.

Waar ik dacht dat ik het punten tellen lastig zou vinden valt me dat echt reuze mee. Het is vooral even wennen. In de app staan al veel voedingsmiddelen, vind je niet wat je zoekt? Dan kun je het artikel ook scannen. Of ik neem een kijkje in het boekje met voedingsmiddelen dat ik heb gekregen. Dat groenten, fruit, eieren en kip 0 punten zijn maakt het allemaal al echt stukken makkelijker!

Chocolade dripcake met aardbeien

Professionele eter

Ik ben natuurlijk een foodie in hart en nieren, ik noem me voor de grap dan ook regelmatig professionele eter. Elke dag ben ik met eten bezig, recepten ontwikkelen, food foto’s maken, inspiratie zoeken op internet, mijn Instagram is één en al eten en zo ook al mijn opdrachten en samenwerkingen staan in het teken van voeding.

Daarom is voor mij een echt streng dieet waarin ik bepaalde dingen echt niet mag eten gewoon heel lastig. Ja, ik vind de basis van paleo nog steeds geweldig (hallo groenten en fruit, love it!) maar soms wil ik ook wel eens wat extra.

Daarbij heb ik ook opdrachten die in de basis helemaal niet paleo en soms ook helemaal niet gezond zijn. Ook die wil ik gewoon kunnen proven of eten, want eten weggooien is gewoon eeuwig zonde. Ik ben en blijf een foodie en dat moet ondanks een gezonder eetpatroon niet veranderen.

Wat eet ik zoal op een dag?

Via instagram krijg ik onwijs vaak de vraag wat ik eet op een dag met die punten. Nou, ik kan je vertellen: heel veel lekkere dingen! Stel ik pak alles van hieronder met het hoogste aantal punten, dan kom ik op 18. Ik maf er dus 25 per dag; nog genoeg ruimte om eventueel wat te snacken hier en daar.

pannenkoeken met skyr

Ontbijt

Als ontbijt kies ik doordeweeks meestal voor een bakje skyr, met aardbeien en cruesli. De skyr en aardbeien zijn beide 0 punten, de cruesli 6.
In het weekend, ok en ook wat vaker doordeweeks, maak ik graag pannenkoeken met skyr. Deze zijn per 3 stuks, met aardbeien én poedersuiker 4 punten. Ik zal binnenkort dit recept met jullie delen 🙂

Lunch

Lunch is bij mij al snel een salade, dat vind ik nou eenmaal onwijs lekker. Ik heb echt een zwak voor lekkere groenten aangevuld met ei of kip. Het voordeel is dat al die groenten en ei/kip dus 0 punten zijn, ik maak het graag af met een eetlepel van mijn favoriete caesar dressing en die is 3 punten.

hartige kaiserschmarrn

Verder vind ik dit recept voor hartige kaiserschmarrn ook een heel goed idee! Die is 6 punten.

Diner

Diner vind ik ook makkelijk; als basis kies ik vaak groenten. Of gewoon lekker rechttoe-rechtaan; krieltjes, groenten en een stukje zalm. Het kan allemaal! Gewoon zorgen dat je geen halve kilo aardappelen eet en niks bakt in liters olijfolie, dan kom je een heel eind. Verder maakte ik ook al een heerlijke pasta pesto salade en zoveel meer lekkers.

Zoals deze salade met biefstuk, gebakken champignons en feta: zo lekker! Met 6 WW punten ook een perfecte keuze. Dan kun je er zelfs nog een broodje bij eten als je dat heel lekker vindt.

salade met biefstuk

En hoe nu verder?

De vraag is dan nog; gaan we verder met WW – het nieuwe Weight Watchers? Jazeker! We voelen ons er beide onwijs goed bij om weer wat bewuster om te gaan met onze voeding en het bevalt dan ook echt goed. Zelf vind ik het ook tof dat ik weer nieuwe inspiratie heb voor lekkere recepten.

En dan de meest gestelde vraag, hoe zit het met onze kilo’s? Mijn man is 2 kilo kwijt en ik 1,8 tot nu toe. En dan dat in 2 weken, not too shabby right? Al met al voelen we ons echt veel prettiger, nu al, en dat is toch wel het meeste waard!

Op naar jouw zomerfiguur met WW – het nieuwe Weight Watchers! Of ons zomerfiguur, alhoewel… dat zomerfiguur heb je altijd al. Alleen voelen we ons er dan net iets zelfverzekerder in.

Ik kreeg trouwens 2 kookboeken, snacks en een boodschappengids om een vliegende start te maken. Allemaal echt een aanrader als je ook met WW gaat starten. Ik heb een speciale kortingscode voor www.weightwatchersshop.nl ; gebruik WWsummer2019 voor €5 korting (op bestellingen boven de €20). Deze code kun je t/m 5 juni gebruiken.


Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles gebaseerd op mijn eigen mening.

  reactie

 • […] recept is lekker én gezond! Het past echt perfect binnen een gezonde levensstijl. Ook binnen WW- het nieuwe Weight Watchers; onderstaand recept is namelijk 6 punten = 1 punt per pannenkoek. Voor de WW volgers die bang zijn […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Tijd voor comfort food!
Gisteren keken wij iets te diep in het glaasje, dus nu is er behoeft aan friet met mayo!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helaas was de reden iets minder; we namen afscheid van een mooi mens, een dappere strijder. Hoe hard hij ook heeft gevochten (en ik beloof je; dat was harder dan menigeen, sommige mensen laten zelfs dokters versteld staan) het gevecht is geëindigd. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gisteren een mooi afscheid. Wat eindigde in een bijna volle dag van samenzijn. Iets teveel whiskey en wijn; maar dat is hoe hij het ook had gewild. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het was mooi ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#comfort #comfortfood #mayo #mayonaise #friet #frietjes #frietjemet #frites #patat #patates #diner #weekend #evenbijkomen #lekkereten #genieten #mooiafscheid #foodie #foodquotesnl
 • Mag ik alsjeblieft terug?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We zijn 2 dagen terug van onze heerlijke vakantie in Italië, maar yes: take me back! Mijn eerste kopje koffie ☕️ smaakte daar toch echt veel lekkerder hoor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lekker buiten op het terras van de @villatent , genieten van m’n kopje koffie in alle rust. 🥰 daarna lekker een ontbijtje maken en leuke dingen ontdekken in Toscane. Kan ik best aan wennen 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kreeg veel vragen van jullie tijdens ons verblijf daar over tips en dingen om te ontdekken en eten. Dus ik ga er een mooi inspiratie artikel van maken! Heb jij nog vragen? 👇 Let me know!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik bedacht me daar dat het me geweldig lijkt om een keer een workation te houden. In zo’n tent uiteraard! 🤗 In de ochtend lekker in alle rust werken en dan ‘s middags lekker relaxen aan het zwembad of fijne dorpjes ontdekken. 🥰🙌 nieuw doel!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#koffie #eerstekopjekoffie #camping #glamping #glamper #tent #campinglife #vacation #vakantie #holiday #relaxen #genieten #travel #travelgram #instatravels #instatraveling #foodieopreis #hetzwartegoud #reizen #workation #goals #nieuwdoel #villatent #samenwerking #italie #toscane #visittoscana #foodie #foodquotesnl
 • Gisteravond vond de meneer online het perfecte restaurant om te gaan eten. 10 minuten rijden vanaf onze camping en met goede recensies. 🥰 en oh my, dit was zo goed! De meneer is in vele andere dingen al mijn partner in crime, maar tegenwoordig heeft hij ook een neus voor hotspots. 🙌 Love it!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik at er ravioli gevuld met ricotta en spinazie. Verder was de halve kaart gevuld met eekhoorntjesbrood en er stond ook een fikse mand buiten. Ja dan weet je het wel toch?! Dat wil ik proeven! Dus ik at een steak met eekhoorntjesbrood en truffel. ❤️🤤 Het eten was echt overheerlijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh en dan het uitzicht met de ondergaande zon 🥰 dat maakt het feest compleet hoor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#ravioli #ricotta #porcini #eekhoorntjesbrood #filetto #truffel #tartoffo #delicious #heerlijkgegeten #italie #italy #toscane #travel #travels #traveltheworld #visittoscana #toscana #lecantine #hotspot #restaurant #foodie #foodieopreis #lekkereten #foodquotesnl
 • Mag ik hier voor altijd blijven?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals jullie wellicht al gezien hebben; we zijn in Toscane, specifiek in Bucine. En ohhh ❤️🥰 ik hou zo van Italië! Het klimaat, eten, de passie van de mensen... love it!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En dan het verblijf in deze luxe tent van @villatent 🙌❤️ hier kan ik wel aan wennen! Mijn eerste kopje koffie smaakt zoveel lekkerder zo in het zonnetje.
De tent is trouwens echt van alle gemakken voorzien; fijne bedden, keuken, Nespresso machine (heel belangrijk), badkamer, verschillende zitjes, BBQ én hangmat. Dit wil je toch?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#villatent #tent #glampen #glamping #camperen #luxe #vakantie #travel #genieten #zomer #vakantietip #vakantiehuis #vakantiegevoel #travelphotography #travelgram #travelling #italie #italia #toscane #toscany #samenwerking #foodie #foodieopreis #foodquotesnl
 • Naast koffie- en chipslover ben ik ook echt een soeplover ❤️. Als lunch, diner of tussendoortje en elk seizoen; je maakt mij er oprecht altijd blij mee.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag staat er weer een overheerlijk soeprecept online! Deze geroosterde paprika-tomatensoep wordt gemaakt met cherry tomaatjes en zit boordevol heerlijk smaken. 🧀 en de kaas maakt het helemaal af. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dusse, aan de kook zou ik zeggen! De directe link naar het recept staat in m’n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🙋🏼‍♀️🙋‍♂️ als je ook een echte soeplover bent!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #tomatensoep #paprika #cherrytomaatjes #lunch #diner #voorgerecht #kaas #kaasmeisje #wwproof #wwnl #soeplover #soup #paleopluskaas #kaasmaaktalleslekker #lekkerrecept #lekkereten #gezondeten #groenten #foodie #foodquotesnl
 • Mijn happy place is zeker in de keuken. Het ontwikkelen van recepten, wat lekkers koken en/of bakken en dat dan vervolgens fotograferen. ❤️ Ik word er elke dag weer blij van!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gelukkig en dankbaar dat ik dus daarvan mijn werk heb kunnen maken. Met het ontwikkelen van recepten voor mijn eigen websites én voor websites/kookboeken van opdrachtgevers hoop ik jullie elke dag te inspireren. 🙌 Overheerlijke recepten zonder ellenlange ingrediëntenlijsten maar wel altijd boordevol smaak.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En die dagen dat je geen zin hebt om in de keuken te staan? 🙋‍♀️ Ja die heb ik uiteraard ook wel!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor die dagen heb ik iets tofs voor jullie! Deel jouw mooiste moment in de keuken met #mijnkeukenmoment en #superkeukens op jouw Instagram en maak kans op een ‘kok aan huis’. Tot en met 14 juli maak je elke week kans op deze geweldige prijs, een diner op restaurantniveau bij je thuis (aangeboden door @superkeukens). Zelfs de afwas wordt gedaan!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Die afwas… dat vind ik stiekem wel het nadeel van al dat koken en bakken hoor 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
** Meedoen aan deze actie? Volg Superkeukens op Instagram en/of Facebook en deel je foto met de hashtags, tag een vriend/vriendin of doe mee via het formulier op hun website. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#keuken #kitchen #koken #happyplace #gelukkig #myhappyplace #dreamjob #droombaan #inspiratie #inspireren #foodie #foodieinhartennieren #allesdraaitometen #eten #zzp #eigenbaas #freelance #foodblogge #receptontwikkeling #foodfotografie #winnen #winactie #samenwerking #foodquotesnl
 • Goedemorgen! Ik ben team #lunchenzonderboterham maar eigenlijk ook team #ontbijtenzonderboterham .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pannenkoeken, yoghurt met cruesli en fruit, een omelet met groenten of gewoon een bordje met vanalles; 😍❤️ YUM!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat is jouw favoriete ontbijt?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#ontbijt #ontbijten #ontbijtje #breakfast #startvandedag #zondag #zondagsontbijtje #yoghurt #kokosyoghurt #granola #pangranola #frambozen #raspberries #paleo #gezondeten #lekkereten #zonderbrood #foodfotografie #fotografie #foodstyling #inopdrachtgemaakt #ondernemer #zzper #eigenbaas #recept #receptontwikkeling #foodie #foodquotesnl
 • Dat je in Eindhoven steeds meer hotspots vindt is geen geheim. Maar waar moet je nu precies heen voor al dat lekkers? Waar hebben ze de lekkerste burgers, gebakjes, salades of biefstuk?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik help je graag! Deze professionele eter gaat graag op onderzoek uit 😅. Vandaag staat mijn review online van mijn lunch bij @emma_eindhoven . Overigens, als je bij EMMA bent kun je gewoon niet anders dan afsluiten met zo'n geweldig mooi gebakje van @pinkiepatisserie 😍🤤.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De link naar het artikel staat in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#restaurant #emma #emmaeindhoven #pinkie #pinkipatisserie #eindhoven #eindhoven_city #ehv #eindje #hotspot #Eindhovenfood #lekkereten #lunch #lunchen #burger #gebak #taartje #zoet #patisserie #proffesioneeleter #ontdekking #ontdekkingstocht #foodie #foodquotesnl