Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over mijn WW- het nieuwe Weight Watchers – avontuur. Je hebt er vast al eens over gehoord toch? Ik vertel je graag hoe het mij bevalt en wat ik dan zoal eet.

Het is nog redelijk vers, ik begin nu net aan de derde week van mijn WW avontuur. Hoe het zo kwam? Heel eerlijk, tijdens en na mijn burn-out zijn er weer wat kilo’s aangekomen… nu is dat geen groot drama, maar ik merkte dat ik weer wat minder lekker in m’n vel kwam te zitten. En dat is wel erg!

Natuurlijk weet ik, als voedingsdeskundige, heel goed wat gezond eten is en wat niet. Maar toch vind ik dat bij mezelf af en toe lastig en was ik op zoek naar een stok achter de deur. Samen met de meneer, want die vond het er ook tijd voor. Ik had al eerder over WW gelezen en daar was de interesse al gewekt. Toen WW – het nieuwe Weight Watchers mij vroeg of ik een 21-daagse challenge aan wilde gaan kon ik natuurlijk niet anders dan volmondig ja zeggen.

weight watchers

WW – het nieuwe Weight Watchers

Ik volg (samen met mijn man) het digitale WW programma. Online geef je aan wat je weegt, hoe lang je bent en wat je streefgewicht is (of wellicht op hetzelfde gewicht blijven), aan de hand hiervan krijg je een aantal punten per dag.

Die punten; dat is het welbekende van WW; punten tellen! Ik mag per dag 25 punten eten (en drinken) en daarbij krijg ik nog 42 extra weekpunten. Die kun je eventueel inzetten voor verjaardagen of bijvoorbeeld als je een keer uit eten gaat.

Bij de programma’s hoort een app voor op je telefoon en die maakt alles zoveel makkelijker! Hierin kun je per dag alles handig bijhouden. En net zoals op de website van ww vind je hier lekkere recepten en Connect. Connect is een stukje in de app dat bijna lijkt op instagram, je kunt hier foto’s en andere updates delen over jouw WW avontuur.

Waar ik dacht dat ik het punten tellen lastig zou vinden valt me dat echt reuze mee. Het is vooral even wennen. In de app staan al veel voedingsmiddelen, vind je niet wat je zoekt? Dan kun je het artikel ook scannen. Of ik neem een kijkje in het boekje met voedingsmiddelen dat ik heb gekregen. Dat groenten, fruit, eieren en kip 0 punten zijn maakt het allemaal al echt stukken makkelijker!

Chocolade dripcake met aardbeien

Professionele eter

Ik ben natuurlijk een foodie in hart en nieren, ik noem me voor de grap dan ook regelmatig professionele eter. Elke dag ben ik met eten bezig, recepten ontwikkelen, food foto’s maken, inspiratie zoeken op internet, mijn Instagram is één en al eten en zo ook al mijn opdrachten en samenwerkingen staan in het teken van voeding.

Daarom is voor mij een echt streng dieet waarin ik bepaalde dingen echt niet mag eten gewoon heel lastig. Ja, ik vind de basis van paleo nog steeds geweldig (hallo groenten en fruit, love it!) maar soms wil ik ook wel eens wat extra.

Daarbij heb ik ook opdrachten die in de basis helemaal niet paleo en soms ook helemaal niet gezond zijn. Ook die wil ik gewoon kunnen proven of eten, want eten weggooien is gewoon eeuwig zonde. Ik ben en blijf een foodie en dat moet ondanks een gezonder eetpatroon niet veranderen.

Wat eet ik zoal op een dag?

Via instagram krijg ik onwijs vaak de vraag wat ik eet op een dag met die punten. Nou, ik kan je vertellen: heel veel lekkere dingen! Stel ik pak alles van hieronder met het hoogste aantal punten, dan kom ik op 18. Ik maf er dus 25 per dag; nog genoeg ruimte om eventueel wat te snacken hier en daar.

pannenkoeken met skyr

Ontbijt

Als ontbijt kies ik doordeweeks meestal voor een bakje skyr, met aardbeien en cruesli. De skyr en aardbeien zijn beide 0 punten, de cruesli 6.
In het weekend, ok en ook wat vaker doordeweeks, maak ik graag pannenkoeken met skyr. Deze zijn per 3 stuks, met aardbeien én poedersuiker 4 punten. Ik zal binnenkort dit recept met jullie delen 🙂

Lunch

Lunch is bij mij al snel een salade, dat vind ik nou eenmaal onwijs lekker. Ik heb echt een zwak voor lekkere groenten aangevuld met ei of kip. Het voordeel is dat al die groenten en ei/kip dus 0 punten zijn, ik maak het graag af met een eetlepel van mijn favoriete caesar dressing en die is 3 punten.

hartige kaiserschmarrn

Verder vind ik dit recept voor hartige kaiserschmarrn ook een heel goed idee! Die is 6 punten.

Diner

Diner vind ik ook makkelijk; als basis kies ik vaak groenten. Of gewoon lekker rechttoe-rechtaan; krieltjes, groenten en een stukje zalm. Het kan allemaal! Gewoon zorgen dat je geen halve kilo aardappelen eet en niks bakt in liters olijfolie, dan kom je een heel eind. Verder maakte ik ook al een heerlijke pasta pesto salade en zoveel meer lekkers.

Zoals deze salade met biefstuk, gebakken champignons en feta: zo lekker! Met 6 WW punten ook een perfecte keuze. Dan kun je er zelfs nog een broodje bij eten als je dat heel lekker vindt.

salade met biefstuk

En hoe nu verder?

De vraag is dan nog; gaan we verder met WW – het nieuwe Weight Watchers? Jazeker! We voelen ons er beide onwijs goed bij om weer wat bewuster om te gaan met onze voeding en het bevalt dan ook echt goed. Zelf vind ik het ook tof dat ik weer nieuwe inspiratie heb voor lekkere recepten.

En dan de meest gestelde vraag, hoe zit het met onze kilo’s? Mijn man is 2 kilo kwijt en ik 1,8 tot nu toe. En dan dat in 2 weken, not too shabby right? Al met al voelen we ons echt veel prettiger, nu al, en dat is toch wel het meeste waard!

Op naar jouw zomerfiguur met WW – het nieuwe Weight Watchers! Of ons zomerfiguur, alhoewel… dat zomerfiguur heb je altijd al. Alleen voelen we ons er dan net iets zelfverzekerder in.

Ik kreeg trouwens 2 kookboeken, snacks en een boodschappengids om een vliegende start te maken. Allemaal echt een aanrader als je ook met WW gaat starten. Ik heb een speciale kortingscode voor www.weightwatchersshop.nl ; gebruik WWsummer2019 voor €5 korting (op bestellingen boven de €20). Deze code kun je t/m 5 juni gebruiken.


Dit artikel is een samenwerking, uiteraard is alles gebaseerd op mijn eigen mening.