Oh my, ik heb me nu toch een lekker ontbijtrecept voor jullie! Deze pannenkoeken met skyr zijn namelijk gewoon écht hemels… zo lekker dat je ze het liefste elke dag zou eten. En waarom ook niet?

Via instagram heb ik al een aantal leuke mensen leren kennen, het merendeel is dame en daarbij hoort Renate van FoodLoveLifeBeing ook. We kletsten wat af via instagram en alweer een tijdje geleden kwam ze op bezoek. We hebben gezellig gekletst en als echte foodies; er moest natuurlijk ook gegeten worden. Ze had een overheerlijke aspergesoep bij én ze maakte de perfecte pannenkoeken met yoghurt. Deze pannenkoeken, daar staat Renate voor mij bekend om. Ze is de pannenkoeken-koningin. Daarom vind ik het ook extra tof dat ik hier haar recept ga delen!

pannenkoeken met skyr

Dit recept is lekker én gezond! Het past echt perfect binnen een gezonde levensstijl. Ook binnen WW- het nieuwe Weight Watchers; onderstaand recept is namelijk 6 punten = 1 punt per pannenkoek. Voor de WW volgers die bang zijn voor hun punten: met wat poedersuiker kom je dan per portie op 4 punten. Oh en lekker veel vers fruit niet vergeten he!

Voor de perfecte pannenkoeken gebruik je geen boter/olie in de pan. Als jij een pan hebt met anti-aanbaklaag; vertrouw ons maar, dat gaat goed! Ronde pannenkoekjes maken met een dik beslag zoals dit recept is nog best een uitdaging. En ach, rustiek heeft ook wel wat toch?

Wil je nu echt graag de perfecte pannenkoek maken? Schep dan het beslag in de pan en laat even bakken. Maak vervolgens de bolle kant van een lepel nat met water en vlak hiermee de pannenkoek uit. Werkt perfect!

Pannenkoeken met skyr

Het perfecte recept voor de lekkerste skyr pannenkoeken.
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Rusttijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 g skyr
 • 75 g volkorenmeel
 • 1 ei
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl vanille-extract

Optioneel

 • 2 tl poedersuiker
 • naar smaak seizoensfruit

Instructies

 • Meng alle ingrediënten door elkaar in een mengkom. Laat het beslag 30 minuten rusten.
 • Verhit een koekenpan op hoog vuur, zonder enige boter/olie. Als de pan heet is draai je het vuur terug naar middelhoog.
 • Schep met een lepel hoopjes beslag in de pan. Maak de bolle kant van de lepel nat met water en vlak de pannenkoekjes iets uit als ze al een minuutje aan het bakken zijn.
  Bak ze goudbruin en gaar aan beide zijdes.
 • Herhaal bovenstaande tot je 6 pannenkoeken hebt.
pannenkoeken met skyr