Het maakt niet uit wat voor weer het is; deze limoen-yoghurt cupcakes zijn altijd een goed idee! Lekker fris, licht en luchtig met een citrus twist. Ik denk dat ik mijn nieuwe favoriet gevonden heb!

Weet je wat ik zo fijn vind aan dit recept? Het is echt easy-peasy! Veel makkelijker wordt het niet hoor. Ingrediënten mengen en bakken maar. Ik denk dat het je echt maar 10 minuten kost als voorbereidend werk en daarna kun je de oven aanzetten. En zeg nou zelf, 10 minuten kun je wel missen toch? Al helemaal als je daarna een muffinblik vol heerlijkheid hebt!

limoen-yoghurt cupcakes

Dit recept is mijn versie van de yaourtopita (yoghurt-sinaasappelcake) van Claudia’s Keuken. Claudia woonde een aantal jaren in Griekenland en heeft daarom ook een mooie verzameling aan Griekse recepten op haar blog staan. Ik ging natuurlijk voor een Grieks recept (want ondanks dat mijn man en schoonfamilie Turks is, bleek uit een DNA test dat ze toch echt merendeel Grieks zijn! Maar goed dat is een heel ander verhaal).

Het originele recept wordt gemaakt met sinaasappel, dat vervang ik dus door limoen. Verder gebruik ik skyr én ik maakte er cupcakes van. Deze limoen-yoghurt cupcakes wil je maken! Stuur je mij een berichtje als je er van zit te smullen? Vind ik leuk.

Limoen-yoghurt cupcakes

Heerlijke frisse cupcakes die je in een handomdraai maakt.
Voorbereiding10 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

 • 180 ml olie (milde olijf of zonnebloem)
 • 140 g suiker
 • 280 g skyr (of Griekse yoghurt)
 • 2 eieren
 • 1 limoen
 • 300 g tarwebloem
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 snufje zout
 • 20 g amandelschaafsel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  Zet een muffinvorm met papieren vormpjes erin klaar.
 • Meng in een kom olie, suiker en yoghurt goed door elkaar.
 • Rasp de limoen en pers deze uit.
 • Voeg de limoenrasp, limoensap en eieren toe en meng goed door elkaar.
 • Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom. Voeg het snufje zout toe. Spatel alles goed door elkaar.
 • Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en bestrooi met het amandelschaafsel.
 • Bak de muffins 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Pin it!

limoen-yoghurt cupcakes

Ik ontdekte al eerder heerlijke recepten bij andere bloggers door de Foodblogswap. Benieuwd wat ik allemaal gemaakt heb? Neem dan hier een kijkje voor nog meer inspiratie.